Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Träningsstall _D3C3244 Stefan Olsson.jpg

Nu är vårens kursprogram här

2 mars 2021 15:40

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! I mars och april arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, en ponnylicenskurs och två ryttarlicenskurser. Flera av kurserna genomförs digitalt på grund av coronapandemin.

Alla vårens kursdatum finns i kurskalendern på sidan om kurser och utbildningar samt i kalendariet.

Kurserna genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Introduktionskurs genomförs digitalt

Introduktionskursen kommer att genomföras digitalt under två halvdagar den 13-14 mars. När pandemiläget tillåter publik igen bjuds även alla kursdeltagare in till en tävlingsdag. Introduktionskursen är öppen för alla som är intresserade av galopp, utan krav på förkunskaper. Den är obligatorisk för dig som vill gå amatörtränarkursen och inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Introduktionskurs 13-14 mars

Tränarkurserna slås ihop

I vår kommer tränarkurs 1 och 2 slås ihop till en kurs: amatörtränarkurs. Efter godkänd kurs kan du alltså ansöka om amatörtränarlicens (AT-2 licens) och är behörig att träna hästar som är två år eller äldre. De första delarna kommer genomföras digitalt och avslutas med en fysisk träff när pandemiläget tillåter det. Amatörtränarkursen inleds den 25 mars.

Amatörtränarkurs vår 2021

Digital ponnylicenskurs och kickoff

Vårens ponnylicenskurs genomförs digitalt den 21 mars. Senare i vår arrangeras uppridningstillfällen på galoppbanorna. Licenskursen är både för dig som vill bli ponnytränare och för dig som vill bli ponnyryttare. Den 14 mars arrangerar vi dessutom en digital kickoff för dig som planerar att tävla i ponnygalopp under året.

Kickoff för ponnygaloppen 14 mars

Ponnylicenskurs 21 mars

Ryttarlicenskurser på Bro Park och Jägersro

Ryttarlicenskurser kommer att arrangeras på Bro Park och Jägersro Galopp i april, om smittläget tillåter. Ryttarlicenskursen är för dig som vill bli amatörryttare eller lärling.

Ryttarlicenskurs på Bro Park 17-18 april

Ryttarlicenskurs på Jägersro Galopp 24-25 april

Fler nyheter, artiklar och bloggar

BP22APRIL2020_05.jpg BP22APRIL2020_05.jpg

Skatteverket har nyligen publicerat en omarbetning av ett ställningstagande om beskattningsbar person. Svensk Galopp har tillsammans med Svensk Travsport och LRF Häst sedan en tid tillbaka varit starkt engagerade i att påverka för en rimlig tillämpning av situationen för hästverksamheter i det ställningstagandet. Här beskriver vi vad det nya ställningstagandet innebär. Läs mer

Ponnyer på väg till start på Bro Park DSC_9786.jpg Ponnyer på väg till start på Bro Park DSC_9786.jpg

På måndag kväll arrangerar Svensk Galopp en digital föreläsning med idrottspsykologen Johan Fallby. Föreläsningen handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för barn och ungdomars idrottande, för att må bra och utvecklas optimalt. Läs mer

Tävling FältetbakifrånNovember Elina Björklund.jpg Tävling FältetbakifrånNovember Elina Björklund.jpg

Från och med nu gäller nya riktlinjer för påföljder vid överträdelse av reglementet. Riktlinjerna finns att ladda ner i pdf-format här på hemsidan. Läs mer