Besök en galopptävling

Vill du uppleva något nytt och spännande? Gå på en galopptävling! Ta med familjen, kollegorna, kunderna eller varför inte en god vän och kom till galoppbanan. På galoppen tävlar vi i stort sett året runt.

Att komma till galoppbanan är, för många personer, något helt nytt. Vackra hästar, färgglada jockeys och stor förväntan inför dagens tävlingar. En ny spännande värld!

Det finns tre permanenta galoppbanor i Sverige. Jägersro i Malmö, Bro Park i Upplands Bro utanför Stockholm och Göteborg Galopp på Hisingen.

Det är en upplevelse att vandra runt mellan ledvolterna, vinnarcirkeln och mållinjen för att följa hästarna på nära håll. Har du tur så går en av starterna vid publikplats och då kan du följa starten och den första delen av loppet på riktigt nära håll. Här kan du läsa mer om hur det går till en tävlingsdag.

Större och mindre evenemang

En tävlingsdag kan se väldigt olika ut beroende på vilken bana du besöker och vilken profil just den tävlingsdagen har.

När vi tävlar på onsdagarna ligger fokus på vardagsgaloppen och hit kommer många för att äta en god lunch och samtidigt passa på att följa tävlingarna. Här avnjuts många affärsluncher och kanske knyter du en ny viktig affärskontakt under lunchen.

Några av söndagarna är så kallade storloppsdagar och då är det fart och fest på banan. Storloppsdagarna har olika inriktning men genomgående kan sägas att vi har aktiviteter med lite extra krydda för publiken kombinerat med sport med Skandinaviens största stjärnor. Kika in på banornas hemsidor för att läsa mer och hitta vilka datum vi tävlar.

Övriga söndagar, när det inte är storlopp, är perfekta att besöka för att ladda upp inför en ny vecka. Ät en god lunch och umgås med nära och kära. Galoppbanan är en social plats där du, om du vill, lätt knyter nya kontakter och kommer in i gemenskapen.

Planera ditt besök

Man kan lägga upp sitt besök på galoppbanan på olika sätt. Antingen väljer du att boka bord i restaurangen (på Göteborg Galopp finns ingen restaurang utan där äter du gott i Galoppkiosken eller njuter av en medhavd picknick i det gröna) eller så strosar du runt på området och följer tävlingarna på nära håll. Då kan du äta eller ta en fika i caféet eller om du besöker Bro Park, deras utegrill.

Kläder efter väder

Tänker du hänga utomhus så är ett tips att ta med dig lite extra kläder. Det kan blåsa en del då det är ganska öppna ytor på banorna.

Ta med hunden

Du får du gärna ta med dig hunden till banan. Läs mer på respektive galoppbanas webbsida.

Var med om något nytt, välkommen till galoppbanan!

Biljetter till våra största tävlingsdagar

Kommande galopptävlingar

DSC_0509

5 FEB

Galopptävlingar

Bro Park

MathildeDupuy

12 FEB

Galopptävlingar

Bro Park

DSC_3905

12 APR

Galopptävlingar

Bro Park

Cece Adorable 3530

16 APR

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Falkor TOP

19 APR

Galopptävlingar

Bro Park

Irish Thoroughbred Marketing Jägersro ITM 3662.jpg

23 APR

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

DSC_6607

26 APR

Galopptävlingar

Bro Park

Couples 3994

30 APR

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

DSC_7535

3 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

startboxpersonal

7 MAJ

Galopptävlingar

Bro Park

Pramms 4838

10 MAJ

Galopptävlingar

Jägersro Galopp

Start med startboxar på Göteborg Galopp.jpg

14 MAJ

Galopptävlingar

Göteborg Galopp

Fler sidor om galoppsporten

Josefin Landgren MOF200705-04957.jpeg

Artiklar, intervjuer och reportage

Här har vi samlat några artiklar, intervjuer och reportage om galoppsporten.

MOF200712-08156 Magnus Östh.jpg

Fakta om galoppsporten

Är du intresserad av att lära dig om vår fartfyllda sport? På de här sidorna hittar du information om galoppsporten.

Stall 20190629-AHK_1908 Amie Karlsson.jpg

Börja med galopp

Inom galoppen kan du alltid hitta din egen plats oavsett vad du är intresserad av. Här kan du läsa om hur du börjar med galopp.

Startboxar DSC_7165.jpeg

Guidade turer bakom kulisserna på galoppbanan

Häng med på en spännande rundtur bakom kulisserna på galoppbanan. Se hästarna springa av i full fart från startboxarna på nära håll, träffa en jockey och titta in i ett galoppstall. Det är några av de saker du kan få uppleva under den guidade visningen, förutom att se de fartfyllda loppen.