logo grand national
logo grand national

Svenskt Grand National på Strömsholm

Lördagen den 18 juni 2022

Kapplöpningarna på Strömsholm är en riktig folkfest där picknickfiltarna radas upp och folk njuter av den vackra miljön och den spännande galoppen. Det är en fartfylld dag för hela familjen och högklassig galoppsport. Dagens toppnummer är Svenskt Grand National. Det rids också flera andra hinderlopp och slätlopp under dagen. Tävlingarna avgörs på Österängens kulturmark vid Mälarens strand, endast ett stenkast från Strömsholms Slott. Varmt välkommen!

Nyheter och artiklar om Svenskt Grand National

MOF190616-108466.jpg MOF190616-108466.jpg

Nu är den preliminära tävlingskalendern för 2022 publicerad. En nyhet är att det blir några fler tävlingsdagar på vardagskvällar. Dessutom är Nationaldagsgaloppen äntligen tillbaka! Läs mer

Reinvent GN 2021.jpg Reinvent GN 2021.jpg

Den 50:e upplagan av Svenskt Grand National blev annorlunda på så sätt att löpningarna fick avhållas utan publik på grund av corona-restriktioner, men solen sken i kapp med vinnarna och teamet Kahlil De Burca och Henrik Engblom lade beslag på huvudlöpningen med Mariano Commercial Ltd:s Reinvent samt novishäckloppet med samma ägares Liars Corner. Läs mer

Fredagsbloggen cover 18 juni.jpg Fredagsbloggen cover 18 juni.jpg

Galoppexperten Niclas Cronberg bloggar på fredagar om de senaste händelserna inom galoppsporten. Läs om bland annat Svenskt Grand National, Anna Pilroths fantastiska torsdag, Fegentriryttarna på Prix de Diane-dagen och mycket mer i den här veckans blogg. Läs mer

Svenskt Grand National på Instagram

Tävlingsområdet

Tävlingsområdet heter Österängen och ligger vid Strömsholms slott. Strömsholms slott är ett kungligt slott och ligger på en liten ö i den strida Kolbäcksån. Barockslottet uppfördes i början av 1660-talet av riksänkedrottningen Hedvig Eleonora med Nikodemus Tessin d. ä. som arkitekt.

I Strömsholm har hästen haft en central roll sedan mitten av 1600-talet och området har utvecklats från att vara en internationell stuteriverksamhet till att främst vara ett viktigt utbildnings- och tävlingscentrum.

Kontakt

Har du frågor om tävlingarna på Strömsholm? Kontakta gärna projektledare Johan Persson på e-post jo.pe@telia.com eller telefon 070-820 43 85.

Kontakt

Har du frågor om tävlingarna på Strömsholm? Kontakta gärna projektledare Johan Persson på e-post jo.pe@telia.com eller telefon 070-820 43 85.