Foto: Cedric Lane
SUSPICIOUS MIND (DEN)-2877.JPG

Per-Anders Gråberg och Suspicious Mind är laddade innan start i fredags. Duon gjorde en topprestation trots att tempot blev opassande. På fredag är det dags för stallkamraten Sanary som också är ägd av 360 North Horse Racing. I sadeln? Per-Anders Gråberg förstås.

Dubai och Meydan inviger helgen med stort skandinaviskt intresse

19 januari 2022 10:51

Vilken härlig fredagseftermiddag vi fick förra veckan när ”karnevalen” invigdes. På fredag är det dags igen och den här gången är det hela sju skandinavisktränade hästar i listorna som ska förgylla vår helguppladdning.

Samtliga sju hästar som var preliminäranmälda blev också startanmälda. Första loppet går klockan 15:00 och de första skandinaviska tävlingsinslagen får vi se klockan 15:35 i det andra loppet, Jumeirah Derby Trial, då Bent Olsens adept Pjerrot med Dane O´Neill i sadeln och Raphael Freire-tränade Caio Shark med Antonio Fresu startar.

UAE 2000 Guineas Trial går som lopp tre klockan 16:10 och då är det dags för tränare Susanne Berneklints obesegrade Steinar under Fernando Jara. Blir det tredje raka? Det ser onekligen tufft ut på förhand, men vi har bara sett början på Steinars karriär och det har funnits mycket krafter kvar i segerloppen. Niels Petersen tränar den svenska kriterievinnaren Hear The Drums som tillsammans med Pat Cosgrave gör Steinar sällskap.

Pat Cosgrave rider Niels Petersen-tränade Kick On som siktar högt i det fjärde loppet Al Rashidiya (Gr2) och stallkamraten Could Be King i Al Fahidi Fort (Gr2) som går som lopp fem. Där hittar vi också Nina Lindberg Lensvik-tränade Sanary och Per-Anders Gråberg. Undantaget Steinar och Hear The Drums i ”Guineas Trial” över 1400 meter dirttrack, så startar samtliga ovan nämnda hästar på gräset.

Länkar

Startlistorna hittar du på Emiratesracing.com.

ATG anordnar spel till tävlingarna och du kan se loppen på ATG Live.

På sidan Allt du behöver veta inför Dubai World Cup Carnival hittar du mer information om Dubai World Cup Carnival och de skandinaviska hästarna som är på plats.

Länkar

Startlistorna hittar du på Emiratesracing.com.

ATG anordnar spel till tävlingarna och du kan se loppen på ATG Live.

På sidan Allt du behöver veta inför Dubai World Cup Carnival hittar du mer information om Dubai World Cup Carnival och de skandinaviska hästarna som är på plats.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Fredagsbloggen cover 21 maj.png Fredagsbloggen cover 21 maj.png

Storloppsdags, I Kirk har tävlat färdigt, gruppseger i Frankrike, Elliot Öhgren på Auteuil och Running Rolf övertygar. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer

Couples Couples

Annika Delinder blev mer eller mindre övertalad att köpa Couples. Sedan hon fått ge ett skambud blev det i alla fall affär och på söndag kan Couples vinna Pramms Memorial (L) på Jägersro med 600 000 kronor till vinnaren. "Jag vill att han gör ett bra lopp, men precis som alla andra hoppas jag att han vinner. Det gör man ju varje gång en häst startar", säger Annika Delinder. Läs mer

pramms 7525 på Jägersro.jpg pramms 7525 på Jägersro.jpg

På söndag avgörs de två listedlöpningarna Meccom Group Pramms Memorial och Jägersro Sprint på Jägersro Galopp. I Galoppappen har vi samlat presentationer av de 19 starthästarna. Direktlänkarna hittar du här! Läs mer