Galopphästar som ridhästar

Före detta galopphästar är populära som ridhästar och tävlas framgångsrikt i både dressyr och hoppning.

Galopphästarna tävlar vanligtvis tills de är 5-7 år gamla, men det finns också hästar som tävlar framgångsrikt upp till 10-12 års ålder. En del hinderhästar tävlar fortfarande vid 15 års ålder.

De ston som antingen presterat bra på tävlingsbanan eller har en bra härstamning går oftast till avel. De andra hästarna har vanligtvis en framtid som rid- eller tävlingshästar i andra grenar.

Fullbloden är populära som ridhästar och tävlas framgångsrikt i många olika grenar. Främst i dressyr och hoppning men även i fälttävlan där fullblod är vanliga då de är både snabba, modiga och uthålliga. Det finns dessutom fullblod som tränar och tävlar i tornerspel, jaktridning och till och med inom rollspel som visar slag under den karolinska eran!

Om du vill köpa ett fullblod kan du kontakta tränare (du hittar kontaktuppgifter här på hemsidan) eller titta in på exempelvis Hästnet där du hittar fullblod som är till salu.

Fler sidor om avel och hästägande

Tävling Vinnarcirkeln Elina Björklund.jpg

Äga galopphäst

Hästägaren är en nyckelspelare i ett galoppstall. På de här sidorna kan du läsa om vad det innebär att vara hästägare och hur du går tillväga för att bli ägare till en galopphäst.

Föl i hage dreamstime_l_72964421.jpg

Avel och uppfödning

På de här sidorna finns information om avel och uppfödning av engelska fullblod. Läs om hingstar och ston i avel och hur du går tillväga för att föda upp engelska fullblod.

Tävling Vinnarcirkel001 Elina Björklund.jpg

Försäljning och leasing

När en häst säljs eller leasas ska det anmälas till Svensk Galopp. Här kan du läsa om hur du går tillväga.

Tävling Spetsadeöron Elina Björklund.jpg

Registrering av häst

Engelska fullblod ska registreras hos Svensk Galopp. Vi registrerar också arabiska fullblod som ska tävla i galopp. Svensk Galopp är avelsorganisation för engelskt fullblod vilket innebär att vi utfärdar hästpass. På de här sidorna finns mer information om registrering av häst.

Flyg 20190920-AHK_4887 Amie Karlsson.jpg

In- och utförsel av häst

När en häst ska importeras, exporteras eller tillfälligt föras in eller ut ur landet, ska detta anmälas till Svensk Galopp. På de här sidorna finns information om hur du går till väga.

Tävling BP22APRIL2020_05 Elina Björklund.jpg

Aktuella inregistreringar

Svensk Galopp publicerar aktuella registreringar av bland annat försäljningar, registrerade föl, importer, exporter och nya licenser. På den här sidan kan du läsa och ladda ner en sammanställning av inregistreringar och licenser.