Logo Nationaldagsgaloppen.png
Logo Nationaldagsgaloppen.png

Välkommen till årets stora folkfest!

Svensk Galopp presenterar Nationaldagsgaloppen 2024

Fira nationaldagen med spänning, glädje och gemenskap när Nationaldagsgaloppen återigen flyttar in till Gärdet den 6 juni. Ta med kompisgänget eller familjen, träffa nya vänner i folkvimlet. Nationaldagsgaloppen är den årliga folkfesten med snabba hästar
och modiga jockeys.

Tryck här för att se kartan över Gärdet den 6 juni. Kom ihåg att spara den till ditt besök.

Fri entré. Varmt välkommen!

Biljetter

Nytt för i år! Vi inför frivilliga fribiljetter på Nationaldagsgaloppen 2024. Boka din biljett idag och ta del av feststämning, information och attraktiva erbjudanden.

Nyhetsbrev

Vill du bli uppdaterad på det senaste om Nationaldagsgaloppen och våra andra tävlingar och event? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Allt om Nationaldagsgaloppen

Praktiskinfo

Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen!

Hattparad

Hattparaden

Den traditionsenliga Hattparaden är ett populärt inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att delta och de bästa hattarna belönas med fina priser. I år består juryn av musikern Anders Bagge, dansprofilen Ann Wilson och simstjärnan Therese Alshammar.

Mat & dryck

Serveringar

Bro Park Krog (Stockholm Catering) ansvarar för stora serveringen och här kommer du kunna både äta och dricka gott. Borden är inte bokningsbara.

220606MOF-BMO02263

Aktiviteter för barnen

Till Nationaldagsgaloppen är alla välkomna – stora som små. På barnområdet finns roliga aktiviteter för dig som är lite yngre. Du kan även delta i hattparaden och titta på våra fartfyllda ponny- och käpphästlopp.

Nationaldagsgaloppen 2015_37.jpeg

Om Nationaldagsgaloppen

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition.

NDG2019_005

Biljetter

Nytt för i år! Vi inför frivilliga fribiljetter på Nationaldagsgaloppen 2024. Boka din biljett idag och ta del av feststämning, information och attraktiva erbjudanden.

Nyheter

Talmannen Talmannen

2013 anordnade Svensk Galopp Nationaldagsgaloppen för första gången. Förhoppningen var att skapa en ny nationaldagstradition – en folkfest med galoppsporten i centrum. Nu drygt 10 år senare lockar evenemanget över 50 000 besökare. I år invigs Nationaldagsgaloppen av riksdagens talman Andreas Norlén. Läs mer

Tom Jakbar 7652 Tom Jakbar 7652

Tom Jakbar vann en av sina två starter 2022. Men han var inte placerad i någon av sina två starter under 2023. Nu kommer han till Gärdet den 6 juni som en av tävlingsdagens mest formstarka hästar! Läs mer

DSC07772 DSC07772

På nationaldagen den 6 juni är det äntligen dags för årets stora folkfest - Nationaldagsgaloppen på Gärdet. I år gästas festen av artisterna Klara Hammarström och Mange Schmidt som bjuder på både ny musik och (glassiga) hits. Och såklart årets hattparadsdomare - musikern Anders Bagge, dansprofilen Ann Wilson och årets nytillskott, simstjärnan Therese Alshammar. Och viktigaste av alla är förstås våra galoppstjärnor som ger sitt allt och bjuder på nagelbitande spänning. Läs mer

Huvudsponsor