Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Satang trivs bland kossorna!

9 februari 2018

I vår artikelserie om galopphästarnas liv efter galoppkarriären berättar vi den här veckan om Satang som uppskattar livet som ridhäst.

satang malin ingvert
Satang på cykeltur med sin ägare Malin Ingvert.

 

Satang br val född 2005 (Pennekamp- Vinga /Saddler's Wells)
Max hcp 83 galopptränare: Fredrik Reuterskiöld, Sofie Möller och Hans-Inge Larsen

Satang startade 75 gånger och han vann 13 segrar. Dessutom slutade han tvåa i nio lopp och trea i elva. Det innebär att han slutade bland de tre främsta i 33 av 75 starter, inte illa. Om man sedan lägger till att han galopperade in precis under miljonen blir man inte mindre imponerad över hans karriär på galoppbanan.

Här berättar hans matte Malin Ingvert om Satangs liv efter galoppkarriären:

- Satang kom till mig för två år sedan efter en framgångsrik karriär på galoppbanan. Idag är han 12 år och älskar mest av allt att fräsa på heden bland kossorna eller galoppera på banan helt utan sadel och träns.

Han är min absolut bästa vän och följer mig var jag än går. Att jogga brevid cykeln är också uppskattat. Han är världens snällaste kille som ställer upp i alla lägen. Förutom att busa tycker han också om att både hoppa och rida dressyr. En riktig allround häst helt enkelt!

Lotta Malmborg

Fler nyheter, artiklar och bloggar

dreamstime_l_71303104.jpg dreamstime_l_71303104.jpg

Skatterättsnämnden har nu publicerat sitt förhandsbesked i ärendet gällande en hästägare med egen B-tränarlicens som blivit avregistrerad för moms. Skatterättsnämnden slog fast att hästägaren bedriver ekonomisk verksamhet och därmed är en beskattningsbar person med rätt att vara momsregistrerad. Läs mer

färger färger

Kom ihåg att meddela Svensk Galopp om du inte ska ha kvar din hästägardress eller pseudonym. Läs mer

Bild 4 från auktionen Bild 4 från auktionen

Under tisdagseftermiddagen arrangerades 2023 års åringsauktion på Bro Park. Efter strykningar gick 37 hästar under klubban. Toppbudet slutade på 255 000 kronor. Läs mer