Bugatti BF TOP

Bugatti BF vann båda sina starter som tvååring. På onsdag är det upp till bevis.

Vem vinner Svenskt Derby – du kan få en hint på onsdag

20 juni 2023 14:06

Med 25 dagar kvar till Svenskt Derby rids en ”vanlig” 3-årslöpning på Jägersro. Eller vanlig och vanlig, samtliga åtta anmälda står kvar i Derbyserien.

– Det är ju en fantastiskt spännande löpning, säger Fredrik Reuterskiöld som har Bugatti BF till start.

Laughingof Fear

Laughingof Fear avgjorde med sex övertygande längder i sin senaste start.

I grannstallet står broder Lennart som sadlar ut två hästar och är väldigt klar över att Laughingof Fear är hans hetaste Derbyhäst men skjuter ifrån sig favoritsnacket.

För mig har Bugatti BF varit hästen att slå i Derbyt, sen är Laughingof Fear en häst med massor av temperament som är under stark utveckling.

Och då ska ni veta, att samtidigt som vi går runt på stallbacken och pratar inför den spännande inledningen på Jägersros onsdagstävlingar, så går Jessica Longs Derbyfavorit Ayani ett jobb inne på den stora banan.

Han såg fantastisk ut, säger Svensk Galopps Fredrik Johansson som även filmade avslutningen av träningsjobbet.

Och vid en koll med tränare Jessica Long så sken hon ikapp med solen på Jägersro.

Det var bara ett lättare jobb, men han var perfekt. Än så länge har allt gått precis efter plan, säger hon och tar i trä(!) skivan på bordet.

För Jessica är det givet vem som är favorit att vinna Svenskt Derby.

För mig är det ju Ayani.

Jessica kommer givetvis att hålla koll på onsdagens inledande löpning, där ska hon studera kommande motståndare.

Jag tittar på alla 3-årslöpningar, kollar in hästarna.

Ayani Voterlöpning

Ayani briljerade i Voterlöpning

Och vad får då Jessica se på onsdag.

Laughingof Fear är min hetaste Derbychans, säger ”Junior”.

- Han är stark och står distans, han har mycket kapacitet och temperament. Jag kan bara hoppas att han håller ihop mentalt, det är inte lätt att matcha fram unga orutinerade hästar. Jag har också Beckham som visat kapacitet, men som haft en del problem på vägen. Han har helt enkelt haft otur med feber, infektioner, hovspricka och lite annat. Det har inte blivit riktigt som jag önskat.

I stallet finns också American Zodiak.

Svenskfödd, ett sto. Visserligen har jag vunnit Svenskt Derby med ett sto (Dorcia), men vi få se.

Broder Fredrik har alltså Bugatti BF till start, en snackhäst som gjorde en slät figur senast.

Jag kan lova att han kommer att vara bättre nu.

Och om vi blickar dryga tre veckor framåt, till den 16:e juli.

Idag är Ami de Vega min favorit att vinna, sen har ju Jessica Longs häst [Ayani] varit jäkligt bra.

Från Norge kommer Cathrine Erichsen med Royal Biscuit (ägd av Mr Ascot) som gjort en enda start – en lätt seger över 1600 meter på Øvrevoll mot ganska beskedligt motstånd.

– För mig är det en väldigt bra häst, säger Cathrine. Men både underlag och distans är stora frågetecken för mig. Så det vill vi ha svar på nu.

Så missa inte onsdagens inledande löpning. Med all sannolikhet döljs det ett par Derbyhästar i startfältet – kanske även en Derbyvinnare.

Spekulationerna kan börja.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Admiral de Vega TOP
Admiral de Vega TOP

Tidigare i år var han målfotoslagen i Stockholms Stora Pris. I söndagens Lelles Open Mile (L) på Bro Park hade Admiral de Vega marginalerna på sin sida. Med Elione Chaves i sadeln säkrade den Annike Bye Hansen-tränade fuxen årets första viktoria genom att avvisa starkt avslutande Mozart i den 1 600 meter långa uppgörelsen. Läs mer

DSC_6183-X3 Seakine i vinnarcirkeln bild 2
DSC_6183-X3 Seakine i vinnarcirkeln bild 2

Han har alltid varit intresserad av galoppsporten och det engelska fullblodet – Stefan Melander. En tisdagskväll i juni kom så den första tränarsegern och av bara farten kom den andra också: – Att ta två tränarsegrar är väldigt stort och läckert för mig, berättar han. På söndag startar den vinnande duon igen. Läs mer

deltagare-hm-2024-1
deltagare-hm-2024-1

Proffstränare i både trav och galopp, kompis med Adrian Kolgjini, en naturlig känsla för hästar eller kanske styrkan från att ha klarat av en Svensk Klassiker. Fredagen den 23:e augusti, när ATG Hästarnas Mästare avgörs på Jägersro, får vi svaret. Läs mer