logo grand national
logo grand national

Svenskt Grand National på Strömsholm

Lördagen den 15 juni 2024

Galopptävlingarna på Strömsholm är en fartfylld dag för hela familjen. Ta med picknickkorgen och njut av spännande galopplopp och den vackra miljön. Dagens höjdpunkt är Skandinaviens största hinderlöpning Svenskt Grand National. Tävlingarna avgörs på Österängarna nära Strömsholms slott. Välkommen!

Nyheter om Svenskt Grand National

pretty king top 2034 2
pretty king top 2034 2

Under lördagen samlades cirka 3500 åskådare på Österängen i Strömsholm för den 53:e upplagan av EMC Svenskt Grand National. Den tjeckiske gästen Pretty King tog en överlägsen seger i Svenskt Grand National och Monsieur Vic befäste sin position som landets främsta häckhäst med seger i Svenskt Champion Hurdle. Läs mer

Sankt Peder 3
Sankt Peder 3

Det är något visst med stranden i Sibirien. Det är många fullblod som slipar formen på den hästvänliga stranden strax utanför Ängelholm. Senast i raden är Anna-Maria Andersson från Munka Ljungby som låter sina hinderhästar galoppera i vattenbrynet på den långa strandremsan. Och det har gett resultat – på lördag startar båda hennes hästar vid den så populära tävlingsdagen på Strömsholm. Läs mer

Monseiur Vic DSC_1427.jpeg
Monseiur Vic DSC_1427.jpeg

Hindersportens stora höjdpunkt är de årliga kapplöpningarna på Strömsholm med de två stora hinderloppen EMC Svenskt Grand National och Autoexperten Svenskt Champion Hurdle. På lördag är det äntligen dags och nedan presenterar vi starthästarna i de båda huvudloppen. Läs mer

Allt om Svenskt Grand National

Publikplats Strömsholm 2015_D3C5539.jpg

Besöksinformation

Publikplats Strömsholm 2015_D3C5539.jpg

Här finns praktisk information för dig som planerar att besöka Svenskt Grand National. Varmt välkommen!

Läs mer
Strömsholm DSC_2034

Banprogram

Strömsholm DSC_2034

Startlistor, presentationer av hästarna, spelinformation, hålltider och mycket annat hittar du i banprogrammet. Det finns att köpa på plats men du kan också läsa det digitalt.

Läs mer
DSC_1534

Löpningarna

DSC_1534

Det rids flera hinderlopp under dagen men även slätlopp. Huvudnumret är den anrika steeplechaselöpningen Svenskt Grand National, där de modigaste jockeyerna och hästarna tävlar över stora fasta hinder.

Läs mer
Strömsholm DSC_7837 copy

Om Svenskt Grand National

Strömsholm DSC_7837 copy

I juni varje år slår Strömsholm upp portarna för galopptävlingar med anrika Grand National som huvudnummer där de modigaste jockeyerna och hästarna tävlar över stora fasta hinder.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du bli uppdaterad på det senaste om Svenskt Grand National och våra andra event och tävlingar? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Våra partners