Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen!

På Nationaldagsgaloppen trivs alla, stora som små. Det är en kanondag för hela familjen med gratis inträde och program och en rad spännande punkter på programmet.

Fokus på Nationaldagsgaloppen är självklart de fartfyllda kapplöpningarna. Här tävlar både engelska fullblod, fullblodsaraber och ponnyer. Ett unikt tillfälle att komma nära hästarna och uppleva farten på riktigt nära håll.

Loppen ramas in av uppträdanden på scenen och hattparader där man tävlar i tre klasser; Gärdets Bästa Hatt, Barnklass och Match Your Dog.

Som vanligt finns det ett fantastiskt grönområde att lapa solsken i och njuta av medhavd picknick.

Kontakt: nationaldagsgaloppen@svenskgalopp.se

Serveringarna öppnar preliminärt klockan 11.30 och första galopploppet rids klockan 12.15. Innan dess rids ett spännande ponnylopp för de allra minsta ponnyerna.

Dagen avrundas ca kl. 16.00

Nej, det är fri entré och gratis program.

Absolut! Alla är välkomna. Det finns ett antal aktiviteter för barnen, bland annat ponnyridning, stora- och små grävmaskiner, mekanisk galopphäst med mera.

2020 är det tre kategorier; Gärdets Bästa Hatt, Gärdets Bästa Barnhatt och “Match your Dog”. Mer information om hattävlingen kommer inom kort!

Det kommer att vara mycket ont om parkeringsplatser, så vi rekommenderar att man åker kommunalt.

Hundar är välkomna, så länge de är kopplade.

Trevligt, det går jättebra. Det kommer även att finnas ett stort utbud av mat och dryck i våra restaurangtält och food trucks.

Absolut inte, men självklart kan man klä upp sig om man vill. Både högklackat, sandaler, kortbyxor och långklänning platsar alldeles utmärkt!

Ja, dock inte på ponnyloppen.

Det kommer att finnas ett begränsat antal sittplatser i serveringarna. Ta gärna med ett sittunderlag, filt eller picknick-stol och slå er ned i gröngräset!

Eftersom vi återigen förväntar oss mycket folk rekommenderar vi att ni reser kollektivt till Gärdet.

Buss:
Linje 1: Åk från Fridhemsplan, Hötorget eller Stureplan och hoppa av vid Frihamnsporten, sedan går du över fältet från Lindarängsvägen.

Linje 4: Åk från Fridhemsplan, Odenplan eller Stockholm Östra och hoppa av vid Radiohuset, promenera Oxenstiernsgatan och vidare mot fältet.

Linje 76: Åk från Slussen, Kungsträdgården eller Djurgårdsbron och hoppa av vid Hakberget eller Filmhuset och gå över fältet.

Linje 69 från Centralen eller Sergels Torg mot Kaknästornet och stig av vid Källhagens Värdshus eller Museiparken. Därifrån tar du dig lätt över till Nationaldagsgaloppens område.

Tunnelbanan:
Du tar röd linje mot Ropsten till Karlaplan och därefter en promenerad om ca 10 minuter till Lindarängsvägen där du kommer att se banan.

Fler sidor om Nationaldagsgaloppen

Om Nationaldagsgaloppen

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition. Traditionen dateras dock tillbaka till 1831 då kapplöpningar årligen ägde rum på Ladugårdsgärdet, som det då kallades, fram till 1918.

Galopptävlingarna

Nationaldagsgaloppen bjuder på åtta stycken kapplöpningar, varav två spännande ponnylopp!

Aktiviteter

Programmet innehåller fartfyllda galopplöpningar som ramas in av livemusik, nationalsången, hattparad, barnaktiviteter, ponnygalopp och annat skoj.

Hattparaden

Hattparaden är ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att vara med och tävla och de bästa hattarna belönas med fina priser.

Press och media

Premiären för Nationaldagsgaloppen var 2013. Galopptävlingarna arrangeras årligen på Gärdet i Stockholm den 6 juni. Det är fritt inträde och gratis program.