Hattparaden

Hattparaden är ett mycket populärt och självklart inslag under Nationaldagsgaloppen. Alla är välkomna att vara med och tävla och de bästa hattarna belönas med fina priser.

Det tävlas i tre olika klasser. Gärdets Bästa Hatt, Barnhatt och Match Your Dog där du tar med din fyrbenta vän till Gärdet och matchar varandra till en kreativ, elegant eller rolig outfit.

Vinnarna utses av en jury som arbetar hårt för att utse rätt pristagare. Självklart har vi superfina priser! Vill du vara med och ha chans att vinna så är det dags att redan nu börja klura på årets kreation.

Fler sidor om Nationaldagsgaloppen

Om Nationaldagsgaloppen

Sedan 2013 har Svensk Galopp arrangerat Nationaldagsgaloppen på Gärdet och den har blivit en folkkär tradition. Traditionen dateras dock tillbaka till 1831 då kapplöpningar årligen ägde rum på Ladugårdsgärdet, som det då kallades, fram till 1918.

Galopptävlingarna

Nationaldagsgaloppen bjuder på åtta stycken kapplöpningar, varav två spännande ponnylopp!

Aktiviteter

Programmet innehåller fartfyllda galopplöpningar som ramas in av livemusik, nationalsången, hattparad, barnaktiviteter, ponnygalopp och annat skoj.

Praktisk info

Här är praktisk information för dig som planerar att besöka Nationaldagsgaloppen. Varmt välkommen!

Press och media

Premiären för Nationaldagsgaloppen var 2013. Galopptävlingarna arrangeras årligen på Gärdet i Stockholm den 6 juni. Det är fritt inträde och gratis program.