Om Svenskt Grand National

I juni varje år slår Strömsholm upp portarna för galopptävlingar med anrika Grand National som huvudnummer där de modigaste jockeyerna och hästarna tävlar över stora fasta hinder.

Det är en riktig folkfest där picknickfiltarna radas upp och folk njuter av den vackra miljön och den spännande galoppen. Det rids flera hinderlopp under dagen men även slätlopp samt ponnygalopp.

Tävlingsområdet

Tävlingsområdet heter Österängen och ligger vid Strömsholms slott. Strömsholms slott är ett kungligt slott och ligger på en liten ö i den strida Kolbäcksån. Barockslottet uppfördes i början av 1660-talet av riksänkedrottningen Hedvig Eleonora med Nikodemus Tessin d. ä. som arkitekt.

I Strömsholm har hästen haft en central roll sedan mitten av 1600-talet och området har utvecklats från att vara en internationell stuteriverksamhet till att främst vara ett viktigt utbildnings- och tävlingscentrum.

Vill du bli Grand National-volontär?

Tävlingsdagen går av tradition av stapeln i mitten av juni men vårt arbete pågår under stor del av året. Det krävs mycket planering och förberedelser såväl som efterarbete när högtalarna tystnat och publiken gått hem.

Alla som är engagerade i Grand National kommittén är volontärer d v s ingen får ekonomisk ersättning eller lön för utfört arbete. Det som erbjuds är en enklare måltid och fika på arbetsdagar samt en funktionärströja att bära på tävlingsdagen.

Om du vill vara med som volontär, kontakta projektledare Johan Persson på jo.pe@telia.com

Kontakt

Har du frågor om tävlingarna på Strömsholm? Kontakta gärna projektledare Johan Persson på e-post jo.pe@telia.com eller telefon 070-820 43 85.

Kontakt

Har du frågor om tävlingarna på Strömsholm? Kontakta gärna projektledare Johan Persson på e-post jo.pe@telia.com eller telefon 070-820 43 85.

Fler sidor om Svenskt Grand National

DSC_1534

Löpningarna

Det rids flera hinderlopp under dagen men även slätlopp. Huvudnumret är den anrika steeplechaselöpningen Svenskt Grand National, där de modigaste jockeyerna och hästarna tävlar över stora fasta hinder.

Publikplats Strömsholm 2015_D3C5539.jpg

Besöksinformation

Här finns praktisk information för dig som planerar att besöka Svenskt Grand National. Varmt välkommen!