Svenskt Derby logo.png
Svenskt Derby logo.png

Svenskt Derby - årets höjdpunkt!

Söndagen den 17 juli 2022 på Jägersro Galopp

På Svenskt Derby kan du förvänta dig en fartfylld dag med hög spänning. Här är galoppsporten som bäst och du kommer få se när de främsta hästarna, ryttarna och tränarna ger allt de har i storloppet Jockeyklubben Svenskt Derby. Hitta just din favorit när hästarna paraderar i ledvolten! Tillsammans med publiken på plats får du känna när fullbloden dundrar fram på upploppet ner till mållinjen.

Tack för i år! Vi ses väl på Svenskt Derby 2023?

Nyheter om Svenskt Derby

DSC_1156 (2).jpg DSC_1156 (2).jpg

Svensk Galopp har sedan 2020 ett samarbete med Barncancerfonden. Under september månad tar vi ett krafttag och samlar in pengar genom en rad olika aktiviteter på våra galoppbanor. Läs mer

Laura King Dubai Racing Channel.png Laura King Dubai Racing Channel.png

Laura King från Dubai Racing Channel besökte Sverige och Danmark för ett par veckor sedan. Besöket resulterade i en timlång dokumentär som nu kan ses på YouTube. Läs mer

Irish Action TOP Irish Action TOP

Lennart Jr Reuterskiöld och Jacob Johansen såg till att det blev ordentliga favoritfall i två av Derbydagens främsta storlopp. Först växlade Irish Action ner betrodde El Guanche i Zawawi Cup (L). Lite senare på eftermiddagen svarade Wolfof Vancouver för en liknande prestation när han fångade in självaste Duca Di Como i nyinstiftade Valley Chapel Memorial. Läs mer

Läs mer om Svenskt Derby

Derbykurva 4198 på Jägersro.jpg

Startfältet i Jockeyklubben Svenskt Derby

14 hästar kommer till start i 2022 års upplaga av Jockeyklubben Svenskt Derby på Jägersro Galopp den 17 juli. Här är en presentation av startfältet!

Derbydagen 2021 DSC_03612.jpeg

Derbydagens löpningar

Jockeyklubben Svenskt Derby är en av elva löpningar som avgörs under Derbydagen på Jägersro Galopp den 17 juli 2022. Läs här om dagens alla lopp!

Hattparad Jägersro 2019 AHK_2990.jpg

Hattparad

Kapplöpningar har i århundraden varit synonymt med fest och elegans. Män och kvinnor klär upp sig i sina mest eleganta kreationer för att sola sig i glansen av de ädla fullblodshästarna. Att tävla i en hattparad är en modern företeelse men lika trevlig för det!

DSC_0609.jpg

Besöksinformation

På den här sidan finns information för dig som vill besöka Svenskt Derby den 17 juli 2022 på Jägersro Galopp.

JLR_Derby_17 062 på Jägersro.jpg

Mat & dryck

På den här sidan finns information om vad som finns i mat- och dryckesväg för dig som vill besöka Svenskt Derby den 17 juli 2022 på Jägersro Galopp.

Malmö Live takterass.jpg

After Derby Party

Låt Derbyfebern fortsätta och boka upp kvällen!

Tapwell startboxar MOF200712-08127.jpg

Samarbete

Vill du eller ditt företag synas i med vårt största evenemang för året?

Vi stödjer