Börja med galopp

Inom galoppen kan du alltid hitta din egen plats oavsett vad du är intresserad av. Här kan du läsa om hur du börjar med galopp.

Du kan bli hästägare, arbetsryttare, jockey, spelare, publik, tränare eller varför inte funktionär. Här finns plats för alla. Välkommen till gänget!

Om du är intresserad av galoppen så finns det många olika roller du kan inrikta dig på. Man behöver inte kunna rida eller träna galopphästar för att engagera sig i galoppsporten. Du kan till exempel bli hästägare eller uppfödare, funktionär på våra tävlingar, vara engagerad i något våra tre galoppsällskap, hjälpa till i ett stall eller bara nöja dig med att komma på våra tävlingsdagar.

Här är några tips på hur du kan komma igång med galoppsporten!

Gå en introduktionskurs

Svensk Galopp anordnar teoretiska introduktionskurser där du inte behöver ha några förkunskaper inom galoppen för att kunna delta. Ibland arrangerar vi också guidade turer på banorna.

Bli medlem i ett galoppsällskap eller en intresseförening

Alla är välkomna att bli medlemmar i ett galoppsällskap. Som medlem i ett galoppsällskap blir du en del av en härlig gemenskap.Du kan även påverka galoppsportens framtid genom att göra din stämma hörd. Det finns också flera intresseföreningar inom galoppsporten. På vår länksida finns länkar till olika föreningar.

Köp en andel i en galopphäst

Hästar kan ha flera hundra ägare. I Sverige är det vanligt med andelstall där en häst har flera delägare, och ibland så många som hundra eller fler. Min Andelshäst och Easy KB är två företag som säljer andelar i galopphästar hos olika tränare. De flesta tränare har också egna andelsstall i olika former. Läs mer om hästägande på sidan Bli Hästägare.

Praktisera i ett galoppstall

Om du är intresserad av att rida eller arbeta som hästskötare så är efterfrågan på kompetent personal hos tränarna stor, både i Sverige och utomlands. Är du intresserad av att börja arbeta i ett galoppstall och saknar kontakter inom sporten? Hör av dig till info@svenskgalopp.se så hjälper vi dig. Vi kan också hjälpa till att förmedla praktikplatser vid någon av våra galoppbanor i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Börja med ponnygalopp

Är du under 18 år? Då är ponnygaloppen är ett bra sätt att börja med galoppen! För dig med egen ponny arrangeras träningar på våra galoppbanor varje vecka. Är du intresserad men inte har en egen ponny så finns det några ponnygaloppridskolor. Läs mer på sidan Börja med ponnygalopp.

Fler sidor om galoppsporten

MOF200712-08156 Magnus Östh.jpg

Introduktion till galoppsporten

Är du intresserad av att lära dig om vår fartfyllda sport? Här hittar du information om galoppsporten.

FMO160501-2110.jpg

Galoppsporten i Sverige

I Sverige finns tre galoppbanor och vi arrangerar tävlingar nästan varje vecka. Ungefär tusen galopphästar finns i träning i Sverige. På den här sidan kan du läsa om den svenska galoppsporten.

Folkswood-R4 Meydan 2018 foto Amie Karlsson.jpg

Galoppsport utomlands

Galoppen tillhör världens allra största sporter och det tävlas i galopp i samtliga världsdelar.

IMG__28468.JPG

Besök en galopptävling

Vill du uppleva något nytt och spännande? Gå på en galopptävling! Ta med familjen, kollegorna, kunderna eller varför inte en god vän och kom till galoppbanan. På galoppen tävlar vi i stort sett året runt.

ulriksdal 50 tal från mnotorvägen-Återställd.jpg

Historia

I Sverige har vi tävlat i galopp i över 200 år. På de här sidorna kan du läsa om galoppsportens historia i Malmö, Göteborg, Stockholm och Strömsholm.

FMO150630-10010695.jpg

Galoppordlista A-Ö

Galoppbegreppen är många och kanske inte alltid helt lätta att förstå. På den här sidan finns en ordlista med de vanligaste galopporden.