Guide till Galoppappen

Här hittar du information om funktionerna på Galoppappen som du når via app.svenskgalopp.se. Galoppappen är en webbapplikation där vi har samlat våra datadrivna funktioner. Det gör det enkelt för dig att snabbt hitta all tävlings- och sportdata, statistik och e-tjänster.

Publika delar (kräver ej inloggning)

Sidorna under menyalternativen tävling, sportinfo, topplistor och avel kan nås av alla.

Tävling

Tävlingskalendern håller dig uppdaterad om vad som händer på tävlingsfronten. Här finns bland annat länkar till kommande tävlingsdagars propositioner, anmälningslistor, startlistor och våra banprogram. Du kan söka fram resultat och startlistor från 1995. Du kan även se när det är dags att anmäla och startanmäla.

Om du är tränare och inloggad på till konto finner du även länkar till anmälan, startanmälan samt insatslopp här.

Under tävling finns Startlistor, Resultat,  insatsloppens propositioner samt dess anmälningslistor.

I Sök proposition kan du söka fram lämpliga lopp till din häst.

Under tävling hittar du även Negativa dopningsprovsresultat.

Sportinfo

I Sportinfo hittar du alla uppgifter och all statistik du behöver om våra hästar och aktiva. Sök fram uppgifter om hästar, tränare, ryttare, uppfödare och ägare. Om hästen har en avkomma så finns här även aktuella avelsuppgifter.

Topplistor

Här presenteras aktuella topplistor baserat på all uppdatering fram till gårdagens tävlingsdata. Du kan göra dina egna utsökningar baserade på olika kriterier. Har du ett användarkonto kan du även spara listorna.

Avel

Svensk Stuteribok för Fullblod (SvSF) finns på webben. Stamboken innehåller betäckningar och resultatet av dessa samt avelsstatistik. Här finns även registret för Övriga fullblod, det så kallade Non Thoroughbred register. I stamboken hittar du uppgifter från 1995 och framåt.

Under Avel finns även listat ut- och införda hästar till och från Sverige.

För tränare

Mina sidor

Som inloggad i Galoppappen har du under Mina sidor en egen startsida, med snabb åtkomst till de e-tjänster du har behörighet till.

Anmälan

Sök fram en proposition för din(a) häst(ar) via propositionerna som är länkade i Tävlingskalendern eller Sök Proposition. Dessa båda funktioner ligger i menyvalet Tävling.

Under Anmälan, sektionen Anmälda hästar kan du sedan se/redigera/ta bort dina sparade anmälningar. Du kan ångra/redigera din anmälan fram till anmälningstiden går ut.

Startanmälan

Startanmälan till ett lopp öppnar efter viktsättningsdatum. Via Tävlingskalendern eller menyvalet Startanmälan på Mina sidor-menyn, klickar du in dig på aktuell tävlingsdag och startanmäler.

Tänk på att:

  • Ange rätt prioordning om häst anmäles till fler än ett lopp.
  • Ange korrekt vikt.
  • Verifiera gärna gjorda startanmälningar när du är klar i menyvalet Startanmälda hästar.

Förvalda ryttare

I Förvalda ryttare kan du söka fram och lägga till de ryttare du ofta använder dig av. Dessa listas sedan i startanmälningsförfarandet och gör att du snabbare kan genomföra startanmälan utan att vara tvungen att söka fram rätt ryttare.

Vaccinationer

Tränaren ansvarar för att en hästs vaccinationer blir registrerade i systemet. Detta görs via menyvalet Vaccination på Mina sidor.

Om du ska lägga in flera vaccinationer för en häst är det viktigt att du börjar med den äldsta vaccinationen (tidigaste) som hästen fått eftersom det bara går att registrera nya vaccinationer som är senare gjorda än den senaste registrerade vaccinationen.

Hästar i träning

Visar en lista över de hästar en tränare har i sin träning. Här finns även funktionen Ändra registreringsstatus. Som tränare kan du registrera kastration för en häst och om den ska tas ur livsmedelsproduktion.

För ryttare

Mina sidor

Som inloggad i Galoppappen har du under Mina sidor en egen startsida, med snabb åtkomst till de e-tjänster du har behörighet till.

Uppsittningskalender

Är du ryttare har du en funktion som är specifik för dig som ryttare och det är uppsittningskalendern.

I denna markerar du helt enkelt vilka tävlingsdagar du kommer att vara tillgänglig och kan rida. När en tränare sedan startanmäler sina hästar så ser de i listan över "Tillgängliga ryttare" att ditt namn finns med. Detta förenklar för tränare som då slipper söka fram rätt ryttare.

TDS

Om du är jockey eller lärling erbjuds du använda Svensk Galopps faktureringssystem. Här kan du registrera och ändra ditt ridarvode, ryttarprocent och reseersättningar. Du kan också registrera dina ritter under en tävlingsdag. Se sidan Fakturering för ryttare.

För ägare

Alla som äger en häst eller ingår i ett aktivt ägarskap kan få speciella ägarfunktioner som rör just detta när de skaffar sig ett konto. Dessa är listade här.

Bolagsrepresentant

För att en fysisk person, via sitt användarkonto på svenskgalopp.se, ska kunna representera ett bolag (HB, KB och AB) krävs det att den fysiska personen blir befullmäktigad av bolaget att vara en så kallad bolagsrepresentant. I och med att bolaget lämnar en sådan fullmakt till Svensk Galopp kan bolagsrepresentanten representera bolaget och utföra tjänster på svenskgalopp.se för bolagets räkning. När vi fått fullmakten tar det 7 dagar innan hästägarfunktionerna fungerar hos bolagsrepresentanten.

Fullmakt för bolagsrepresentant

Återkallelse av fullmakt för bolagsrepresentant

Mina sidor

Som inloggad i Galoppappen har du under Mina sidor en egen startsida, med snabb åtkomst till de e-tjänster du har behörighet till.

Ägda hästar

Här kan du se en lista över samtliga hästar som du nu äger.
Ändra registreringsstatus. Som företrädare eller bolagsrepresentant i ett ägarskap kan du ändra hästens registreringsstatus. Det som är möjligt att registrera är om hästen är tagen ur livsmedelsproduktion och om den är död. För att kunna markera häst som död så får den inte vara registrerad på någons träningslista.

Du kan även se dina hästars Kommande starter.

Ägarskap och andelar

Under Ägarskap och andelar finns dina aktiva och inaktiva ägarskap. Ett inaktivt ägarskap saknar ägda hästar.

Under tjänsten Andelsfördelning kan ägarskapets företrädare aktivera andelarna så att delägare kan se sin andel i funktionen Fakturerade transaktioner.

Ägarskiften

Anmälan om ägarskiften kan göras digitalt och signeras med svenskt Bank-ID. Då krävs att båda parter har ett användarkonto på svenskgalopp.se och uppfyller villkoren, det vill säga är privatpersoner över 18 år med svenskt personnummer eller juridiska personer som har bolagsrepresentanter med fullmakt som uppfyller samma krav

Fakturor och fakturerade transaktioner

Här ser du som ägare/delägare uppgifter om samtliga transaktioner som rör ditt/dina ägarskap. Du kan se historik bakåt i tiden, men även Kommande transaktioner som ännu ej fakturerats. Du som företräder (äv bolagsrepresentanter) ett ägarskap kan även se enskilda Fakturor samt dess betalstatus.

Momsregistreringsnummer

Om du är företrädare för ett ägarskap och momspliktig så registrerar du momsregistreringsnumret här.

För medlemmar

Alla som är folkbokförda i Sverige kan skaffa ett användarkonto på Galoppappen.

Dessa funktioner finns för samtliga med konto oavsett roll. Är du endast medlem på webbplatsen är detta de extrafunktioner du får till skillnad från en icke-inloggad person.

Mina sidor

Som inloggad i Galoppappen har du under Mina sidor en egen startsida, med snabb åtkomst till de e-tjänster du har behörighet till.

Startbevakning

När du sökt fram en häst i sök sportinfo finns det en ikon som heter Startbevaka. Klicka på denna för att lägga till startbevakning på aktuell häst. När hästen sedan blir startanmäld till ett lopp så kommer du få ett mail om detta, under förutsättning att du har angett din mailadress i Inställningar. Du kan se dina startbevakade hästar och ta bort sådana på Mina sidor.

Favoriter

På samma sätt som du lägger till en startbevakning kan du även lägga till favoriter. Favoriter blir som snabblänkar till hästar, ryttare, tränare, ägare eller uppfödare.

Inställningar

Under Inställningar finner du dina uppgifter. Här sparar/ändrar du ditt telefonnummer för SMS-utskick, din e-postadress och din hemsideadress. Hemsideadress finns endast för licensinnehavare. Du ändrar även ditt lösenord.

Fler sidor om webbplatsen

DSC_6861.jpg

Hitta på webbplatsen

På den här sidan finns snabblänkar till olika delar av svenskgalopp.se och app.svenskgalopp.se. Vi berättar också om olika sätt du kan navigera på webbplatsen.

Användarkonto dreamstime_l_117683864.jpg

Skapa användarkonto på Galoppappen

På den här sidan finns information för dig som vill skapa ett användarkonto på vår webbapplikation Galoppappen.

Hänglås dreamstime_s_204393133.jpg

Integritetspolicy

Svensk Galopp hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. På den här sidan kan du ta del av Svensk Galopps personuppgiftspolicy.

mobiltelefon cup-dagen2019.jpg

Bildhantering

Våra tävlingsdagar och evenemang dokumenteras med film och foto.

MOF190616-108637.jpg

Policys för sociala medier