Ponnygalopp

Sidan för dig som är intresserad av ponnygalopp. Här finns tävlingar och resultat, ponnygaloppens regler, information om hur du börjar med ponnygalopp, nyheter, videos och mycket annat.

Ponnygalopp är för dig som är mellan 7 och 18 år. Ponnyer av alla raser kan tävla i ponnygalopp, förutom renrasiga fullblod. Ponnyerna indelas i kategori A-D, precis som inom andra hästsporter.

Vi arrangerar regelbundet tävlingar på Bro Park utanför Stockholm, Jägersro Galopp i Malmö och Göteborg Galopp. Dessutom tävlar vi en gång om året på Strömsholm, där SM i ponnygalopp avgörs, och under Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm.

Har du frågor om ponnygaloppen är du varmt välkommen att kontakta oss på e-post ponnygalopp@svenskgalopp.se.

Ponnygalopp på sociala medier

Ponnygaloppens officiella sidor

Instagram: Svensk Ponnygalopp

YouTube: Svensk Ponnygalopp

Facebook: Svensk Ponnygalopp

Facebookgrupper

Du som är intresserad av eller aktiv inom ponnygaloppen får gärna gå med i våra lokala Facebookgrupper. I grupperna finns information om träningar, annonser om utrustning till salu, videos och mycket annat.

Ponnygalopp Göteborg

Ponnygalopp Bro Park

Ponnygalopp Jägersro

Nyheter och artiklar om ponnygalopp

i-ps2S39G-X2 Robert och Clara Dhakal i-ps2S39G-X2 Robert och Clara Dhakal

Sommaren hade dröjt sig kvar och för de som ville bära shorts och t-shirt så var det inga problem. Stämningen var på topp och alla lopp reds på gräsbanan som klassades som mjuk för dagen. Det var också en tävlingsdag som ingick i Jockeyklubben Cup. Läs mer

Vilken succé det blev för ponnyryttaren Amanda Söderman och ponnyn BT Silver Moon på banan Kincsem Park i Budapest under lördagen.

Amanda Söderman har under året varit Sveriges representant ihop med Annie Johansson i den nyinstiftade Fegentri Junior-serien. Hon har tidigare fått rida på mäktiga Chantilly i Frankrike och nu fick hon chansen att testa på en mycket anrik bana i Ungerns huvudstad Budapest – Kincsem Park som invigdes redan 1925.

Loppet reds över 800 meter gräs på en rakbana och att rida på en rakbana är förstås en rejäl utmaning för alla de sex ryttarna som var med. Det klarade Amanda av på bästa sätt och finishridningen var grymt bra. Hon och löpsugna BT Silver Moon gick över mål med god fart – segermarginalen blev nästan hela två längder. Legendaren Lanfranco "Frankie" Dettori var på banan för första gången i livet, red två brittisktränade (!) hästar till seger och hann också med ungdomarna när han delade ut pris – en oerhört fin gest av honom. Amanda fick tio (10) poäng för segern. Loppet var det sista i serien denna premiärsäsong.

Deltagande i Fegentri Junior-serien har underlättats av svensk ponnygalopps mångåriga och stora sponsor – Jockeyklubben. Deras bidrag till utbildningsresorna till British Racing School samt den ekonomisk hjälpen i Fegentri Junior-serien är ovärderlig.

Se loppet här.

Resultat: Resultat Fegentri Junior

Foto: Linda Söderman/Privat
Amanda Söderman i Budapest redigerad 16 9
Queen_of_Antarktis_S8I5178 Queen_of_Antarktis_S8I5178

Under årets sista augustikväll tävlade man på Övrevoll. Charlotta Ericsson fick en så kallad "spare ride" och det slutade på bästa sätt. Vi berättar också om flera spännande ritter ute i Europa under helgen. Läs mer

Kommande tävlingar, kurser och aktiviteter

i-ChTrwGQ-X2 Novalie Andersson och Kitford Ruby.jpg

30 SEP

Ponnygalopp

Göteborg Galopp

Black Velvet of Ladys 5364.jpg

8 OKT

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

DSC_4194.jpg

15 OKT

Ponnygalopp

Bro Park

tommyg

29 OKT

Ponnygalopp

Bro Park

Nattens Bauer 6534.jpg

12 NOV

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

i-WZJfPbD-X2 Carpaccio CJ och Ashley Dale

19 NOV

Ponnygalopp

Bro Park

Alla sidor om ponnygalopp

Ponnygalopp DSC 9201.jpg

Börja med ponnygalopp

Här kan du läsa om hur du gör för att börja träna och tävla i ponnygalopp. Svensk Galopp anordnar regelbundet träningar och tävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Ponnygalopp lag-SM DSC_0267.jpg

Ponnygaloppens tävlingar och resultat

Här hittar du alla datum då vi tävlar i ponnygalopp, propositioner till lopp, sista anmälningsdag, meddelande till ryttare och tränare samt resultat från tidigare tävlingar.

Ponnygalopp DSC 0862.jpg

Regler för ponnygalopp

På den här sidan hittar du ponnygaloppens reglementen, allmänna bestämmelser, uppförandekod och Skandinavisk Galopps- Smittskyddsreglemente och Antidopningsreglemente.

DSC_4611.jpg

Träningar för ponny och ridhäst

Vill du rida på en galoppbana med din ridhäst eller ponny? Vi arrangerar träningar i Stockholm, Malmö och Göteborg nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

genomgång_ponnygalopp002.jpg

Ponnygaloppkurser

Vi anordnar kurser och licenskurser för dig som vill tävla i ponnygalopp eller dig som redan är aktiv inom ponnygaloppen. Kurserna vänder sig till både ryttare och tränare.

Ponny 6623.jpg

Ponnygaloppens profilprodukter

Här kan du ta del av och se hur du kan beställa de populära klädesplaggen från vår ponnygaloppkollektion.

Ponnygalopp FMO160505 4161.jpg

Ponnygaloppens Hall of Fame

I ponnygaloppens Hall of Fame presenterar vi olika profiler inom galoppsporten som började med just ponnygalopp och ponnyer som haft en betydande roll för sporten.

Våra partners