Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Derby 6223

Förnyelse av licenser 2024

30 november 2023 10:24

De som inte önskar förnyad licens för perioden 1 mars 2024 - 28 februari 2025, eller vill ändra status på licensen, ombeds meddela detta till Svensk Galopp. Du som behöver lämna in nytt läkarintyg blir kontaktad av oss via mail.

Samtliga ryttare skall inkomma med en hälsodeklaration inför 2024
Ladda ner blanketten här Hälsodeklaration
Samtliga amatörryttare och lärlingar måste också göra ett godkänt fystest innan licensen kan förnyas för 2024. Läs mer om Fystestet här

Lärlingar behöver också inkomma med ett anställningskontrakt/lönebesked som bevisar minst 75 % anställning för 2023 hos proffstränare med omfattande verksamhet. För anställningsförhållandet skall även kollektivavtalet, Kommunal och Almega Tjänsteföretagen - Hästskötare och övrig personal hos travtränare och galopptränare, gälla.

Samtliga nu giltiga licenser är förlängda t o m den 28 februari 2024. De som inte önskar förnyad licens för 2024, eller vill ändra status på licensen, ombeds meddela detta till Svensk Galopp via e-post: info@svenskgalopp.se senast den 31 januari 2024. Därefter förnyas licenserna efter prövning. Ansökan om förnyad licens för 2024 med oförändrad status behöver således inte göras.

Vad menas med ändrad status?

Med att ändra status menas t ex att ändra en kombinerad ryttar- och tränarlicens till enbart tränarlicens. Har läkarintyget gått ut för kombinerad licens förnyas inte tränarlicensen om man inte meddelar att man vill ha en ändrad status på sin licens.

Detta gäller alltså ryttare med AT3, AT4, P2 och P5-licens. Ni måste meddela om ni enbart vill ha tränarlicens fortsättningsvis! För att erhålla förnyad tränarlicens krävs minst en häst i träning samt att man haft starthäst under det senaste tre åren.

De ryttare som måste inkomma med ett nytt läkarintyg skall göra det senast den 31 januari för att licensen skall kunna förnyas.

De ryttare som inkommer med läkarintyg senare än den 31 januari kommer att debiteras en extra uppläggningsavgift om 200:- + moms för licensen.

Ryttare som behöver komma in med ett nytt läkarintyg för 2024 blir kontaktade via mail.

För ev. frågor kontakta Teresia Åkesson.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer

Ut på tur Ut på tur

Nu anordnar Svensk Galopp två tappskokurser för att du som tränare, ägare eller ryttare ska kunna rädda en ridtur eller på bästa sätt ta av en sko utan att hoven skadas. Den 9 mars anordnar Svensk Galopp en kurs på Bro Park och den 25 maj på Jägersro Galopp. Läs mer

Derby på Jägersro.jpg Derby på Jägersro.jpg

Anmälningstiden till Derby & Oaksserien förlängs t o m måndag 12 februari. Vi påminner även om förändringen som införs fr o m 2025 för skandinaviskuppfödda hästar. Läs mer