Skapa användarkonto på Galoppappen

På den här sidan finns information för dig som vill skapa ett användarkonto på vår webbapplikation Galoppappen.

Användarkonto för dig som är folkbokförd i Sverige

Alla som är folkbokförda i Sverige kan skaffa ett användarkonto på Galoppappen. Danska och norska tränare, jockeys och lärlingar kan också skaffa ett konto, se längre ner på den här sajten.

Funktioner med användarkonto

Användarkontot ger dig tillgång till en rad funktioner. Vilka funktioner du kommer åt avgörs av vilken roll/behörighet du har i Svensk Galopps sportsystem.

Alla som skaffar ett användarkonto kan startbevaka hästar, förenkla sitt användande av svenskgalopp.se genom att spara topplistor och sätta bokmärken på hästar/ryttare/tränare som du ofta söker på i Sportinfo.

Du som har tränarlicens kan bland annat anmäla och startanmäla de hästar du tränar, anmäla ändrad registreringsstatus på tränade hästar (kastration) och registrera vaccination på tränade hästar. Som ryttare kan du administrera din TDS (om du är jockey eller lärling) och hantera din uppsittningskalender.

Du som är registrerad som hästägare hos Svensk Galopp kan via ditt användarkonto ta del av den hästägarfakturering som Svensk Galopp ansvarar för, anmäla ändrad registreringsstatus på ägda hästar och se ägarskap samt ägda hästar knuten till dig som person.

Endast fysiska personer kan skaffa användarkonto men om du äger hästar i bolagsform kan du, eller den du utser, registreras som bolagsrepresentant och då hantera även dessa via användarkontot. Blanketten Fullmakt för bolagsrepresentant användarkonto
måste först skickas in till Svensk Galopp.

Mer information om Galoppappens funktioner finns på sidan Guide till Galoppappen.

Snabblänkar till alla e-tjänster hittar du på sidan Blanketter och e-tjänster.

Användarkonto för danska och norska tränare och ryttare

Danska och norska tränare, jockeys och lärlingar kan ansöka om användarkonto till svenskgalopp.se.

Tränare

Via användarkontot kan du som tränare med licens i Danmark eller Norge bland annat anmäla och startanmäla de hästar du tränar, till vanliga lopp och anmäla till eller stryka ur insatslopp, anmäla ändrad registreringsstatus på tränade hästar (kastration) samt registrera vaccination på tränade hästar.

Hästarna måste finnas registrerade på tränarens träningslista i det svenska Sportsystemet. Häst i och ur träning ska meddelas till Svensk Galopp via mail till sport@svenskgalopp.se. Hästarna måste även vara registrerade i tränarens licensland.

Även ägarskiften ska meddelas Svensk Galopp. Dock måste ägarskiftet vara gjort i respektive land innan Svensk Galopp registrerar ägarförändringen.

Hästarnas samtliga vaccinationer måste finnas registrerade för att häst ska kunna startanmälas. Vaccinationerna ska registreras av tränaren via användarkontot.

Ansök genom att fylla i följande blanketter och skicka till Svensk Galopp via mail info@svenskgalopp.se eller post:

  1. Ansökan om användarkonto för utländska tränare
  2. Villkor för användarkonto för utländska tränare och ryttare

Skicka även med en träningslista.

Ryttare

Som ryttare godkänner du dina ritter genom TDS för att sedan få dem fakturerade via Svensk Galopp. Du får även tillgång till uppsittningskalendern där du kan ange vilka tävlingsdagar du är tillgänglig och kan rida.

För att Svensk Galopp ska kunna betala ut rid- och researvoden för ryttare måste ryttaren ansluta sig till TDS och godkänna sina ritter via sitt användarkonto.

Ansök genom att fylla i följande blanketter och skicka till Svensk Galopp via mail info@svenskgalopp.se eller post:

  1. Ansökan om användarkonto för utländska ryttare
  2. Underskriven och godkänd Villkor för användarkonto för utländska tränare och ryttare
  3. Fullmakt TDS
  4. Avtal TDS

Fler sidor om webbplatsen

DSC_6861.jpg

Hitta på webbplatsen

På den här sidan finns snabblänkar till olika delar av svenskgalopp.se och app.svenskgalopp.se. Vi berättar också om olika sätt du kan navigera på webbplatsen.

Man vid dator dreamstime_l_68589310.jpg

Guide till Galoppappen

Här hittar du information om funktionerna på Galoppappen som du når via app.svenskgalopp.se. Galoppappen är en webbapplikation där vi har samlat våra datadrivna funktioner. Det gör det enkelt för dig att snabbt hitta all tävlings- och sportdata, statistik och e-tjänster.

Hänglås dreamstime_s_204393133.jpg

Integritetspolicy

Svensk Galopp hanterar dina personuppgifter på ett sätt som tar hänsyn till din integritet. På den här sidan kan du ta del av Svensk Galopps personuppgiftspolicy.

mobiltelefon cup-dagen2019.jpg

Bildhantering

Våra tävlingsdagar och evenemang dokumenteras med film och foto.

Socialamedier01

Policys för sociala medier