Fakturering för ryttare

Professionella ryttare och lärlingar kan själva registrera ridarvoden, ryttarprocent och reseräkningar via vår hemsida. Tjänsten kallas TDS.

Svenska, danska och norska professionella ryttare och lärlingar erbjuds använda Svensk Galopps faktureringssystem för starter i Sverige. Då betalas ridarvoden, ryttarprocent och reseersättning till ditt konto.

För att kunna använda tjänsten behöver du som ryttare ha ett användarkonto hos Svensk Galopp. Det gör du via Galoppappen. Du ska också ansöka om TDS. Fyll i avtalet och fullmakten för TDS och skicka dem till Svensk Galopp.

Avtal TDS

Fullmakt TDS

Så snart ansökan om konto och TDS är registrerat går det bra att logga in på Galoppappen och registrera dina arvoden. Du måste själv lägga in ridarvode, ryttarprocent och resekostnad och sedan godkänna detta för samtliga ritter. Ryttarna kan själva ändra beloppen efter separata avtal med hästägare.

För att beloppen ska faktureras behöver du logga in och godkänna beloppen senast den 3:e varje månad.

Det kostar 50 kronor per faktura att använda tjänsten.

Frågor besvaras av ekonomiavdelningen. Maila ekonomi@svenskgalopp.se.

Fakturering vid tävlingar i andra länder

Svensk Galopps TDS kan endast användas för att registrera ridarvoden, ryttarprocent och reseräkningar vid svenska tävlingar. Om du har tävlat i Norge eller Danmark sker faktureringen via respektive förbund.

Ryttare utanför Norden

Svensk Galopp hanterar inte arvode, ryttarprocent och eventuella resor för utländska jockeys utanför Norden, utan detta fakturerar jockeyn direkt till hästägaren.

Detta att undvika att lägga svensk moms på fakturorna där Svensk Galopp tillhandahåller tjänsten och står som leverantör.

Fler sidor om ekonomi och försäkring

Bokföring dreamstime_l_147793349.jpg

Fakturor och utbetalningar

Bokföring dreamstime_l_147793349.jpg

Läs om utbetalningar, fakturor och kvittning av fakturor. Här finns också information om hur du anmäler dig för e-faktura och hur du går tillväga om du har tävlat utomlands.

Läs mer
Rock The Legend med fol CC Legend

Bidragsbestämmelser

Rock The Legend med fol CC Legend

Svensk Galopp delar ut bidrag till hästägare, uppfödare och tränare. Det är också möjligt att få transportbidrag. På den här sidan kan du läsa om de olika bidragen.

Läs mer
Göteborg Galopp 0033MOF200816-05261 Magnus Östh.jpg

Försäkring och avtal

Göteborg Galopp 0033MOF200816-05261 Magnus Östh.jpg

Det är viktigt att du har ett försäkringsskydd. På den här sidan finns information om det försäkringsskydd som du har under din verksamhet inom galoppsporten och vilka försäkringar som du själv behöver teckna.

Läs mer