Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Rainbow Barrel älskar jaktridning

16 oktober 2017

I vår artikelserie om galopphästarnas liv efter galoppkarriären berättar vi den här veckan om Rainbow Barrel vars höjdpunkt för året är Hubertusjakten på Djurgården i Stockholm.

Rainbow Barrel mbr sto född 2004 (Red Rainbow - Canazé /National Zenith)
Max hcp 53 galopptränare: Charlotta Ericsson, Vivika Muller och Christer Hederud, nuvarande ägare: Susanne Strömberg

 

rainbow barrel
Rainbow Barrel

 

Rainbow Barrel, eller Rejsa som hon kallas, har varit med mig ett par år nu. Det är en av de hästar med högst ridbarhet jag haft, hon är smidig som en katt och snabb som en blixt. Rejsa är med på precis allt, ingenting är konstigt och hon hoppar, går dressyr, går jakt varje höst och har lätt för sig.

Min åttaåriga dotter rider henne i alla gångarter, och är den absolut snällaste hästen i hela stallet, samtidigt som hon är den snabbaste i skogen. Säker på foten som få, och tar sig fram i den mest eländiga terräng.  Precis som många av de fullblod jag haft som gått ett par år på banan, så är hon frisk och sund, och håller för allt.

 

Rainbow Barrel square
Hubertusjakt på Djurgården

 

Varje höst rider vi jakt på Djurgården vilken arrangeras av Stockholms Fältrittklubb. Det är höjdpunkten på året, för både mig och Rejsa. Hon är aldrig så fokuserad, glad och med på noterna som då. 

Susanne Strömberg
 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

dreamstime_l_71303104.jpg dreamstime_l_71303104.jpg

Skatterättsnämnden har nu publicerat sitt förhandsbesked i ärendet gällande en hästägare med egen B-tränarlicens som blivit avregistrerad för moms. Skatterättsnämnden slog fast att hästägaren bedriver ekonomisk verksamhet och därmed är en beskattningsbar person med rätt att vara momsregistrerad. Läs mer

färger färger

Kom ihåg att meddela Svensk Galopp om du inte ska ha kvar din hästägardress eller pseudonym. Läs mer

Bild 4 från auktionen Bild 4 från auktionen

Under tisdagseftermiddagen arrangerades 2023 års åringsauktion på Bro Park. Efter strykningar gick 37 hästar under klubban. Toppbudet slutade på 255 000 kronor. Läs mer