Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen!

På Nationaldagsgaloppen trivs alla, stora som små. Det är en kanondag för hela familjen med gratis inträde och program och en rad spännande punkter på programmet.

Fokus på Nationaldagsgaloppen är självklart de fartfyllda kapplöpningarna. Här tävlar både engelska fullblod, fullblodsaraber och ponnyer. Ett unikt tillfälle att komma nära hästarna och uppleva farten på riktigt nära håll.

Loppen ramas in av uppträdanden på scenen och hattparad där man tävlar i tre klasser; Gärdets Bästa Hatt, Barnklass och Match Your Dog.

Dagen bjuder även på diverse barnaktiviteter, exempelvis ponnyridning, hoppborg och käpphästar.

Det finns flertalet matserveringar på området men vill man hellre ha med egen picknick är det bara att slå sig ner i gröngräset.

Kontakt: nationaldagsgaloppen@svenskgalopp.se

Karta Nationaldagsgaloppen.png

Karta över området

Vanliga frågor och svar

Serveringarna öppnar klockan 11.00, invigningen är kl. 11.30 och första galopploppet rids klockan 12.30. Innan dess rids ett spännande ponnylopp för de allra minsta ponnyerna.

Dagen avrundas ca kl. 15.45

Nej, det är fri entré och gratis program.

Absolut! Alla är välkomna. Det finns ett antal aktiviteter för barnen, bland annat ponnyridning, hoppborg, prova på käpphästhoppning med mera.
Missa inte Galopptältet där man kan prova på att rida vår snabba galopphäst! Här kan du också hoppa hage, delta i vår tipsrunda, få en Nationaldagsgaloppen-tatuering och massa annat skoj.

2022 är det tre kategorier; Gärdets Bästa Hatt, Gärdets Bästa Barnhatt och “Match your Dog”. Mer information om hattävlingen kommer inom kort!

Det kommer att vara mycket ont om parkeringsplatser, så vi rekommenderar att man åker kommunalt.

Hundar är välkomna, så länge de är kopplade.

Trevligt, det går jättebra. Det kommer även att finnas ett stort utbud av mat och dryck i våra restaurangtält och food trucks.

Absolut inte, men självklart kan man klä upp sig om man vill. Både högklackat, sandaler, kortbyxor och långklänning platsar alldeles utmärkt!

Ja, dock inte på ponnyloppen.

Det kommer att finnas ett begränsat antal sittplatser i serveringarna. Ta gärna med ett sittunderlag, filt eller picknick-stol och slå er ned i gröngräset!

Eftersom vi återigen förväntar oss mycket folk rekommenderar vi att ni reser kollektivt till Gärdet.

Buss:
Linje 1: Åk från Fridhemsplan, Hötorget eller Stureplan och hoppa av vid Frihamnsporten, sedan går du över fältet från Lindarängsvägen.

Linje 4: Åk från Fridhemsplan, Odenplan eller Stockholm Östra och hoppa av vid Radiohuset, promenera Oxenstiernsgatan och vidare mot fältet.

Linje 76: Åk från Slussen, Kungsträdgården eller Djurgårdsbron och hoppa av vid Hakberget eller Filmhuset och gå över fältet.

Linje 69 från Centralen eller Sergels Torg mot Kaknästornet och stig av vid Källhagens Värdshus eller Museiparken. Därifrån tar du dig lätt över till Nationaldagsgaloppens område.

Tunnelbanan:
Du tar röd linje mot Ropsten till Karlaplan och därefter en promenerad om ca 10 minuter till Lindarängsvägen där du kommer att se banan.

Fler sidor om Nationaldagsgaloppen

Nationaldagsgaloppen 2015_37.jpeg

Om Nationaldagsgaloppen

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition.

Hattparad.jpg

Hattparaden

Hattparaden är ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att vara med och tävla och de bästa hattarna belönas med fina priser.

Käpphäst dreamstime_m_219535330.jpeg

Barnaktiviteter

Nationaldagsgaloppen är ett evenemang för hela familjen. På barnområdet hittar ni flera roliga aktiviteter för barnen och i år har vi utökat Galopptältet med ännu mer roligheter.

natgalopp-6941

Publiktävling

Tävla och vinn en galoppresa till England!

248582923_6663047587068571_6400188221835435130_n.jpeg

Press och media

Premiären för Nationaldagsgaloppen var 2013. Galopptävlingarna arrangeras årligen på Gärdet i Stockholm den 6 juni. Det är fritt inträde och gratis program.