16 MAR

Introduktionskurs

Introduktionskurs för dig som vill lära dig mer om galoppsporten. Lördag 16 mars består av föreläsningar och den 5 maj får du följa galopptävlingarna bakom kulisserna.

Plats: Bro Park med möjlighet att ta föreläsningarna digitalt och tävlingsdagen på valfri bana
Arrangör: Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp
Tid: 09:00

Taggar: Utbildning

Introduktionskursen riktar sig till dig som är intresserad av galoppsporten och vill veta mer.

Plats

Kursen hålls fysiskt på Bro Park men föreläsningarna 16 mars kan följas digitalt. Du behöver i så fall tillgång till Microsoft Teams i en dator och en fungerande webbkamera och mikrofon. 

Söndagen den 5 maj är ni med på en tävlingsdag bakom kulisserna på Bro Park. Om ni vill följa en tävlingsdag på annan galoppbana ange det i din anmälan.

Datum och tid

16 mars klockan 9-12
5 maj klockan 11.30-14.30

Kursinnehåll

Galoppsportens historia och en inblick internationellt, propositioner och regler, hur man läser ett program, yrken och utbildningar, samt rutiner i ett galoppstall. I kursen ingår också ett besök på en galoppbana i samband med en tävlingsdag, där du får följa tävlingarna bakom kulisserna.  

Avgift

Deltagaravgift 400 kr, inklusive moms, faktureras av Svensk Galopp efter kursen. I avgiften ingår fika och kurslitteratur.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 10 mars 2024. Anmäl dig via formuläret på Hästsportens folkhögskolas hemsida. Vid avhopp senare än 10 mars faktureras halva kursavgiften.

Kursen kommer avhållas under förutsättning att vi får in minst 15 anmälningar.

Varmt välkommen med din anmälan!

Krav för godkänt

Om du vill gå vidare till amatörtränarkursen (och har mindre än ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare) så behöver du genomföra introduktionskursen med godkänt resultat. För godkänt resultat krävs engagemang samt 100% närvaro.

Kontakt

Om du har några frågor om kursen, skicka gärna ett mail till kursadministratör Teresia Åkesson på teresia.akesson@svenskgalopp.se.