25 MAR - 15 APR

Amatörtränarkurs (fullbokad)

Amatörtränarkursen är för dig som vill bli galopptränare. I år genomförs kursen delvis digitalt.

Plats: Digitalt via Teams, fysisk träff på Bro Park eller Jägersro
Arrangör: Svensk Galopp och Hästsportens Folkhögskola

Taggar: Utbildning

Kursen genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Svensk Galopp.

Från och med i år kommer tränarkurs 1 och 2 slås ihop och bli endast en kurs – Amatörtränarkurs. Efter godkänd kurs kan du ansöka om amatörtränarlicens och är behörig att träna hästar som är två år eller äldre. Svensk Galopp kommer alltså att ändra sina regler gällande amatörtränarlicens. Efter att ha blivit godkänd på amatörtränarkursen kan du träna ett obegränsat antal egna eller familjeägda hästar och maximalt fem delägda eller av någon annan ägd häst. Om du ska träna delägda hästar eller hästar som ägs av någon annan krävs det F-skatt. Detta gäller självklart under förutsättning att du uppfyller kraven i övrigt gällande praktik, godkänd uppstallningsplats mm.

Om du gått Tränarkurs 1 tidigare och nu vill ha behörighet att träna 2-åringar hör av dig så vi kan lösa vilka delar du behöver vara med på.

Förkunskapskrav

Introduktionskursen är obligatorisk för dig som vill gå Amatörtränarkursen och inte har minst ett års arbetslivserfarenhet hos en professionell galopptränare.

Vi arrangerar en digital introduktionskurs den 13-14 mars.

Sökande till kursen ska ha genomgått minst 76 timmars praktik hos professionell galopptränare innan tränarlicens utfärdas, helst före kursen för att komma så väl förberedd som möjligt. Utskick om vad praktiken ska innehålla skickas ut vid anmälan.

Kursinnehåll

Regelverk och propositioner, etologi och välfärd, foderlära, rollen som tränare, den växande hästen, hovvård, träningsfysiologi, veterinärmedicin, stallbesök och sadling.

Digitala och fysiska träffar

Vi planerar för de första delarna digitalt och en sista del där alla deltagare fysiskt kan vara på plats, förhoppningsvis i maj eller juni. Vi gör allt för att kunna genomföra våra kurser trots pandemiläget men det gör att förändringar kan ske och datum för fysiska träffar kan flyttas. Se till att du har tillgång till appen Teams och en fungerande kamerafunktion.

Kursdatum

25 mars (kvällstid), 27-28 mars, 10 april, 14-15 april (kvällstid) samt 17 april. Dessa delar genomförs digitalt via Teams.

Vi återkommer med datum för den fysiska träffen.

Som en del av kursen behöver du också genomföra en webbaserad del på egen hand. Den bör du göra innan kursstart. Du kommer att få inloggningsuppgifter till webbkursen i god tid inför kursen.

Kursavgift

Deltagaravgiften är 1100 kr inkl. moms, då ingår kursmaterial samt lunch och fika vid den fysiska träffen som kommer senare. Avgiften kommer faktureras av Svensk Galopp efter kursstart.

Anmälan och kontakt

Kursen är fulltecknad.

Har du några frågor om kursen, skicka ett mail till kursledare Hanna Selinus: hanna.selinus@svenskgalopp.se

Välkommen!