Projekt Ny bana i Skåne

Projekt Ny bana i Skåne är benämningen på det projekt som har som slutmål att anlägga och lansera en ny galoppbana för Sverige i Skåne. På den här sidan finns information om projektet.

Idag bedrivs nära hälften av svensk galoppsport med drygt 300 hästar på Jägersro där det finns utrymme för både träning och tävling.

Nuvarande hyresavtal med Skånska Travsällskapet gällande träning- och tävlingsverksamhet för galoppsport kommer avslutas och Svenska Galopp behöver därför anlägga en ny galoppbana på lämplig plats i Skåne.

Hur kommer det att gå till?

Det är ytterst fullmäktige i SGIF (Svensk Galopp ideell förening) som har beslutanderätt i placering och investering av ny bana i Skåne. Idag finns det en arbetsgrupp i styrelsen som arbetar med en mark som har arbetsnamnet Bara. Bara-gruppen håller på att ta fram en projektplan som ska presenteras för fullmäktige vid en stämma.

Varför vi idag endast arbetar med ett alternativ är för att vi är låsta i avtal att bara jobba med Bara-marken fram till den sista juni 2021 och att vite utgår om vi ser oss om efter annan mark i Skåneområdet. I normalfallet skulle flera alternativa placeringar presenteras för fullmäktige för beslut.

Markförhållanden

Det som är kontroversiellt gällande Bara-marken är att den är kontaminerad. För Svensk Galopp innebär det att alla avtal behöver vara vattentäta och att man inte vill skriva på några avtal som kan komma att riskera Svensk Galopp i framtiden.

Tidsaspekten

När man arbetar med kontaminerad mark som ska saneras krävs myndighetsbeslut som inkluderar överklagandemöjligheter. Denna process är svår att påverka. Det är därför omöjligt att avgöra hur lång tid det kan ta innan marken kan börja att användas efter att hela saneringsprocessen är klar. Det innebär att det idag inte går att garantera att en ny bana skulle kunna vara klar för att använda för tävling år 2026 på Bara-marken, vilket är målet för Svensk Galopp.

Bara-markens läge

Läget på Bara-marken är utom tvivel väldigt bra för en placering av bana i Skåne. Det är nära till Malmö och grannfastigheter uppmuntrar till samarbete och potentiell utveckling av galoppsporten.

Vad kommer anläggningen att erbjuda?

Kommer den nya banan i Skåne ha både en tävlingsbana, träningsanläggning och erbjuda stallplatser? Denna strategiska fråga är inte beslutad i fullmäktige i dagsläget.

Kontakt

För frågor gällande Projekt Ny bana i Skåne, vänligen skicka ett mail till info@svenskgalopp.se

Kontakt

För frågor gällande Projekt Ny bana i Skåne, vänligen skicka ett mail till info@svenskgalopp.se

Läs mer om Svensk Galopp

DSC_6561.jpg

Organisation

På de här sidorna kan du läsa om Svensk Galopps organisationsstruktur och ta del av stämmoprotokoll och årsredovisningar.

Kontakt dreamstime_l_56206389.jpg

Kontakta oss

Här finns kontaktuppgifter till Svensk Galopp.

Jimmy Mack 1022 Stefan Olsson.jpg

Vår värdegrund

Svensk Galopps värdegrund gäller för alla licensinnehavare, anställda, konsulter, funktionärer och förtroendevalda inom Svensk Galopp. Här kan du ta del av värdegrunden.

MOF190606-109811 Magnus Östh.jpg

Ung Galopp

Ung Galopp är ett initiativ för dig som är mellan 7 och 25 år. Som medlem får du fri entré till våra galoppbanor och rabatter på Svensk Galopps kurser och hos flera företag inom galoppsporten.

Startboxar 20191020-AHK_6516 Amie Karlsson.jpg

Företagssamarbeten

Som partner med Svensk Galopp blir du en del av den spännande galoppsporten. Du kan profilera ditt företag samtidigt som du bidrar till att utveckla galoppsporten i Sverige.

Coronavirus dreamstime_s_178866021.jpg

Information från Svensk Galopp med anledning av covid-19

Svensk Galopp vidtar ett antal åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19 på våra galoppbanor.

Mobiltelefon dreamstime_s_137894262.jpg

Om webbplatsen

På de här sidorna hittar du övergripande information om vår webbplats, hur du hittar på den och hur du loggar in på ditt användarkonto. Här finns också information om Svensk Galopps integritetspolicy.