Ponnygalopp

Sidan för dig som är intresserad av ponnygalopp. Här finns tävlingar och resultat, ponnygaloppens regler, information om hur du börjar med ponnygalopp, nyheter, videos och mycket annat.

Ponnygalopp är för dig som är mellan 7 och 18 år. Ponnyer av alla raser kan tävla i ponnygalopp, förutom renrasiga fullblod. Ponnyerna indelas i kategori A-D, precis som inom andra hästsporter.

Vi arrangerar regelbundet tävlingar på Bro Park utanför Stockholm, Jägersro Galopp i Malmö och Göteborg Galopp. Dessutom tävlar vi en gång om året på Strömsholm, där SM i ponnygalopp avgörs, och under Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm.

Har du frågor om ponnygaloppen är du varmt välkommen att kontakta oss på e-post ponnygalopp@svenskgalopp.se.

Ponnygalopp på sociala medier

Ponnygaloppens officiella sidor

Instagram: Svensk Ponnygalopp

YouTube: Svensk Ponnygalopp

Facebook: Svensk Ponnygalopp

Facebookgrupper

Du som är intresserad av eller aktiv inom ponnygaloppen får gärna gå med i våra lokala Facebookgrupper. I grupperna finns information om träningar, annonser om utrustning till salu, videos och mycket annat.

Ponnygalopp Göteborg

Ponnygalopp Bro Park

Ponnygalopp Jägersro

Nyheter och artiklar om ponnygalopp

DSC_9687.jpg DSC_9687.jpg

Under söndagens storloppsdag reds ett ponnylopp för vår minsta kategori ponnys. Ponnygaloppens intäkter den här dagen gick oavkortat till Barncancerfonden. Läs mer

DSC_9323 copy.jpg DSC_9323 copy.jpg

Ömsom sol, ömsom regn och fem härliga ponnylopp på Bro Parks gräsbana. Ett stort, varmt tack till Triton för sponsringen av ponnygaloppen! Läs mer

Lag_SM 2021.jpg Lag_SM 2021.jpg

I fjol satte pandemin käppar i hjulet och vi kunde ej avhålla Lag-SM tävlingar. Söndag 20 augusti var det så äntligen dags att upprepa succén från 2019. Och vilka lagprestationer vi fick se! Läs mer

Kommande kurser och aktiviteter

Marion af Sten 1978.jpg

26 SEP

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

DSC_4934.jpg

2 OKT

Ponnygalopp

Göteborg Galopp

Shes a Super Star 8822.jpg

10 OKT

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

DSC_9305 copy.jpg

17 OKT

Ponnygalopp

Bro Park

DSC_3242 copy.jpg

31 OKT

Ponnygalopp

Bro Park

DSC_9323 copy.jpg

21 NOV

Ponnygalopp

Bro Park

Alla sidor om ponnygalopp

Ponnygalopp DSC 9201.jpg

Börja med ponnygalopp

Här kan du läsa om hur du gör för att börja träna och tävla i ponnygalopp. Svensk Galopp anordnar regelbundet träningar och tävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Ponnygalopp lag-SM DSC_0267.jpg

Ponnygaloppens tävlingar och resultat

Här hittar du alla datum då vi tävlar i ponnygalopp, propositioner, när du senast ska anmäla dig, meddelanden till ryttare och tränare samt resultaten från redan ridna tävlingar.

Ponnygalopp DSC 0862.jpg

Regler för ponnygalopp

På den här sidan hittar du ponnygaloppens reglementen, allmänna bestämmelser, uppförandekod och Svensk Galopps smittskyddsreglemente.

DSC_4611.jpg

Träningar för ponny och ridhäst

Vill du rida på en galoppbana med din ridhäst eller ponny? Vi arrangerar träningar i Stockholm, Malmö och Göteborg nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

genomgång_ponnygalopp002.jpg

Ponnygaloppkurser

Vi anordnar kurser och licenskurser för dig som vill tävla i ponnygalopp eller dig som redan är aktiv inom ponnygaloppen. Kurserna vänder sig till både ryttare och tränare.

Våra partners