Fyra jockeys.jpg

Per-Anders Gråberg, Emma Nordin, Malin Holmberg och Ulrika Holmquist tävlar utomlands den här veckan.

Fyra svenska jockeys på två kontinenter

21 januari 2022 10:09

Emma Nordin, Per-Anders Gråberg, Malin Holmberg och Ulrika Holmquist är i elden den här veckan – på två av världens mest berömda galoppbanor. Emma Nordin tog en tredjeplats i sin debut på Gulfstream Park igår och Gråberg, Holmberg och Holmquist tävlar på Meydan under helgen.

Emma Nordin trea i Gulfstream-debuten

Den unga svenska lärlingen Emma Nordin spenderar vintern i Florida. I går fick hon chansen att rida ett lopp på Gulfstream Park och hon slutade trea tillsammans hästen Graceful Kitten. Reprisen kan du se nedan, Emma har gul/röd dress och ligger i ledningen nästan hela loppet.

Första ritten för Ulrika Holmquist i Dubai

Vi riktar blickarna mot Förenade Arabemiraten där det tävlas på tre banor under helgen. I kväll startar flera skandinaviska hästar på Meydan, vilket du kan läsa om i en annan nyhet. Kvällens enda svenska ryttare är Per-Anders Gråberg som sitter upp på Nina Lensvik-tränade Sanary.

Mer svenskintresse på Meydan blir det på söndag då Ulrika Holmquist rider Vieux Carre i en maidenlöpning. Vieux Carre tränas av Kahlil de Burca som även har en lokal träningslicens i Förenade Arabemiraten. Den uppmärksamme känner igen Vieux Carre från Sverige, hon gjorde nämligen en start på Bro Park i november vilket resulterade i en andraplats. Detta blir Ulrika Holmquists debut i Dubai.

Malin Holmberg, som redan har ridit över 30 lopp i Förenade Arabemiraten den här säsongen, har också två ritter på Meydan på söndag. Hon rider dessutom i Al Ain i morgon och i Abu Dhabi på måndag. En annan jockey att hålla utkik efter i startlistorna är Sandro de Paiva som brukar tävla i Skandinavien under sommarhalvåret.

Startlistorna finns på Emirates Racing och loppen kan du se på Dubai Racing Channel.

Ryttarna som försvarar de svenska färgerna i Australien

Om vi även inkluderar svenskar med utländsk licens så kan vi lägga till ytterligare en kontinent i beräkningen. Jenny Duggan och Lisa Staples (f.d. Bivemark) är två svenskar som med framgång tävlar i Australien sedan flera år tillbaka. Jenny rider på Canterbury Park och Royal Randwick under helgen och Lisa Staples sitter upp på sju hästar på Esperance Bay Turf Club på söndag.

Kanske finns det någon mer svenskbördig ryttare ute i världen som vi ska hålla ögonen på? Tipsa oss gärna!

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover 21 maj.png Fredagsbloggen cover 21 maj.png

Storloppsdags, I Kirk har tävlat färdigt, gruppseger i Frankrike, Elliot Öhgren på Auteuil och Running Rolf övertygar. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Couples Couples

Annika Delinder blev mer eller mindre övertalad att köpa Couples. Sedan hon fått ge ett skambud blev det i alla fall affär och på söndag kan Couples vinna Pramms Memorial (L) på Jägersro med 600 000 kronor till vinnaren. "Jag vill att han gör ett bra lopp, men precis som alla andra hoppas jag att han vinner. Det gör man ju varje gång en häst startar", säger Annika Delinder. Läs mer

pramms 7525 på Jägersro.jpg pramms 7525 på Jägersro.jpg

På söndag avgörs de två listedlöpningarna Meccom Group Pramms Memorial och Jägersro Sprint på Jägersro Galopp. I Galoppappen har vi samlat presentationer av de 19 starthästarna. Direktlänkarna hittar du här! Läs mer