Sport och spel

Svensk Galopp arrangerar ungefär 70 tävlingsdagar per år. På de här sidorna finns information om kommande tävlingar, resultat, målfoton och mycket annat.

Kommande galopptävlingar

Lopp 2 5159 på Göteborg Galopp.jpg

28 JUL

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

Oaks 6344.jpg

1 AUG

1.6 Woman In Red Svenskt Oaks

Jägersro Galopp

Bro Park fält.jpg

4 AUG

Galopptävlingar

Bro Park

Jägersro Derbykurva på Jägersro.jpg

11 AUG

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Start med startboxar på Göteborg Galopp.jpg

15 AUG

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

ledvoltblommor.jpg

18 AUG

Galopptävlingar

Bro Park

Amon Ra m fl HERO.png

25 AUG

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

MOF190616-108466.jpg

29 AUG

Galopptävlingar

Bro Park

Nocentsinkentucky 7454.jpg

1 SEP

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Fält med galopphästar på Göteborg Galopp4.jpg

4 SEP

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

MOF190616-306244.jpg

8 SEP

Galopptävlingar

Bro Park

Bro Park fält remote invigning.jpg

12 SEP

Galopptävlingar

Bro Park

Praktisk information om galopptävlingarna

Före tävlingarna

I tävlingskalendern på Galoppappen finns alla kommande tävlingsdagar och propositioner. Du kan också ladda ner tävlingskalendern 2021 som pdf-fil.

Det bästa sättet att följa galopptävlingarna är via programmet. Banprogrammet finns på Svensk Galopps Issuu. Där kan du bläddra i programmet. Du kan också ladda ner en utskriftsbar version i tävlingskalendern på Galoppappen.

Program trycks till alla tävlingsdagar och finns att köpa på banan. Banprogram kostar 30 kr styck och ingår vid betalning av entréavgift. Det går också att prenumerera på programmet. Programprenumeration finns att beställa i webshopen.

Galopptips.se finns tips inför alla svenska tävlingsdagar och hos ATG.se kan du spela på alla svenska lopp. Läs mer på vår sida Spela på galopp.

Anmälningslistor och startlistor hittar du i tävlingskalendern på Galoppappen. Där finns också resultaten efter tävlingarna.

Under tävlingarna

Tävlingarna livesänds i ATG Live på ATG.se. På söndagar med V64-spel visas tävlingarna i TV12. Läs mer på sidan Galopp på tv och online.

Efter tävlingarna

Resultaten publiceras löpande på Galoppappens resultatsida.

Efter tävlingarna publiceras ett tävlingsreferat i nyhetsflödet här på hemsidan. Foton från tävlingarna publiceras i vår bildbank på Smugmug.

Lopprepriser från svenska lopp laddas upp omedelbart efter loppet på Galopptips.se. De sparas i sju dagar.

I lopparkivet på atg.se kan du se samtliga lopp från de trav- och galopptävlingar som visats på atg.se. Du behöver ha ett konto hos ATG för att använda lopparkivet.

Lopp med minderåriga ryttare finns inte på Galopptips eller i ATG:s lopparkiv. Dessa lopprepriser kan du istället hitta på ATG Play.

Du kan beställa loppfilmer. Kostnaden är 150 kronor inklusive moms för ett lopp och 250 kronor inklusive moms för en hel tävlingsdag. Maila info@svenskgalopp.se.

Repriserna från kvalloppen finns på Galoppstips YouTube-kanal.

Galoppdomstolen gör en rapport efter varje tävlingsdag. Rapporterna laddas vanligtvis upp inom en arbetsdag efter tävlingarna. De finns att läsa på sidan Galoppdomstolens rapporter.

Artiklar och nyheter om sport och spel

Sanary (e. Invincible Spirit) började året med formtal 87 och är nu uppe i 94. Han och ridande Per-Anders Gråberg gav inte favoriten Sandtastic någon chans i Benny Jensen Memorial och segern blev enkel.

Tränare Nina Lindberg Lensvik berättade efteråt att han är i sin bästa form någonsin. 360 North Horse Racing äger. Teamet hade också framgångar i Stutteri Hjortebo Produce Stakes med 100 000 DKK till vinnaren. De var tvåa med Eternity Tree med Per-Anders Gråberg och trea med Tiny Dancer och Annie Nilsson Lindahl. Johanna Åberg tränar och deläger Jesse The Body (e. Eishin Dunkirk) tillsammans med Ramonia Gård AB som vann knappt före Hawthorn. Tor Harry Sigfridsson är uppfödare.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
WV1DvPZw Sanary.jpeg
26 juli 2021 | Notis Niklas Lovén skadad

Londonia och Niklas Lovén föll vid det näst sista hindret i steeplechaselöpningen på Bro Park i söndags. Niklas fördes till Danderyds sjukhus med smärtor i nacken och vid röntgen konstaterades att han har fått frakturer på en nackkota.

– Båda vingarna i den andra nackkotan är skadade, men det är inga ligamentsskador och jag fick precis besked om att jag slapp operation. Förhoppningsvis får jag resa hem imorgon med bil eller sjuktransport, berättar Niklas Lovén från sjukhuset.

Han är vid gott mod trots skadan och berättar att läkarna kommer göra en ny röntgen om två veckor.

Londonia var snabbt uppe på benen igen och har inte åtdragit sig några skador.

Kick On TOP Kick On TOP

Niels Petersen-tränade Kick On försvarade sin titel när han tillsammans med Carlos Lopez spurtade förbi konkurrenterna i Lelles Legacy Swedish Open Mile (L). Petersen och Lopez tog även hem Stewards Cup med toppstoet Ramone. Madeleine Smiths stjärna Espen Hill årsdebuterade på bästa sätt i en Guldhandicap. Läs mer

Vi fick uppleva ännu en härlig sommarkväll och fina svenska framgångar på banan. Kvällen inleddes av två av våra duktiga amatörryttare – Emelie Gustafsson och Evelina Rönnlund.

Evelina Rönnlund tackade för förtroendet och bedömde tempot perfekt med Golders Green (e. Footstepsinthesand) som avlade maiden. Annette Stjernstrand tränar, Nathalie Mortensen äger och AB Åkerkullen är uppfödare. Grytåsa Ridcenter AB:s How Dare You (e. Hallucinate) inledde kvällen med seger tillsammans med Emelie Gustafsson. Marie Lustig tränar och Åse Uddgård är uppfödare. Åsa Edvardsson tränar Tootick (e. Dandy Man) som tog årets första seger i övertygande stil tillsammans med Silje Strand. Göteborg 1-Easy äger. I övrigt noterar vi att Rävdansens Stuteri AB:s Seven Nation Army (e. Barocci) också segrade.

Läs mer på: www.ovrevoll.no

Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
i-NdZmd2m-X3 tootick.jpg
Niclas Cronberg foto Magnus Östh.jpg Niclas Cronberg foto Magnus Östh.jpg

Galoppexperten Niclas Cronberg bloggar på fredagar om de senaste händelserna inom galoppsporten. I den här veckans blogg kan du bland annat läsa om Derbydagen, Iron Butterflys inbjudan till Saratoga och duellen mellan Kick On och King David söndagens Swedish Open Mile. Läs mer

Alla sidor om sport och spel

Tävling FMO150630-21310 Magnus Östh.jpg

Galopp på tv och online

Alla galopptävlingar i Sverige visas på tv eller webb-tv. Dessutom kan du följa tävlingsdagarna i sociala medier. Här finns information om våra sändningar och kanaler.

IMG__28390 Programblad kikare Per Erik Berglund.JPG

Spela på galopp

Att spela på galopp är spännande och underhållande. På den här sidan finns information för dig som är nyfiken på spel på galopphästar.

Jockeys Jacob Johansen Oliver Wilson MOF200712-07139 Magnus Östh.jpg

Championat

Här kan du se vilka hästar, ryttare, tränare och ägare som är i topp just nu.

Tävling FMO150630-10010845 Magnus Östh.jpg

Ryttarserier

Det finns flera tävlingsserier för våra professionella jockeys och amatörryttare. På den här sidan finns information om de olika serierna.

Tävling Fält_31Okt_002 Elina Björklund.jpg

Guide till formraderna i banprogrammet

Programmet och formraderna är en riktig guldgruva med massor av nyttig information. Här kan du läsa om hur du tolkar programmets formrader.