Foto: Roman Ramström
Foto: Roman Ramström
Foto: Roman Ramström

Barnaktiviteter

Nationaldagsgaloppen är ett evenemang för hela familjen. På barnområdet hittar ni flera roliga aktiviteter för både barn och ungdomar. Det finns flera nyheter för 2023.

Hattparaden

Självklart kan barnen vara med och tävla i den populära hattparaden. De kan tävla i kategorin Bästa barnhatt eller varför inte i kategorin Match your Dog? Här kan ni kamma hem fina priser!

Hattparaden

Hattparaden på Nationaldagsgaloppen är riktigt populär och passar både stora och små.

Barnområdet

Prova på käpphästhoppning

Här finns möjlighet för alla som vill att prova på käpphästhoppning tillsammans med Lilla Rörby Ryttarklubb. Ta med din käpphäst till Gärdet, eller låna en av våra hoppsugna käpphästar på plats, och ge dig ut på hoppbanan. Passa på att finslipa din käpphästteknik och stil och utmana din egen snabbhet. Hur fort kan du flyga över hindren? Varmt välkomna till en fartfylld eftermiddag tillsammans med våra glada käpphästar!

Prova på att rida den mekaniska galopphästen

Nytt för i år är att Plastic Wonder står uppställd på Barnområdet. Testa på hur det känns att rida galopphäst under ledning av våra grymma ponnyryttare.

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
DSC_6960

Visst ser det häftigt ut när galopphästarna dundrar fram på Gärdet? Testa på att rida vår mekaniska galopphäst - för alla åldrar.

Kör Segway och anta utmaningen på klätterväggen

Företaget More Activites har med sig Segways och bygger upp en teknikbana som passar alla över 140 cm! För de som gillar riktiga utmaningar så finns det ett specialbyggt klättertorn där man får testa på att klättra.

shutterstock-358573472

Gillar du utmaningar? Då är den specialbyggda klätterväggen något för dig.

Ponnyridning

Mellan klockan 12.00-15.00 kan du testa på att rida en av Lilla Rörby Ryttarklubbs söta ponnyer och en ridtur kostar 50 kr.

Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
220606MOF-BLO00993

Under Nationaldagsgaloppen kan du testa på ponnyridning.

Galopptältet

Här andas och snackar vi galopp! Våra experter svarar på alla frågor och det finns flera utmaningar att ta dig an. Det är även hit går du för att vara med i publiktävlingen där första pris är en galoppresa för två personer till Frankrike i höst.

Svensk Travsports tält

Svensk Travsport bjuder på aktiviteter för hela familjen. Här kan du självklart komma och prata om trav i allmänhet men vi har även mycket information om travskola.

För de yngre finns det flera olika lekar att prova på. Tipsrunda med både trav och galoppfrågor. Kasta bollar i hästens mun (inte en riktig häst såklart). Ritbord för de allra yngsta. För den som vill ha ännu mer närkontakt så kommer det att finnas en ponny på plats för både foto och klappning.

Annat roligt för små (och stora)

Och ni missar väl inte att heja på de tuffa ponnyryttarna som tävlar i de två ponnyloppen? Dessutom hålls ett rafflande käpphästlopp mellan Lilla Rörby Ryttarklubb och Solvalla Travskola!

Flera av dagens barnaktiviteter genomförs till förmån för Barncancerfonden.

Varmt välkomna till Nationaldagsgaloppen den 6 juni!

remote_ponny.jpg

Två ponnylopp avgörs på Gärdet den 6 juni.

Fler sidor om Nationaldagsgaloppen

Jockeys.jpg

Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen 2023!

Hattparad.jpg

Hattparaden

Hattparaden är ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att vara med och tävla och de bästa hattarna belönas med fina priser.

NATIONALDAGSGALOPPEN 2017_viptält002.jpg

Mat & dryck

Det finns flertalet matserveringar på området den 6 juni. Allt ifrån foodtrucks, till mattält och men också alla former av sött. Det är även populärt att ta med sig sin egen picknick och njuta av i gröngräset.

Nationaldagsgaloppen 2015_37.jpeg

Om NDG

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition.

248582923_6663047587068571_6400188221835435130_n.jpeg

Press och media

På den här sidan finns information för journalister som planerar att skriva om eller besöka Nationaldagsgaloppen.