Träningar för ponny och ridhäst

Vill du rida på en galoppbana med din ridhäst eller ponny? Vi arrangerar träningar i Stockholm, Malmö och Göteborg nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

I Göteborg, Malmö och Stockholm arrangeras varje vecka organiserade träningar på respektive galoppbana. Dit kommer ekipage med ponnyer och ridhästar på alla olika nivåer. Perfekt för att testa på ponnygalopp eller konditionsträna din ponny eller häst på ett preparerat underlag.

Ryttaren behöver ingen tidigare kunskap om galopp men man behöver kunna kontrollera sin ponny eller häst i alla tre gångarter. Ryttaren ska ha godkänd väst och hjälm på sig. Sporrar och spö får inte användas på träningarna. Alla hästar och ponnyer måste vara vaccinerade.

I artikeln Konditionsträna på galoppbanan på Hippson.se kan du läsa mer om hur träningarna brukar gå till.

Mer information om datum och kostnad hittar du på sidorna för respektive bana. Varmt välkommen!

Träning ponny Bro Park AHK_4039.jpg

Träningar på Bro Park

Vi arrangerar träningar på Bro Park i Upplands-Bro utanför Stockholm nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

DSC_5035.jpeg

Träningar på Jägersro

Vi arrangerar galoppträningar för ponnyer och ridhästar på Jägersro Galopp i Malmö nästan varje vecka.

7R0A3270

Träningar på Göteborg Galopp

Vi arrangerar galoppträningar för ponnyer och ridhästar i Göteborg nästan varje vecka.

Träningstävlingar

Ibland ordnar vi träningstävlingar - "Pay and race" i samband med träningarna eller vid andra tillfällen. Du behöver inte ha någon licens eller speciell utrustning för att vara med. Håll utkik i kalendariet efter ett datum nära dig.

Fler sidor om ponnygalopp

Ponnygalopp lag-SM DSC_0267.jpg

Ponnygaloppens tävlingar och resultat

Här hittar du alla datum då vi tävlar i ponnygalopp, propositioner till lopp, sista anmälningsdag, meddelande till ryttare och tränare samt resultat från tidigare tävlingar.

Ponnygalopp DSC 9201.jpg

Börja med ponnygalopp

Här kan du läsa om hur du gör för att börja träna och tävla i ponnygalopp. Svensk Galopp anordnar regelbundet träningar och tävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

genomgång_ponnygalopp002.jpg

Ponnygaloppkurser

Vi anordnar kurser och licenskurser för dig som vill tävla i ponnygalopp eller dig som redan är aktiv inom ponnygaloppen. Kurserna vänder sig till både ryttare och tränare.

Ponnygalopp DSC 0862.jpg

Regler för ponnygalopp

På den här sidan hittar du ponnygaloppens reglementen, allmänna bestämmelser, uppförandekod och Skandinavisk Galopps- Smittskyddsreglemente och Antidopningsreglemente.

Ponny 6623.jpg

Ponnygaloppens profilprodukter

Här kan du ta del av och se hur du kan beställa de populära klädesplaggen från vår ponnygaloppkollektion.

Ponnygalopp FMO160505 4161.jpg

Ponnygaloppens Hall of Fame

I ponnygaloppens Hall of Fame presenterar vi olika profiler inom galoppsporten som började med just ponnygalopp och ponnyer som haft en betydande roll för sporten.