Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Om Hästarnas Mästare

Hästarnas Mästare är en trekamp där flera hästsportprofiler möts. Evenemanget arrangeras på Jägersro Galopp i augusti. Deltagarna kör ett travlopp, de rider ett galopplopp och de rider en banhoppning. I varje gren samlar de poäng och den som samlar ihop flest poäng blir Hästarnas Mästare.

2023

Startfältet i ATG Hästarnas Mästare 2023 med Johanna Lassnack, Adrian Kolgjini, Erik Nordström och Niklas Lovén lockade mycket publik till Jägersro den 25 augusti. Banhoppningen blev en rysare med små marginaler, galopploppet gav oss kvällens mest spännande upplopp och efter att hoppryttaren Erik Nordström vunnit båda dessa två var segern nästan säker. Travkusken Adrian Kolgjini låg hack i häl men eftersom han inte vann travloppet utan blev 2:a så räckte Eriks 3:e placering i travloppet och han blev till slut ATG Hästarnas Mästare 2023!

2022

Efter två år var ATG Hästarnas Mästare tillbaka igen och avgjordes fredagen den 1 juli på Jägersro Galopp. Pontus Hugosson, Selma Hammarström, Emilia Leo och Per–Anders Gråberg hade alla ett bra utgångsläge men till slut stod jockeyn Per-Anders Gråberg som segrare och fick lyfta bucklan högst.

2019

Hästarnas Mästare arrangerades för första gången år 2019 och blev en stor succé. Hoppryttaren Klara Hammarström blev mästare efter en stenhård kamp med travkusken Adrian Kolgjini, hoppryttaren Maria Gretzer och jockeyn Fredrik Janetzky. 2020 och 2021 ställdes evenemanget in på grund av coronapandemin.

Läs mer om Hästarnas Mästare

IMG_7848

Praktisk info

På den här sidan finns information för dig som vill besöka ATG Hästarnas Mästare den 23 augusti 2024 på Jägersro Galopp. Uppdateras löpande.

IMG_7610

Deltagare

Här kan du läsa om vilka ryttare och kuskar som kommer att delta i 2023 års upplaga av ATG Hästarnas Mästare. Vem är din favorit?

IMG_9377

Samarbete

Vill du eller ditt företag synas under ATG Hästarnas Mästare?