Ponnygalopp

Sidan för dig som är intresserad av ponnygalopp. Här finns tävlingar och resultat, ponnygaloppens regler, information om hur du börjar med ponnygalopp, nyheter, videos och mycket annat.

Ponnygalopp är för dig som är mellan 7 och 18 år. Ponnyer av alla raser kan tävla i ponnygalopp, förutom renrasiga fullblod. Ponnyerna indelas i kategori A-D, precis som inom andra hästsporter.

Vi arrangerar regelbundet tävlingar på Bro Park utanför Stockholm, Jägersro Galopp i Malmö och Göteborg Galopp. Dessutom tävlar vi en gång om året på Strömsholm, där SM i ponnygalopp avgörs, och under Nationaldagsgaloppen på Gärdet i Stockholm.

Har du frågor om ponnygaloppen är du varmt välkommen att kontakta oss på e-post ponnygalopp@svenskgalopp.se.

Ponnygalopp på sociala medier

Ponnygaloppens officiella sidor

Instagram: Svensk Ponnygalopp

YouTube: Svensk Ponnygalopp

Facebook: Svensk Ponnygalopp

Facebookgrupper

Du som är intresserad av eller aktiv inom ponnygaloppen får gärna gå med i våra lokala Facebookgrupper. I grupperna finns information om träningar, annonser om utrustning till salu, videos och mycket annat.

Ponnygalopp Göteborg

Ponnygalopp Bro Park

Ponnygalopp Jägersro

Nyheter och artiklar om ponnygalopp

20220925_154458.jpg 20220925_154458.jpg

Det var stort intresse för årets upplaga av Galoppshopens Derby med JK-Cup på Jägersro där hela 28 ekipage kom till start. Detta var avdelning 6 av 7 i Jockeyklubben Cup så många viktiga poäng stod på spel. Alla fyra loppen hade för dagen utökad distans med 200 meter vilket skulle visa sig utmanande för många. Dagen bjöd på bra väderförhållande och vi lyckades precis avsluta sista loppet innan skyarna öppnade sig. Läs mer

i-ttNxqfP-X2 VästergårdsHidalgo.jpg i-ttNxqfP-X2 VästergårdsHidalgo.jpg

Fem spännande lopp avgjordes på Bro Park och det var mycket publik på plats som fick glädjas åt god ridning och fin stämning. Det märks att sommaren är slut, men vädret var ändå acceptabelt och någorlunda behagligt. Prisutdelare var Maud Hedman som representerade vår trogna sponsor, Triton, som sponsrade hela dagen. Samtliga lopp gick på dirttrack och banan klassades som god. Kategori D-loppet ingick i Triton Cup. Läs mer

i-s3S6Ldv-X3.jpg i-s3S6Ldv-X3.jpg

Det finns bra dagar och så finns det jättebra dagar – det här var en sådan dag med strålande väder för publik, hästar och aktiva. Gräsbanan klassades som god och var härligt inbjudande. Prisutdelare var Maria "Maya" Rönnlund från Göteborgs Galoppsällskap. Vår trogna sponsor, Triton, sponsrade hela dagen och loppen ingick i Triton Cup. Läs mer

Kommande tävlingar, kurser och aktiviteter

DSC_4934.jpg

9 OKT

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

DSC_3068.jpg

16 OKT

Ponnygalopp

Bro Park

DSC_3745.jpg

30 OKT

Ponnygalopp

Bro Park

Black Velvet of Ladys 5364.jpg

13 NOV

Ponnygalopp

Jägersro Galopp

DSC_5407 copy.jpg

20 NOV

Ponnygalopp

Bro Park

Alla sidor om ponnygalopp

Ponnygalopp DSC 9201.jpg

Börja med ponnygalopp

Här kan du läsa om hur du gör för att börja träna och tävla i ponnygalopp. Svensk Galopp anordnar regelbundet träningar och tävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Ponnygalopp lag-SM DSC_0267.jpg

Ponnygaloppens tävlingar och resultat

Här hittar du alla datum då vi tävlar i ponnygalopp, propositioner, när du senast ska anmäla dig, meddelanden till ryttare och tränare samt resultaten från redan ridna tävlingar.

Ponnygalopp DSC 0862.jpg

Regler för ponnygalopp

På den här sidan hittar du ponnygaloppens reglementen, allmänna bestämmelser, uppförandekod och Svensk Galopps smittskyddsreglemente.

DSC_4611.jpg

Träningar för ponny och ridhäst

Vill du rida på en galoppbana med din ridhäst eller ponny? Vi arrangerar träningar i Stockholm, Malmö och Göteborg nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

genomgång_ponnygalopp002.jpg

Ponnygaloppkurser

Vi anordnar kurser och licenskurser för dig som vill tävla i ponnygalopp eller dig som redan är aktiv inom ponnygaloppen. Kurserna vänder sig till både ryttare och tränare.

Ponny 6623.jpg

Ponnygaloppens profilkläder

Här kan du ta del av och se hur du kan beställa de populära klädesplaggen från vår ponnygaloppkollektion.

Våra partners