Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp

Aktiviteter för barnen

Till Nationaldagsgaloppen är alla välkomna – stora som små. På barnområdet finns roliga aktiviteter för dig som är lite yngre. Du kan även delta i hattparaden och titta på våra fartfyllda ponny- och käpphästlopp.

Delta i hattparaden

Var med och tävla i den populära hattparaden. Det finns två kategorier öppna för dig som är lite yngre, Bästa barnhatt och Match your Dog för dig som vill tävla tillsammans med din hund. Ta chansen att vinna fina priser.

Hatt

Hattparaden på Nationaldagsgaloppen är riktigt populär och passar både stora och små.

Heja fram vinnarna i ponny- och käpphästloppen

Heja på de tuffa ryttarna och kuskarna och deras modiga ponnyer i de fartfyllda ponnyloppen. Och missa inte det rafflande käpphästloppet mellan Lilla Rörby Ryttarklubb och Solvalla Travskola.

Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
BLO03122

Ponnygaloppörerna och deras ryttare älskar att glänsa och bjuda på en riktig fartfest på Nationaldagsgaloppen.

Barnområdet

Träffa Snöboll och Chip

Träffa de fyrbenta hjältarna, bordercollien Chip och ponnyn Snöboll, och deras matte Louise. Till vardags jobbar Chip och Snöboll med att stötta och trösta sjuka barn när de behöver trygghet och gos som mest. Välkommen att klappa och ta selfies med hjältarna - och ställa frågor såklart!

Titta in i en djurambulans

Varje år hjälper Svenska Djurambulansen tusentals djur i nöd – allt från gråtrutar med brutna vingar till påkörda katter och hästar som brutit benet. Träffa hjältarna som hämtar upp de skadade djuren och kör dem till veterinären och titta in i ambulansen och se vilka hjälpmedel som behövs när djuren ska räddas.

Prova på käpphästhoppning

Prova på käpphästhoppning tillsammans med Lilla Rörby Ryttarklubb. Ta med din käpphäst till Gärdet, eller låna en av våra hoppsugna käpphästar på plats, och ge dig ut på hoppbanan. Passa på att finslipa din käpphästteknik och stil och utmana din egen snabbhet. Hur fort kan du flyga över hindren? Varmt välkomna till en fartfylld eftermiddag tillsammans med våra glada käpphästar!

I år kommer vi tyvärr inte att kunna erbjuda den populära ponnyridningen, men vi ska göra vårt absolut bästa för att lösa det till nästa år. ❤️

Foto: Magnus Östh/Svensk Galopp
DSC08148

Prova på käpphästhoppning i full galopp på Nationaldagsgaloppen.

Bli jockey för en stund

Testa hur det känns att rida galopphäst under ledning av våra tuffa och snälla ponnyryttare. På barnområdet hittar du vår mekaniska galopphäst, Plastic Wonder, som hjälpt många barn och vuxna att bli duktiga jockeys.
Ridturen kostar 40 kr.

Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
DSC_6960

På Nationaldagsgaloppen kan barn, och även vuxna, prova på att rida galopphäst.

Testa vår hinderbana

Har du spring i benen? Kom och lek i vår 16 meter långa uppblåsbara hinderbana. Åla genom tunnlar, kämpa dig upp för klätterväggen, hoppa över hinder och glid nedför rutschkanan - i full fart!

IMG_3332

Hinderbanan bjuder på mycket skoj.

Hur hittar jag till allt?

Ta dig en titt på hur det kommer se ut på Gärdet den 6 juni. Klicka här för att se kartan och kom ihåg att spara den i webbläsaren till ditt besök.

Hur hittar jag till allt?

Ta dig en titt på hur det kommer se ut på Gärdet den 6 juni. Klicka här för att se kartan och kom ihåg att spara den i webbläsaren till ditt besök.

Svensk Galopps tält

Här andas och snackar vi galopp! Prata med någon av våra galoppstjärnor om hur det är att vara jockey och hur man gör om man är sugen på att börja med galopp. Här hämtar också du som har bokat biljett dina erbjudanden - exempelvis rabatter på serveringsområdet.

Har du inte bokat biljett än? Boka här.

Svensk Travsports tält

I travtältet träffar du personal från Solvalla Travskola som berättar allt om vad man kan göra på travskolan! Allt ifrån olika kurser för alla åldrar, till event som att köra tandemlopp mot sina vänner men också möhippor och barnkalas.

På plats finns möjlighet att träffa några av travets mest framgångsrika kuskar och vi kommer att dela ut ett antal signerade kepsar.

Vill du på prova på trav? Teckna dig för en kurs på Solvalla Travskola för vuxen eller barn så är du med i utlottningen om upplevelsepris och fribiljetter till Solvallas tävlingskväll tisdagen den 11 juni med familjeinriktning.

För de minsta finns ritbord om man vill vara kreativ och rita en fin häst.

Vill du prata trav i allmänhet så finns det också representanter från Svensk Travsport på plats. Andra aktiviteter kommer att finnas så varmt välkommen att titta förbi tältet under dagen.

Fler sidor om Nationaldagsgaloppen

Praktiskinfo

Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen!

Hattparad

Hattparaden

Den traditionsenliga Hattparaden är ett populärt inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att delta och de bästa hattarna belönas med fina priser. I år består juryn av musikern Anders Bagge, dansprofilen Ann Wilson och simstjärnan Therese Alshammar.

Mat & dryck

Serveringar

Bro Park Krog (Stockholm Catering) ansvarar för stora serveringen och här kommer du kunna både äta och dricka gott. Borden är inte bokningsbara.

Nationaldagsgaloppen 2015_37.jpeg

Om Nationaldagsgaloppen

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition.

NDG2019_005

Biljetter

Nytt för i år! Vi inför frivilliga fribiljetter på Nationaldagsgaloppen 2024. Boka din biljett idag och ta del av feststämning, information och attraktiva erbjudanden.