Ponnygaloppkurser

Vi anordnar kurser och licenskurser för dig som vill tävla i ponnygalopp eller dig som redan är aktiv inom ponnygaloppen. Kurserna vänder sig till både ryttare och tränare.

Licenskurs i ponnygalopp

Är du intresserad av att lära dig mer om och kanske börja tävla i ponnygalopp? Då är det här kursen för dig. Vi anordnar licenskurser för ponnygaloppen i på Bro Park i Stockholm, Jägersro Galopp i Malmö och Göteborg Galopp.

Licenskursen är både för dig som vill bli ponnytränare och för dig som vill bli ponnyryttare.

Om kursen

På licenskursen får du lära dig mer om ponnygaloppen och dess regler. Dessutom lär du dig hur du ska sköta om din ponny och hur du som ryttare själv bör träna och äta för att må bra. Kurserna innehåller också information om träning och utfodring av ponnyn. Vi går igenom sadling och svarar på frågor. Efter avslutad kurs får ryttaren göra en uppridning på sin ponny.

Uppridningen räknas också som ett kval för ponnyn. Om du planerar att tävla med flera ponnyer under året kan du ta med dem till kursen och kvala dem på samma gång.

För att få tävla ponnygalopp måste ponnyn ha en ansvarig myndig tränare. Denna person måste också gå ponnylicenskursen.


Kursen genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Kostnad

Pris: 200 kr + moms (25%) per person

Uppstallning går att ordna på alla banorna till ett pris av 200 kronor inklusive en spånbal. Anmälan om du önskar uppstallning ska anges samtidigt som du anmäler dig till kursen.

Andra ponnygaloppkurser

Vi arrangerar också andra kurser och utbildningar för ponnyryttare, bland annat fallträning och kurser på den mekaniska galopphästen. Håll utkik i kalendern för aktuella kurser.

Kontaktperson

Cecilia Gråberg, kursledare
E-post: cecilia.graberg@svenskgalopp.se
Telefon: 08-466 86 85

Kontaktperson

Cecilia Gråberg, kursledare
E-post: cecilia.graberg@svenskgalopp.se
Telefon: 08-466 86 85

Svensk Galopps kommande kurser och utbildningar

Fler sidor om ponnygalopp

Ponnygalopp lag-SM DSC_0267.jpg

Ponnygaloppens tävlingar och resultat

Här hittar du alla datum då vi tävlar i ponnygalopp, propositioner till lopp, sista anmälningsdag, meddelande till ryttare och tränare samt resultat från tidigare tävlingar.

Ponnygalopp DSC 9201.jpg

Börja med ponnygalopp

Här kan du läsa om hur du gör för att börja träna och tävla i ponnygalopp. Svensk Galopp anordnar regelbundet träningar och tävlingar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

DSC_4611.jpg

Träningar för ponny och ridhäst

Vill du rida på en galoppbana med din ridhäst eller ponny? Vi arrangerar träningar i Stockholm, Malmö och Göteborg nästan varje vecka. Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

Ponnygalopp DSC 0862.jpg

Regler för ponnygalopp

På den här sidan hittar du ponnygaloppens reglementen, allmänna bestämmelser, uppförandekod och Skandinavisk Galopps- Smittskyddsreglemente och Antidopningsreglemente.

Ponny 6623.jpg

Ponnygaloppens profilprodukter

Här kan du ta del av och se hur du kan beställa de populära klädesplaggen från vår ponnygaloppkollektion.

Ponnygalopp FMO160505 4161.jpg

Ponnygaloppens Hall of Fame

I ponnygaloppens Hall of Fame presenterar vi olika profiler inom galoppsporten som började med just ponnygalopp och ponnyer som haft en betydande roll för sporten.