Foto: Torun Börtz / JS Sverige
Foto: Torun Börtz / JS Sverige
Foto: Torun Börtz / JS Sverige

Utbildningsmaterial

Här hittar du dokument och utbildningsmaterial framtagna av Svensk Galopp. Under varje spalt finns filerna länkade.

Ätstörningar - riskfaktorer, konsekvenser och åtgärder

Detta material är framtaget av Svensk Travsport och Svensk Galopp med syfte att öka kunskapen om hur man tidigt kan upptäcka störda ätbeteenden och hur man ska hantera personer som redan utvecklat en ätstörning. Här hittar du information om ätstörningar och psykisk ohälsa inom idrotten, om vilka risker som finns och vad konsekvenserna kan bli samt vad man kan göra. Materialet vänder sig till dig som är aktiv utövare, arbetsgivare, vårdnadshavare eller partner samt till organisationen i stort.

Broschyr: Ätstörningar.pdf

Galoppsportens grunder

I denna broschyr får du en inblick i galoppens värld, vi hoppas att du sedan vill gå vidare och ta del av någon av våra kurser.

Broschyr: Galoppsportens grunder.pdf

Benställningar hos den unga hästen

I denna video får du höra hovslagaren Rose-Marie Clarke berätta om korrigering av benställningar hos den växande hästen och vad man ska tänka på när man har en unghäst.

Starta företag

Här finns två filmer med information gällande att starta eget företag vilket är aktuellt för många tränare och ryttare. Skattejurist Jan Kleerup pratar i den ena filmen om moms och i den andra om olika företagsformer och inkomstskatt.

Fler sidor om utbildning

bro-sadel.original.jpg

Introduktionskurser

Är du nyfiken på galoppsporten? Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg

Ryttarkurser

För att få tävlingsrida måste nya ryttare genomgå en ryttarlicenskurs. Vi arrangerar också andra kurser på våra banor för dig som vill förbättra din ridning.

Göteborg Galopp 0106MOF200816-06741 Magnus Östh.jpg

Tränarkurser

Om du vill du bli galopptränare ska du gå Svensk Galopps tränarkurser. Det finns två kurser: amatörtränarkurs och proffstränarkursen.

FMO160610_4721.jpg

Gymnasieutbildning

Realgymnasiet i Malmö erbjuder gymnasieutbildning med inriktning på galopp. Här kan du läsa mer om utbildningen.

Newmarket DSC_3531.JPG

Utländska utbildningar

Utomlands finns många kurser och utbildningar inom galoppsporten. Här tipsar vi om några av utbildningarna som du kan gå.