Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Om Göteborg Galopp

Göteborg Galopp är en mysig galoppbana i naturskön miljö på Hisingen

Galoppbanan Göteborg Galopp ligger vackert belägen på Sävefältet i Göteborg, ca 8 kilometer norr om de centrala delarna av staden. Banan invigdes 2002 efter hårt och långvarigt arbete av många intressenter.

På Göteborg Galopp rids samtliga lopp på en stor gräsbana som mäter 1 900 meter i omkrets. Även några häcklöpningar rids under säsongen, vilken sträcker sig mellan maj och oktober. Innanför gräsbanan finns även en sandbana för träning.

Det är oftast välfyllda lopp i Göteborg. Utöver våra skandinaviska grannar är det många tränare från Skåne och Stockholmsområdet som åker till banan för att tävla. Vår tävlingsbana betraktas som en av de bästa i Skandinavien.

Miljön runt banan har en lantlig prägel med öppna landskap. Göteborg Galopp är en typisk sommarbana som passar perfekt för en picknick med kompisgänget. På tävlingsdagar finns serveringar för både allmänheten och hästägare i stora tält samt en kiosk och flera foodtrucks. Serveringarna erbjuder allt från läckra grillrätter till smarriga fikabröd.

Göteborg Galopp lämpar sig, med sina stora öppna ytor, även för andra utomhusevenemang.

I Västsverige finns flera professionella tränare och amatörtränare. Inga hästar finns uppstallade permanent på banan, utan tränarna har gårdar i Västsverige. På Galoppappen kan du söka fram vilka galopptränare som finns i området. Välj Göteborg Galopp som licensbana i sökningen. På tävlingsdagarna utnyttjar starthästar de gästboxarna som finns på banan.

Göteborgs Galoppsällskap ordnar ibland aktiviteter och möten på banan. Göteborg Galopp är ett av tre sällskap som tillsammans äger Svensk Galopp. Alla galoppintresserade är välkomna som medlemmar. Som medlem i ett galoppsällskap blir du inte bara en del av en trevlig gemenskap. Du kan även påverka galoppsportens framtid genom att göra din stämma hörd. Dessutom får du fritt inträde till alla banor i Sverige. Läs mer på Göteborgs Galoppsällskaps hemsida.

Varje vecka arrangerar vi kvällsträningar för ponnyer och ridhästar på Göteborg Galopp.

I anslutning till Göteborg Galopp finns Göteborg Horse Park som arrangerar tävlingar och träningar inom flera olika hästsporter.

Kontakta oss

Sven Rosenqvist, platschef på Göteborg Galopp
sven.rosenqvist@svenskgalopp.se
076-026 33 43

Kontakta oss

Sven Rosenqvist, platschef på Göteborg Galopp
sven.rosenqvist@svenskgalopp.se
076-026 33 43