Hästvälfärd

Friska och välmående hästar är förutsättningen för galoppsporten i Sverige. Inom galoppsporten finns regler och rutiner för att värna om hästarnas välfärd. På de här sidorna kan du läsa mer om hästvälfärd och hästhållning inom galoppsporten.

Göteborg Galopp 0047MOF200816-05435 Magnus Östh.jpg

Hästvälfärd i svensk galoppsport

Inom galoppsporten finns regler och rutiner för att värna om hästarnas välfärd. Våra regler är bland de strängaste i världen. Här kan du läsa om några av våra rutiner och riktlinjer för att värna om hästarnas välfärd.

Tävling vinnarcirkeln21nov2020 Elina Björklund.jpg

Värdegrund för tävling med häst

Friska och välmående hästar är förutsättningen för galoppsporten i Sverige. Här kan du läsa värdegrunden för träning och tävling inom galoppsporten.

Häst nyser dreamstime_l_193617783.jpg

Smittskydd och vaccination

Det är viktigt att våra hästar är friska. Här kan du läsa om vaccinationer och de andra smittskyddsregler som gäller inom galoppsporten.

Ultraljud dreamstime_l_62561286.jpg

Antidopning, karenstider och behandlingsjournal

All otillåten medicinering klassas som dopning. På den här sidan finns information om anti-dopning, medicinering, karenstidslistor och behandlingsjournaler.

Stall.jpg

Stallbesiktning

Det finns två typer av stallbesiktningar hos galopptränare: campkontroller som utförs av Travarhälsan och stallbesiktningar som utförs av veterinär. Här kan du läsa om vad det innebär och när du behöver göra en stallbesiktning.

Hönät _D7C1179.jpg

Regler och tillstånd för hästverksamhet

På den här sidan kan du läsa om tillstånd för din hästverksamhet och foderanläggning. Det är viktig information för dig som ska starta eller redan driver träningsverksamhet och uppfödning.

Nyheter och artiklar om hästvälfärd

Stoppa Kvarkan Stoppa Kvarkan

2 maj 2022 | Nyhet

Stoppa Kvarkan 2022

Idag startar årets kvarkakampanj som pågår under en vecka 2-8 maj. Stoppa Kvarkan är en informationskampanj om kvarka och smittskydd. Syftet är att sprida kunskap om kvarka och minska stigmatiseringen. Kampanjen samlas under #stoppakvarkan och #SAW2022 Läs mer

I kampanjen #smittfrittstall samlas flera hästorganisationer för att visa på vilka saker hästhållare kan göra i vardagen för att skydda sina hästar från smittor.

Vi är inne på sista veckan för kampanjen som pågått under hela februari. Som en del i kampanjen publicerar vi varje vecka nya checklistor om smittskyddsrutiner.

Checklistorna finns för nedladdning på sidan Smittskydd och vaccination (scrolla längst ner på sidan).

I artikeln Gemensam kampanj för bättre smittskydd kan du läsa mer om kampanjen.

Bild_hemsidan.jpg

I kampanjen #smittfrittstall samlas flera hästorganisationer för att visa på vilka saker hästhållare kan göra i vardagen för att skydda sina hästar från smittor.

Kampanjen pågår under hela februari. Som en del i kampanjen publicerar vi varje vecka nya checklistor om smittskyddsrutiner.

Checklistorna finns för nedladdning på sidan Smittskydd och vaccination (scrolla längst ner på sidan). Sidan fylls på med fler checklistor under hela februari.

I artikeln Gemensam kampanj för bättre smittskydd kan du läsa mer om kampanjen.