Besök en galopptävling

Vill du uppleva något nytt och spännande? Gå på en galopptävling! Ta med familjen, kollegorna, kunderna eller varför inte en god vän och kom till galoppbanan. På galoppen tävlar vi i stort sett året runt.

Att komma till galoppbanan är, för många personer, något helt nytt. Vackra hästar, färgglada jockeys och stor förväntan inför dagens tävlingar. En ny spännande värld!

Det finns tre permanenta galoppbanor i Sverige. Jägersro i Malmö, Bro Park i Upplands Bro utanför Stockholm och Göteborg Galopp på Hisingen.

Det är en upplevelse att vandra runt mellan ledvolterna, vinnarcirkeln och mållinjen för att följa hästarna på nära håll. Har du tur så går en av starterna vid publikplats och då kan du följa starten och den första delen av loppet på riktigt nära håll. Här kan du läsa mer om hur det går till en tävlingsdag.

Större och mindre evenemang

En tävlingsdag kan se väldigt olika ut beroende på vilken bana du besöker och vilken profil just den tävlingsdagen har.

När vi tävlar på onsdagarna ligger fokus på vardagsgaloppen och hit kommer många för att äta en god lunch och samtidigt passa på att följa tävlingarna. Här avnjuts många affärsluncher och kanske knyter du en ny viktig affärskontakt under lunchen.

En del av söndagarna är så kallade storloppsdagar och då är det fart och fest på banan. Storloppsdagarna har olika inriktning men genomgående kan sägas att vi har aktiviteter med lite extra krydda för publiken kombinerat med sport med Skandinaviens största stjärnor. Kika in på våra bansidor för att läsa mer och hitta vilka datum vi tävlar (länkar längst ner i artikeln).

Övriga söndagar, när det inte är storlopp, är perfekta att besöka för att ladda upp inför en ny vecka. Ät en god lunch och umgås med nära och kära. Galoppbanan är en social plats där du, om du vill, lätt knyter nya kontakter och kommer in i gemenskapen.

Planera ditt besök

Man kan lägga upp sitt besök på galoppbanan på olika sätt. Antingen väljer du att boka bord i restaurangen (på Göteborg Galopp finns ingen restaurang utan där äter du gott i banans Food Truck eller njuter av en medhavd picknick i det gröna) eller så strosar du runt på området och följer tävlingarna på nära håll. Då kan du äta eller ta en fika i caféet eller om du besöker Bro Park, deras utegrill.

Kläder efter väder

Tänker du hänga utomhus så är ett tips att ta med dig lite extra kläder. Det kan blåsa en del då det är ganska öppna ytor på banorna.

Ta med hunden

Du får du gärna ta med dig hunden till banan. Läs mer på respektive galoppbanas webbsida.

Var med om något nytt, välkommen till galoppbanan!

Biljetter till våra största tävlingsdagar

Kommande galopptävlingar

DSC_1353.jpg

28 SEP

Galopptävlingar

Bro Park

St Leger 0297 (1).jpg

1 OKT

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

DSC_1487 copy.jpg

5 OKT

Galopptävlingar

Bro Park

Suspicious Mind 5261 (1).jpg

9 OKT

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

DSC_2698 copy.jpg

16 OKT

Galopptävlingar

Bro Park

Amon Ra m fl HERO.png

19 OKT

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

DSC_2815 copy.jpg

23 OKT

Galopptävlingar

Bro Park

Duca Di Como 6908.jpg

26 OKT

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

DSC_3769.jpg

30 OKT

Galopptävlingar

Bro Park

Fast Forward 1835.jpg

2 NOV

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Förestart_31Okt.jpg

9 NOV

Galopptävlingar

Bro Park

L9 Appel au Maitre 052.jpg

13 NOV

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Fler sidor om galoppsporten

Josefin Landgren MOF200705-04957.jpeg

Artiklar, intervjuer och reportage

Här har vi samlat några artiklar, intervjuer och reportage om galoppsporten.

MOF200712-08156 Magnus Östh.jpg

Fakta om galoppsporten

Är du intresserad av att lära dig om vår fartfyllda sport? På de här sidorna hittar du information om galoppsporten.

Stall 20190629-AHK_1908 Amie Karlsson.jpg

Börja med galopp

Inom galoppen kan du alltid hitta din egen plats oavsett vad du är intresserad av. Här kan du läsa om hur du börjar med galopp.

Startboxar DSC_7165.jpeg

Guidade turer bakom kulisserna på galoppbanan

Häng med på en spännande tur bakom kulisserna på galoppbanan.Se hästarna springa av i full fart från startboxarna på nära håll, träffa en jockey och titta in i ett galoppstall. Det är några av de saker du kan få uppleva förutom att se de fartfyllda loppen under vår Bakom kulisserna-visning.