Kurser och utbildningar

Flera olika kurser och utbildningar finns för dig som är intresserad av galoppsporten. På de här sidorna kan du läsa om våra kurser och se kommande kurstillfällen i kalendern.

Svensk Galopp har kurser och utbildningar för dig som vill engagera dig i galopp. Du kan bland annat delta i introduktionskurser, ponnylicenskurser och tränar- och ryttarlicenskurser. Våra kurser och utbildningar genomförs av Hästsportens folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Det finns också intressanta utbildningar utomlands och på Realgymnasiet i Malmö.

På de här sidorna kan du läsa mer om utbildningsutbudet inom galoppsporten, var du kan hitta olika utbildningar och vem du ska kontakta om du har frågor eller vill ha mer information. I kurskalendern listas Svensk Galopps kommande kurser.

bro-sadel.original.jpg

Introduktionskurser

Är du nyfiken på galoppsporten? Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

MOF190606-305407 Magnus Östh.jpg

Ryttarkurser

För att få tävlingsrida måste nya ryttare genomgå en ryttarlicenskurs. Vi arrangerar också andra kurser på våra banor för dig som vill förbättra din ridning.

Göteborg Galopp 0106MOF200816-06741 Magnus Östh.jpg

Tränarkurser

Om du vill du bli galopptränare ska du gå Svensk Galopps tränarkurser. Det finns två kurser: amatörtränarkurs och proffstränarkursen.

FMO160610_4721.jpg

Gymnasieutbildning

Realgymnasiet i Malmö erbjuder gymnasieutbildning med inriktning på galopp. Här kan du läsa mer om utbildningen.

Newmarket DSC_3531.JPG

Utländska utbildningar

Utomlands finns många kurser och utbildningar inom galoppsporten. Här tipsar vi om några av utbildningarna som du kan gå.

3b.jpg

Utbildningsmaterial

Här hittar du dokument och utbildningsmaterial framtagna av Svensk Galopp. Under varje spalt finns filerna länkade.

Nyheter och artiklar om utbildning

Tappskokurs nyhet Tappskokurs nyhet

Den 10 december kommer Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp att anordna en förberedande tappskokurs för att du som tränare/ägare/ryttare ska kunna rädda en ridtur eller på bästa sätt ta av en sko utan att hoven skadas. Läs mer

Vad behöver du hålla koll på som arbetsgivare? Genom en introduktionskurs får du en kort introduktion till de delar som är viktigast.

Utbildningarna genomförs av Hästsportens folkhögskola i samarbete med HNS. Under hösten arrangeras kursen vid fyra olika tillfällen. Den är endast 2,5 timme lång och kostar 250 kronor.

Datum och mer information finns på Hästsportens folkhögskolas hemsida.

Galoppvänner, se hit! I samarbete med Hästsportens Folkhögskola har vi möjligheten att bjuda in er till en gratis föreläsning den 14 september om förebyggande av skador som kommer hållas av Cecilia Lönnell.

Hur kan man förebygga träningsrelaterade skador hos galopphästar, hur uppstår skador och vilka samband finns med bättre resultat? Vad ska man tänka på vad gäller underlag? Nu erbjuder vi en kostnadsfri digital föreläsning om dessa ämnen med veterinären och forskaren Cecilia Lönnell.

Mer information hittar du i kalendariet: Digital föreläsning om träning, underlag och förebyggande av skador

Förtydligande: Föreläsningen ingår alltså i en del av en kurs, därav den specifika dagen och tiden.