Om oss

Svensk Galopp är organisationen som förvaltar och utvecklar galoppsporten i Sverige. På de här sidorna finns information om bland annat Svensk Galopps roll, organisationsstruktur och kontaktuppgifter.

DSC_6561.jpg

Organisation

På de här sidorna kan du läsa om Svensk Galopps organisationsstruktur och ta del av stämmoprotokoll och årsredovisningar.

Kontakt dreamstime_l_56206389.jpg

Kontakta oss

Här finns kontaktuppgifter till Svensk Galopp.

Jimmy Mack 1022 Stefan Olsson.jpg

Vår värdegrund

Svensk Galopps värdegrund gäller för alla licensinnehavare, anställda, konsulter, funktionärer och förtroendevalda inom Svensk Galopp. Här kan du ta del av värdegrunden.

MOF190606-109811 Magnus Östh.jpg

Ung Galopp

Ung Galopp är ett initiativ för dig som är mellan 7 och 25 år. Som medlem får du fri entré till våra galoppbanor och rabatter på Svensk Galopps kurser och hos flera företag inom galoppsporten.

Startboxar 20191020-AHK_6516 Amie Karlsson.jpg

Företagssamarbeten

Som partner med Svensk Galopp blir du en del av den spännande galoppsporten. Du kan profilera ditt företag samtidigt som du bidrar till att utveckla galoppsporten i Sverige.

Galopphäst FMO121028-46593.jpg

Svensk Galopp svarar

På den här sidan svarar vi på frågor som anses vara av allmänt intresse.

AHK_3233 Amie Karlsson.jpg

Projekt Ny bana i Skåne

Projekt Ny bana i Skåne är benämningen på det projekt som har som slutmål att anlägga och lansera en ny galoppbana för Sverige i Skåne. På den här sidan finns information om projektet.

Coronavirus dreamstime_s_178866021.jpg

Information från Svensk Galopp med anledning av covid-19

Svensk Galopp vidtar ett antal åtgärder för att minska risken för smittspridning av covid-19 på våra galoppbanor.

Mobiltelefon dreamstime_s_137894262.jpg

Om webbplatsen

På de här sidorna hittar du övergripande information om vår webbplats, hur du hittar på den och hur du loggar in på ditt användarkonto. Här finns också information om Svensk Galopps integritetspolicy.

Nyheter och artiklar om organisationen

Utbildning galoppdomstol 2021-2.jpg Utbildning galoppdomstol 2021-2.jpg

Synkronisering mellan länderna, förfrågningsteknik och struktur var i fokus när ledamöter från de skandinaviska galoppdomstolarna träffades i Malmö i lördags för en utbildningsdag. Läs mer

Träningsbana JG-2.jpg Träningsbana JG-2.jpg

Svensk Galopps ordförande Anders Lilius informerar om arbetet med att lösa situationen kring träningsmöjligheter på Jägersro. Läs mer

Svensk Galopps styrelse har beslutat att ställa in extrastämman. Den primära anledningen till styrelsens förslag att ställa in vintergaloppen i januari-februari 2022 och förlägga de sex tävlingsdagarna till andra tillfällen var att banunderlaget är slitet och mycket svårt att hantera särskilt vid nederbörd och väderomslag.

Banpersonalen slog larm om detta under sommaren. Uppfattningen var då att vintergalopp skulle riskera banan helt inför nästa säsong. Vid närmare undersökningar av professor Lars Roepstorff och Christer Lindholm har det visat sig att banan är i ännu sämre skick än man vad man först trodde. Lars Roepstorffs råd är därför att omedelbart planera för att renovera banan. Säkerhet för hästar och ryttare måste naturligtvis alltid komma i första hand. Svensk Galopp kommer därför att omedelbart utse en projektgrupp, i vilken bl.a. Lars Roepstorff och tränarrepresentanter kommer att ingå, för att analysera, upphandla och genomföra en omläggning av banan snarast möjligt.

Tidigare fattat beslut om att Svensk Galopp ska tävla under vintern ligger fast, men det förutsätter naturligtvis att arbetet med banan är slutfört och att banan hunnit sätta sig. Eventuell anpassning till vintergaloppens genomförande får inte fördyra omläggningen eller riskera huvudsäsongen.  På ordinarie höststämma återkommer vi med mer information kring arbetet och ett tidsestimat för projektet.