Ryttarkurser

För att få tävlingsrida måste nya ryttare genomgå en ryttarlicenskurs. Vi arrangerar också andra kurser på våra banor för dig som vill förbättra din ridning.

Ryttarlicenskurs

För att få en ryttarlicens, om du inte haft någon tidigare, ska du gå Svensk Galopps ryttarlicenskurs. Ryttarlicenskurserna hålls regelbundet på Bro Park och på Jägersro Galopp. I kalendern publiceras kommande kurstillfällen med information om hur du anmäler dig.

Kursen innehåller information om reglemente, kost och träning. Den avslutas med ett kortare reglementsprov och fystest. Du måste vara godkänd på både reglementsprov och fystest för att kunna rida upp för licens.

Kursen genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Förkunskaper

Före kursen ska du ha sprungit av från startboxar. Du måste också ha god vana att rida både canterarbeten och snabbjobb på tävlingsbana i sällskap med andra.

För att du ska klara konditionstestet måste du klara att springa 3 km på en tid som inte överskrider 15 minuter. Läs mer om fys- och konditionstestet här.

Har du redan licens är du ändå välkommen att vara med på kursen.

Uppridning

Uppridningstillfällen kommer att ges på alla våra tre banor på ordinarie tävlingsdagar.

Hästen

Du ska själv ordna en häst du kan rida upp på, gärna den hästen du skall rida i löp. Hästen måste vara ett fullblod, ej tvååring, införd i träning hos en licensierad tränare i Sverige och i tävlingskondition. Hästens ska vara kvalad. Den ska vara lugn och säker i startboxarna.

Sjukdomar och mediciner

Vissa sjukdomar, funktionsnedsättningar och mediciner kommer tyvärr att innebära att du inte kommer att kunna få ryttarlicens. Du kan läsa mer om detta i Internationell standard enligt World Anti-Doping Code.

Kostnad

Utbildningen är avgiftsfri men en kostnad på 600 kronor tillkommer för lunch, fika och studiematerial. Sen avanmälan debiteras med halva kurskostnaden. Om du är medlem i Ung Galopp har du 200 kronor rabatt.

För att få en ryttarlicens, om du inte haft någon tidigare, ska du gå Svensk Galopps ryttarlicenskurs. Ryttarlicenskurserna hålls regelbundet på Bro Park och på Jägersro Galopp. I kalendern publiceras kommande kurstillfällen med information om hur du anmäler dig.

Kontakt

Cecilia Gråberg, kursledare
08-466 86 85
cecilia.graberg@svenskgalopp.se

Kontakt

Cecilia Gråberg, kursledare
08-466 86 85
cecilia.graberg@svenskgalopp.se

Övriga ryttarkurser

Ibland anordnar vi kurser på våra banor för dig som vill förbättra din ridning. Vi har bland annat arrangerat träningar på de mekaniska galopphästarna och kurser i kostlära och mediaträning för ryttare. Håll utkik i kurskalendern.

Det finns också kurser i för ponnygaloppryttare. Se sidan om ponnygaloppkurser.

Kommande kurser och utbildningar

Fler kurser och utbildningar

bro-sadel.original.jpg

Introduktionskurser

Är du nyfiken på galoppsporten? Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

Göteborg Galopp 0106MOF200816-06741 Magnus Östh.jpg

Tränarkurser

Om du vill du bli galopptränare ska du gå Svensk Galopps tränarkurser. Det finns två kurser: amatörtränarkurs och proffstränarkursen.

FMO160610_4721.jpg

Gymnasieutbildning

Realgymnasiet i Malmö erbjuder gymnasieutbildning med inriktning på galopp. Här kan du läsa mer om utbildningen.

Newmarket DSC_3531.JPG

Utländska utbildningar

Utomlands finns många kurser och utbildningar inom galoppsporten. Här tipsar vi om några av utbildningarna som du kan gå.

3b.jpg

Utbildningsmaterial

Här hittar du dokument och utbildningsmaterial framtagna av Svensk Galopp. Under varje spalt finns filerna länkade.