Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Royal Music - en allsidig fälttävlanshäst

15 november 2017

I vår artikelserie om galopphästarnas liv efter galoppkarriären berättar vi den här veckan om Royal Music som numera är omskolad till fälttävlanshäst.

Royal Music skm val född 2011 (Royal Experimant - Danetime Music /Danetime)
Max hcp 78 galopptränare: Tommy Gustafsson nuvarande ägare: Johanna Hassi

royal music square
Royal Music och Johanna Hassi 
Foto: Evans Webb och Foto

 

Royal Music kallas för Musse, är en fullblods valack på 163 cm. Han startade 13 starter under galoppsäsongen 2014 och 2015 med en segerprocent på 15% och platsprocent på 31%.

Jag köpte honom i augusti 2016.  En månad senare tränade jag hoppning med honom för första gången. Redan då kände jag att jag hittat en väldigt snäll och ärlig häst på hinder trots att han var så pass oerfaren.

Vi tränade på i hoppning mer eller mindre varje vecka med några korta uppehåll på grund av sårskador. Dessa kom i samband med att han började att gå i hage hela dagar tillsammans med hästkompisar.

I april i år gjorde vi vår första hopptävling och han har visat gång på gång vilken ärlig och pålitlig häst han är. Musse hoppar i alla lägen och bara älskar tävlingslivet.

I juni var det dags för vår första terrängträning,´För mig var det också första gången någonsin jag red terräng. Då visade han återigen att man verkligen kan lita på honom och han skötte hela träningen klokrent. En månad senare gjorde vi debut på fälttävlansbanan och han är verkligen en allsidig liten häst, sköter sig i alla grenar och bara älskar terrängen. Musse är en superhäst och jag är så tacksam för honom!

Johanna Hassi


Terrängbilden överst i artikeln, Foto: Anna Jarlhäll

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

Galoppåret 2023 Galoppåret 2023

Återupplev höjdpunkterna och andra stora och viktiga händelser från året som gått i årskrönikan Galoppåret 2023. Läs mer