Ponnygalopp

Sidan för dig som är intresserad av ponnygalopp. Här finns tävlingar och resultat, ponnygaloppens regler, information om hur du börjar med ponnygalopp, nyheter, videos och mycket annat.

Ponnygalopp är för dig som är mellan 7 och 18 år. Ponnyer av alla raser kan tävla i ponnygalopp, förutom renrasiga fullblod. Ponnyerna indelas i kategori A-D, precis som inom andra hästsporter.

Vi arrangerar regelbundet tävlingar på Bro Park utanför Stockholm, Jägersro Galopp i Malmö och Göteborg Galopp. Dessutom tävlar vi en gång om året på Strömsholm, där SM i ponnygalopp avgörs, och under Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm.

Har du frågor om ponnygaloppen är du varmt välkommen att kontakta oss på e-post ponnygalopp@svenskgalopp.se.

Ponnygalopp på sociala medier

Ponnygaloppens officiella sidor

Instagram: Svensk Ponnygalopp

YouTube: Svensk Ponnygalopp

Facebook: Svensk Ponnygalopp

Facebookgrupper

Du som är intresserad av eller aktiv inom ponnygaloppen får gärna gå med i våra lokala Facebookgrupper. I grupperna finns information om träningar, annonser om utrustning till salu, videos och mycket annat.

Ponnygalopp Göteborg

Ponnygalopp Bro Park

Ponnygalopp Jägersro

Nyheter och artiklar om ponnygalopp

i-CTCHmbh-X2 AGs Fixcinatti och Liam Ahlberg på upploppet.jpg i-CTCHmbh-X2 AGs Fixcinatti och Liam Ahlberg på upploppet.jpg

Då var det äntligen dags för västkustbanan Göteborg Galopp att slå upp portarna för säsongen. Fyra lopp reds på gräset och Svensk Galopps styrelseledamot Åsa Edvardsson var prisutdelare. Banan karakteriserades som god till mjuk och vädret var både soligt och behagligt. Läs mer

i-V4DnQkk-X2 Qrispy och Noah Alberg.jpg i-V4DnQkk-X2 Qrispy och Noah Alberg.jpg

Bro Park stod som värd för andra gången i år och säsongen är nu i full gång. Fyra lopp reds och duktiga lärlingen Malva Blademo var prisutdelare. Loppen ingick i Jockeyklubben Cup. Läs mer

EvelinaRönnlund.jpeg EvelinaRönnlund.jpeg

Amatörryttaren Evelina Rönnlund deltar i världscupen för amatörryttare i år. Möt Evelina och hennes mentor Susanne Sivrup-Rosenqvist i ett videoreportage från Kanal 75. Läs mer

Kommande kurser och aktiviteter

kategori A upplopp

29 MAJ

Ponnygalopp

Göteborg Galopp

DSC_5138.jpg

5 JUN

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

Gärdet190606

6 JUN

Ponnygalopp

Gärdet

DSC_9374 copy.jpg

12 JUN

Ponnygalopp

Bro Park

DSC_8336.jpg

18 JUN

Ponnygalopp

Strömsholm

d-1.jpg

26 JUN

Ponnygalopp

Göteborg Galopp

DSC_6796.jpg

29 JUN

Ponnygalopp

Bro Park

Surprise 6569.jpg

1 JUL

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

DSC_3048.jpg

7 AUG

Ponnygalopp

Bro Park

DSC_9687.jpg

14 AUG

Ponnygalopp

Göteborg Galopp

Lag_SM 2021.jpg

28 AUG

Ponnygalopp

Bro Park

Alla sidor om ponnygalopp

Ponnygalopp DSC 9201.jpg

Börja med ponnygalopp

Här kan du läsa om hur du gör för att börja träna och tävla i ponnygalopp. Svensk Galopp anordnar regelbundet träningar och tävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Ponnygalopp lag-SM DSC_0267.jpg

Ponnygaloppens tävlingar och resultat

Här hittar du alla datum då vi tävlar i ponnygalopp, propositioner, när du senast ska anmäla dig, meddelanden till ryttare och tränare samt resultaten från redan ridna tävlingar.

Ponnygalopp DSC 0862.jpg

Regler för ponnygalopp

På den här sidan hittar du ponnygaloppens reglementen, allmänna bestämmelser, uppförandekod och Svensk Galopps smittskyddsreglemente.

DSC_4611.jpg

Träningar för ponny och ridhäst

Vill du rida på en galoppbana med din ridhäst eller ponny? Vi arrangerar träningar i Stockholm, Malmö och Göteborg nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

genomgång_ponnygalopp002.jpg

Ponnygaloppkurser

Vi anordnar kurser och licenskurser för dig som vill tävla i ponnygalopp eller dig som redan är aktiv inom ponnygaloppen. Kurserna vänder sig till både ryttare och tränare.

Våra partners