Stockholm Cup logo.png
Stockholm Cup logo.png

Stockholm Cup - årets bästa galoppdag

Söndagen den 17 september 2023 på Bro Park

Årets höjdpunkt på Bro Park är Sveriges största galopplöpning Stockholm Cup International.

Missa inte chansen att se de absolut främsta tävlingshästarna och de ledande svenska och internationella ryttarna. Under dagen avgörs tio lopp och på plats får du uppleva spänningen, gemenskapen och glädjen tillsammans med andra hästälskare.

Besök vårt café, utegrillen eller följ tävlingarna från vår omtyckta restaurang. Fira vinnarna och skåla för en härlig dag på galoppbanan tillsammans med vännerna och familjen. Detta är en söndagseftermiddag som lämpar sig för hela familjen, kompisgänget eller varför inte komma på egen hand och träffa nya vänner?

Nyheter och artiklar om Stockholm Cup-dagen

Bro Park 18 Sept 2022 -23.jpg Bro Park 18 Sept 2022 -23.jpg

22 september 2022 | Nyhet

Stockholm Cup-dagen i bilder

Bildspecial: Stockholm Cup avgjordes på Bro Park i söndags och i den här artikeln kan du se dagen genom fotografernas ögon. Vi har valt ut några "bonusbilder" med lite annorlunda vinklar och perspektiv. Läs mer

Amatörryttaren Elin Rödjare och hästen Aswan föll i söndagens sista löpning på Bro Park.

Elin var vid medvetande efter fallet och fördes till sjukhus för vidare undersökning. Där fick hon stanna över natten och läkarna konstaterade bland annat att hon fått en spricka i en ryggkota. På måndagseftermiddagen får Elin lämna sjukhuset och vi önskar henne ett snabbt tillfrisknande!

Aswan klarade sig utan skador.

Texten publicerades ursprungligen 2022-09-18 och uppdaterades 2022-09-19.

hardonetoplease-top.jpg hardonetoplease-top.jpg

Hard One To Please gjorde det igen! Efter övertygande triumfer i såväl svenskt som norskt Derby tog den Annike Bye Hansen-tränade treåringen sig an den äldre eliten i Stockholm Cup International (Gr 3). Med Pat Cosgrave i sadeln blev det en knapp seger före brittiske gästen Outbox. Läs mer

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Häftigaste resan från noll till söndagens Stockholm Cup International? Det måste väl ändå vara den som Quebello gjort tillsammans med Tobias Hellgren och Anna Pilroth. Den 30 maj förra året debuterade han i en Järnlöpning i Göteborg. Drygt 15 månader senare startar han i ”Cupen” på Bro Park. "Det är få förunnat att få vara med om något liknande", säger Anna som ridit Quebello i hästens samtliga starter. Läs mer

På söndag är det dags för årets allra största tävlingsdag på Bro Park med Stockholm Cup International (Gr.3) och tre listedlopp. Har du koll på vilka hästar som vunnit loppen tidigare? Nu har vi laddat upp listor med tidigare vinnare här på hemsidan!

Dokumenten hittar du på sidan Storloppsvinnare. Sedan tidigare finns listor på några av de andra svenska storloppen och i dag har vi kompletterat med Stockholm Cup, Nickes Minneslöpning, Lanwades Stud Stakes och Bro Park Sprint Championship.

Vi har som ambition att ladda upp fler listor under året, så håll utkik på sidan!

Ps: Vill du läsa mer om Stockholm Cup-dagen? Missa inte sidan Stockholm Cup

Foto: Amie Karlsson
Scandinavian champ Bank of Burden after Sthlm Cup win.jpg

Fler evenemang på Bro Park

Fler sidor om Stockholm Cup

Bro Park fält framifrån.jpg

Besöksinformation

Vad kostar det, när ska jag vara på plats och hur ska jag klä mig? På den här sidan finns allt du behöver veta inför ditt besök på Stockholm Cup på Bro Park den 17 september 2023.

dreamstime_m_97407489.jpg

Stockholm Cup på tv och sociala medier

Kan du inte komma till Bro Park den 17 september? Då får galoppbanan komma hem till dig! Du kan följa tävlingarna via TV12 eller ATG:s webb-tv. Häll upp ett glas bubbel, slå dig ner framför skärmen och njut av sport på högsta nivå!

Her Him

Stockholm Cup-dagens löpningar

Stockholm Cup International (Gr.3) är den största av de tio löpningar som avgörs under Stockholm Cup-dagen på Bro Park i september. Läs om dagens alla lopp!

Thundering Blue foto Elina Björklund.jpg

Stockholm Cup-lopp vi minns

Mr Eubanks, Collier Hill, Bank of Burden och Thundering Blue. Under åren har vi fått se många stjärnhästar segra i Stockholm Cup International. Här är några av de mest minnesvärda loppen.

dreamstime_m_69511760.jpg

Galoppens bästa brunchrecept

Vad dukas upp på brunchbordet om tränare Francisco Castro, jockey Martin Rodriguez och ekonomiassistent Louise Bäckman får välja? Inspireras av de här galoppfantasterna och inled Stockholm Cup-söndagen med en brunch!

Cup-fältet2019.jpg

Samarbete

Vill du eller ditt företag synas i samband med vårt största evenemang för året?

Tack till våra partners

Vi stödjer