Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Deltagare

Här kan du läsa om vilka ryttare och kuskar som kommer att delta i 2022 års upplaga av ATG Hästarnas Mästare. Vem är din favorit?

Pontus Hugosson, 32 år, fälttävlan

Foto: Privat
Pontus Hugosson - Hästarnas Mästare.jpeg

Pontus Hugosson tävlar på elitnivå inom fälttävlan.

Föddes in i ridsporten, bor i Kungsbacka med sin flickvän Susanna och tävlar på elitnivå inom fälttävlan. Detta i kombination med sitt stora intresse - att göra videos som han publicerar på sin youtubekanal och instagram med över 100 000 följare. I hans videos bjuder han på sig själv och ridsporten på ett humoristiskt och inbjudande sätt.

Många känner igenom honom från Bonde söker fru där han fångade alla svenskars hjärtan när han var med 2015. Sedan dess har vägen till toppen varit spikrak och han ser med stor spänning fram mot att vara en av deltagarna i årets upplaga av Hästarnas Mästare.

Selma Hammarström, 22 år, hoppning

Foto: Johanna Blixbo
Selma Hammarström - Hästarnas Mästare.jpg

Selma Hammarström vann SM-guld för Young Riders i hoppning förra året.

Klara Hammarström gav bort sin plats i Hästarnas Mästare till tvillingsystern Selma för årets upplaga! 2018 sadlade Selma om från fälttävlan till hoppning och det visade sig vara helt rätt! Trots sin unga ålder har hon hunnit med sex europamästerskap i fälttävlan som ponnyryttare, junior och Young rider och har även många SM medaljer både i hoppning och fälttävlan. I fjol blev det ett individuellt SM-guld för young rider i hoppning.

Selma bor i Vellinge tillsammans med sin sambo Julius och bedriver sin verksamhet på familjens gård utanför Höllviken. Ni har förmodligen sett Selma i SVT-serien Familjen Hammarström där man får följa främst henne, Klara och lillebror Ingemar men också få en inblick i hela familjens hästliv.

Per-Anders Gråberg, 47 år, galoppsport

Foto: Svensk Galopp
P-A Gråberg - Hästarnas Mästare.jpg

Per-Anders Gråberg är en av Sveriges främsta jockeys.

P-A till vardags är en av de stora namnen inom svensk galoppsport. Vann sitt första galopplopp 1992 och har nu fått besöka vinnarcirkeln hela 1925 (!) gånger. Jockeyn som jagar sina 2000 segrar bor i Åkersberga tillsammans med sin fru Cecilia och med barnen Thea och Filippa.

Varje vecka under säsongen reser han runt Skandinavien, och ibland i andra länder, för att rida löp. Han har många storloppssegrar i bagaget och nu ska han även se om han kan bli Hästarnas Mästare 2022.

Emilia Leo, 30 år, travsport

Foto: Jessica Ortiz Bergström
Emilia Leo - Hästarnas Mästare.jpg

Emilia Leo är travets stora framtidslöfte.

Travets stora stjärnskott Emilia Leo representerar travsporten i årets Hästarnas Mästare! Tränare, kusk och montéryttare – Emilia har många strängar på sin lyra och utvecklingskurvan går bara uppåt. Med Romme som hemmabana och bostadsort Borlänge så har hon nära till alla travbanor. Emilia är en av deltagarna i mentorskapsprogrammet ATG Talang och har i med det fått bredda på sin kunskap och fått se ännu mer av världen.

Läs mer om Hästarnas Mästare

Hästarnas Mästare Janetzky 0337.jpg

Om Hästarnas Mästare

ATG Hästarnas Mästare är en trekamp där flera hästsportprofiler möts. Evenemanget arrangeras på Jägersro Galopp i juli.

Hammarström 6895.jpg

Praktisk info

På den här sidan finns information för dig som vill besöka ATG Hästarnas Mästare den 1 juli på Jägersro Galopp.

Hästarnas Mästare 0285.jpeg

Samarbete

Vill du eller ditt företag synas under ATG Hästarnas Mästare?