Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Silent Alarm - modig tornerspelshäst

5 oktober 2017

I vår artikelserie om galopphästarnas liv efter galoppkarriären berättar vi den här veckan om Silent Alarm som numera är tornerspelshäst.

Silent Alarm (GB) br valack född 2008 (Rahy - La Sylphide /Barathea
Max hcp 79 galopptränare: Catharina Vång, nuvarande ägare: Anna & Frida Axén

silent alarm square
Silent Alarm "in action" under ett tornerspel

 

Silent Alarm eller Sillen som vi kallar honom stod i träning hos Catharina Vång fram tills augusti 2013. Han var ganska framgångsrik på galoppbanan i Sverige med tre raka segrar och ett max handicap på 79. Jag och min syster jobbade båda två hos Catharina och när han efter ett löp fick en senskada så fick vi honom av ägarna. Detta kom ganska lägligt då vi precis behövt ta bort en av våra hästar och letade efter en ny.

Vi tog hem Sillen och lät honom vila och sedan sattes han igång försiktigt, tanken var från början att vidareutbilda honom för att sedan sälja honom.  Men eftersom vi utöver hoppningen håller på med tornerspel så provade vi honom där. Vi hade inget större hopp om att han skulle funka men han gjorde allt utan att tveka på en gång. De flesta hästar brukar behöva träna några gånger innan de slappnar av men han gjorde allt rätt från början.

silent alarm
Silent Alarm är numera även med under eldspel, tornerspel i mörker med eldar som brinner

 

2015 gick han sitt första tornerspel och han skötte sig fantastiskt, efter det har han gått flera shower, bland annat i Finland och Norge. Han går även sedan 2016 eldspel, det är som ett vanligt tornerspel förutom att det sker på kvällen i mörker och det mesta på banan brinner. Det är få hästar som accepterar att rida genom eld då det är naturligt att vara rädd för det. Han brydde sig inte särskilt mycket om elden och gör detta enkelt, inga tveksamheter alls. Han är alltid pigg och kan busa lite på showerna men han är alltid fantastisk och gör det man ber honom om. Dessutom är det bästa han vet att bli klappad av publiken efter showerna.

Sillen är en häst vi är riktigt glada för, känslig men väldigt snäll. Under sommaren är han väldigt lugn och vem som helst kan rida honom men på vintern däremot är han väldigt laddad och busig även om han fortfarande är snäll. En väldigt glad häst som trivs med sitt nya liv som tornerspelshäst!

Frida Axén
 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

dreamstime_l_71303104.jpg dreamstime_l_71303104.jpg

Skatterättsnämnden har nu publicerat sitt förhandsbesked i ärendet gällande en hästägare med egen B-tränarlicens som blivit avregistrerad för moms. Skatterättsnämnden slog fast att hästägaren bedriver ekonomisk verksamhet och därmed är en beskattningsbar person med rätt att vara momsregistrerad. Läs mer

färger färger

Kom ihåg att meddela Svensk Galopp om du inte ska ha kvar din hästägardress eller pseudonym. Läs mer

Bild 4 från auktionen Bild 4 från auktionen

Under tisdagseftermiddagen arrangerades 2023 års åringsauktion på Bro Park. Efter strykningar gick 37 hästar under klubban. Toppbudet slutade på 255 000 kronor. Läs mer