Foto: Stefan Olsson
Free House och Jessica Long

Nu är vårens kursprogram klart

15 februari 2024 14:52

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare.

Introduktionskurs

Under våren kommer det att hållas en introduktionskurs. Första passet genomförs som en halvdag med teori på Bro Park eller digitalt. Andra dagen får du som deltagare följa med bakom kulisserna på en tävlingsdag. Denna träff kan antingen genomföras på Bro Park den 5 maj eller vid datum man kommer överens om på annan bana. Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper.

Vårens introduktionskurs kommer att genomföras den 16 mars samt den 5 maj.

Introduktionskurs 16 mars

Amatörtränarkurs

Amatörtränarkursen kommer genomföras med ett antal digitala föreläsningar för att sedan avslutas med en fysisk träff på Bro Park den 19-21 april. De digitala föreläsningarna kommer att ske under mars och april. Kursen inleds 21 mars. För de som inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare är introduktionskursen obligatorisk att gå innan amatörtränarkursen.

Amatörtränarkurs 21 mars - 21 april

Tappskokurser

Det anordnas under våren två tappskokurser, en 9 mars på Bro Park och en 25 maj på Jägersro. Här får du som tränare, ägare eller ryttare förutsättningar att kunna rädda en ridtur eller på bästa sätt ta av en sko utan att hoven skadas. Kurserna hålls av de erfarna hovslagarna Rose-Marie Clark och Anders Hellström.

Tappskokurs på Bro Park 9 mars

Tappskokurs på Jägersro 25 maj

Ryttarlicenskurser

Under våren kommer vi ha två ryttarlicenskurser, den 27-28 april på Jägersro och den 4-5 maj på Bro Park. Kursen är obligatorisk för blivande amatörryttare och lärlingar. Mer information om häst, utrustning, förkunskaper och kostnad finns på sidan om Ryttarkurser.

Ryttarlicenskurs på Jägersro 27-28 april

Ryttarlicenskurs på Bro Park 4-5 maj

Ponnylicenskurser

Vi kommer under våren anordna licenskurser på alla tre banor för dig som vill börja tävla ponnygalopp. Ponnytränarkursen och ponnyryttarkursen hålls parallellt, alltså båda samma dag. Den 13 mars är det licenskurs på Jägersro Galopp och den 7 april är det kurs på Bro Park. Datum för ponnylicenskurs på Göteborg kommer inom kort.

Ponnygalopp: Licenskurs på Bro Park

Ponnygalopp: Licenskurs på Jägersro Galopp

Ponnygalopp: utbildningsdagar

Det anordnas kickoff kombinerat med utbildningsdagar som är till för både de som redan är aktiva och för de som är nya och nyfikna på ponnygaloppen. Den 16 mars är det kickoff på Jägersro Galopp och den 7 april är det på Bro Park. och Datum för kickoff på Göteborg kommer inom kort.

Ponnygalopp: Kickoff och utbildningsdag på Jägersro Galopp
Ponnygalopp: Utbildningsdag på hästryggen - Lilla Rörby

Ponnygalopp: Kickoff och utbildningsdag på Bro Park

Fakta: Svensk Galopps utbildningar

Kurserna genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Alla kursdatum finns i kurskalendern på sidan om kurser och utbildningar samt i kalendariet.

Fakta: Svensk Galopps utbildningar

Kurserna genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Alla kursdatum finns i kurskalendern på sidan om kurser och utbildningar samt i kalendariet.

Hästsp FHskola neg

Fler nyheter, artiklar och bloggar

ITM Spring Mile 2023 ITM Spring Mile 2023

16 april 2024 | Nyhet

Premiär för Veckosvepet

Lagom till att galoppsäsongen startar presenterar vi en liten nyhet på hemsidan. Under rubriken “veckosvepet” ger vi dig de kommande tävlingsdagarna runt om i Skandinavien tillsammans med korta notiser från när och fjärran. Veckosvepet publiceras varje tisdag. Läs mer

Bro Park Jpeg 3-100 Bro Park Jpeg 3-100

Äntligen! Säsongspremiär onsdag 17:e april. Förväntningarna är enorma, inget är egentligen avslöjat utan alla drömmar lever fortfarande. Alla hästar är vinnare. Läs mer

Galopphästar Gärdet Galopphästar Gärdet

Efter en lång och kall vinter står galoppen äntligen i startboxarna för att dra igång en ny spännande säsong. Här är alla de stora publikfesterna du måste ha koll på de närmaste månaderna, från de stundande vårpremiärerna fram till Svenskt Derby i mitten av juli. Läs mer