Besök en galopptävling

Vill du uppleva något nytt och spännande? Gå på en galopptävling! Ta med familjen, kollegorna, kunderna eller varför inte en god vän och kom till galoppbanan. På galoppen tävlar vi i stort sett året runt.

Att komma till galoppbanan är, för många personer, något helt nytt. Vackra hästar, färgglada jockeys och stor förväntan inför dagens tävlingar. En ny spännande värld!

Det finns tre permanenta galoppbanor i Sverige. Jägersro i Malmö, Bro Park i Upplands Bro utanför Stockholm och Göteborg Galopp på Hisingen.

Det är en upplevelse att vandra runt mellan ledvolterna, vinnarcirkeln och mållinjen för att följa hästarna på nära håll. Har du tur så går en av starterna vid publikplats och då kan du följa starten och den första delen av loppet på riktigt nära håll. Här kan du läsa mer om hur det går till en tävlingsdag.

Större och mindre evenemang

En tävlingsdag kan se väldigt olika ut beroende på vilken bana du besöker och vilken profil just den tävlingsdagen har.

När vi tävlar på onsdagarna ligger fokus på vardagsgaloppen och hit kommer många för att äta en god lunch och samtidigt passa på att följa tävlingarna. Här avnjuts många affärsluncher och kanske knyter du en ny viktig affärskontakt under lunchen.

Några av söndagarna är så kallade storloppsdagar och då är det fart och fest på banan. Storloppsdagarna har olika inriktning men genomgående kan sägas att vi har aktiviteter med lite extra krydda för publiken kombinerat med sport med Skandinaviens största stjärnor. Kika in på banornas hemsidor för att läsa mer och hitta vilka datum vi tävlar.

Övriga söndagar, när det inte är storlopp, är perfekta att besöka för att ladda upp inför en ny vecka. Ät en god lunch och umgås med nära och kära. Galoppbanan är en social plats där du, om du vill, lätt knyter nya kontakter och kommer in i gemenskapen.

Planera ditt besök

Man kan lägga upp sitt besök på galoppbanan på olika sätt. Antingen väljer du att boka bord i restaurangen (på Göteborg Galopp finns ingen restaurang utan där äter du gott i Galoppkiosken eller njuter av en medhavd picknick i det gröna) eller så strosar du runt på området och följer tävlingarna på nära håll. Då kan du äta eller ta en fika i caféet eller om du besöker Bro Park, deras utegrill.

Kläder efter väder

Tänker du hänga utomhus så är ett tips att ta med dig lite extra kläder. Det kan blåsa en del då det är ganska öppna ytor på banorna.

Ta med hunden

Du får du gärna ta med dig hunden till banan. Läs mer på respektive galoppbanas webbsida.

Var med om något nytt, välkommen till galoppbanan!

Kommande galopptävlingar

DSC_9197

31 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

Voter 5194

4 JUN

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Annons_Stockholms Stora Pris_16-920232

11 JUN

Stockholms Stora Pris

Bro Park

Voter 1937

14 JUN

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Svenskt Grand National  16-9_20232

17 JUN

Svenskt Grand National

Strömsholm

0066MOF200816-06086

18 JUN

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

Pine River

20 JUN

Galopptävlingar

Bro Park

Jägersro MOF200712-08200.jpg

21 JUN

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Magno Camilla Ortandi vc

27 JUN

Galopptävlingar

Bro Park

Publik framför galopphästar på Göteborg Galopp.jpg

28 JUN

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

Ledvolt

4 JUL

Galopptävlingar

Bro Park

Fler sidor om galoppsporten

Josefin Landgren MOF200705-04957.jpeg

Artiklar, intervjuer och reportage

Här har vi samlat några artiklar, intervjuer och reportage om galoppsporten.

MOF200712-08156 Magnus Östh.jpg

Fakta om galoppsporten

Är du intresserad av att lära dig om vår fartfyllda sport? På de här sidorna hittar du information om galoppsporten.

Stall 20190629-AHK_1908 Amie Karlsson.jpg

Börja med galopp

Inom galoppen kan du alltid hitta din egen plats oavsett vad du är intresserad av. Här kan du läsa om hur du börjar med galopp.

Startboxar DSC_7165.jpeg

Guidade turer bakom kulisserna på galoppbanan

Häng med på en spännande rundtur bakom kulisserna på galoppbanan. Se hästarna springa av i full fart från startboxarna på nära håll, träffa en jockey och titta in i ett galoppstall. Det är några av de saker du kan få uppleva under den guidade visningen, förutom att se de fartfyllda loppen.

Startbox bakifrån.jpg

Nyhetsbrev

Vill du bli uppdaterad på det senaste om våra event och få intressant information om galoppsporten? Då ska du prenumerera på vårt nyhetsbrev!