Trust Me TOP

Tävlingsreferat: Trippelt Junior, Johansen och Lopez

20 oktober 2021 17:07

Tränare Lennart Jr Reuterskiöld och det båda jockeykollegorna Jacob Johansen och Carlos Lopez dominerade onsdagens galopptävlingar på Jägersro. Samtliga tog tre segrar denna regniga tävlingsdag då banan var blöt och startfälten relativt små.

Trust Me

Lennart Jr Reuterskiöld, som själv var på resande fot denna onsdagslunch, sadlade ut två fina tvååringar i en Maidenlöpning. Snabbast över de 1 200 meterna var Trust Me, som tillsammans med Martin Rodriguez betvingade stallkamraten Una Matina med en hals.

I sällskap med So Devine (C Hartsmar) öppnade Trust Me bra över de inledande 200 meterna och försvarade ledningen genom kurvan.

I början av upploppet smög Una Matina (J Johansen) fram invändigt och försökte ge sin stallkompis en match. Men Reliable Man-dottern svarade fint och släppte aldrig ifrån sig segergreppet.

- Trust Me kvalade bra och idag skötte hon sig riktigt fint, sade ägarduon Ann-Carin Svedberg och Wiveka Jardby.

Trust Me uppfödd av Horse Nature Sweden KB och hennes mor Hivernale har tidigare lämnat Derbyvinnaren Davicii.

Tin Win från start till mål

Lennart Jr Reuterskiöld tränar även dagens andra tvååriga vinnare. Tin Win såg fin ut när han tillsammans med Jacob Johansen reglerade sina tre konkurrenter från start till mål.

Från startspåret närmast innerrailen sände Jacob resolut fram Tin Win till ledningen. Appel Au Maitre-sonen blev sedan uppvaktad av Tiny Dancer (P Gråberg) under resans gång. Men Tin Win släppte aldrig ifrån sig taktpinnen och avvisade sin värsta konkurrent med en säker längd.

Tin Win är uppfödd av Jacqueline och Lennart Henriksson. Hingsten tävlar i Stall Zadas ägarfärger, som skördat otaliga framgångar på kapplöpningsbanorna genom åren. Marianne Andrén var själv på plats för att välkomna sin häst i vinnarcirkeln.

- Tin Win är en trevlig häst som gjorde det riktigt bra i sin andra start i livet. Stall Zada har vunnit Svenskt Derby två gånger tidigare, så varför inte en tredje gång nästa år, sade Marianne.

Tin Win

Sir Macken lämnade konkurrenterna långt bakom sig

Jacob Johansen visste vad han hade att åka med när han bärgade dagens andra seger i sadeln på Sir Macken. Pia Göranssons adept ryckte ifrån konkurrenterna över bortre lång och sedan var årets första fullträff i praktiken redan klar.

Sir Macken, som varit långt slagen i sina senaste starter, skruvade upp tempot över bortre lång och vid upploppets början var det plötsligt en mil ner till det resterande fältet.

Trots att Jacob slog av på tempot över de sista 150 meterna var det ändå fem längder ner till tvåan Hotcake (C Lopez).

- Tidigare i år har Sir Macken inte riktigt gått som jag hoppats på. Han har bland annat haft problem med sin mage. Det här är en häst med en stor aktion och som inte går ett steg när han får spurt på sig, sade Pia Göransson om irlandsimporten som ägs av hennes föräldrar Jan och Maj-Lis Marttorp.

Sir Macken

Jacobs hattrick

Tre raka segrar, alltså en riktig hattrick. Det blev Jacob Johansens facit efter att han lotsat Archimedes Face till seger i en Silverhandicap över fullvuxna 2 400 meter. Treåringen tränas av Lennart Jr Reuterskiöld, som även han kunde summera dagen med tre fina viktorior.

Archimedes Face tog omgående positionen strax utvändigt om ledande Xit (S Karlsson). Först i en bit in i sista sväng började Protectionist-sonen sätta rejäl press på ledaren.

Även om Xit kämpade på bra över hela upploppet tvingades han sträcka vapen mot Archimedes Face över de sista 100 meterna. Vid målgång skilde det en hals mellan de båda hästarna.

Lutfi Kolgjini-uppfödningen Archimedes Face, som ägs av Lars Malm och Paul Tengquist, tog därmed sin andra seger på relativt kort tid.

Archimedes Face

Äntligen Powerhouse

Vanja Sandrup-tränade Powerhouse har radat upp fina placeringar bakom goda hästar under hela året. I en 1 200 meter lång Maidenlöpning fick Power-sonen äntligen sätta pricken över i:et.

Med Maikel Narvaez Bravo vid tyglarna avancerade Powerhouse fram och satte utvändig press på Cibelle (E Chaves) i ingången till kurvan. I början av upploppet tackade SGS III:s treåring konkurrenterna för sällskapet och drygade ut med fyra längder över de sista 150 meterna. Loadline (M Rodriguez) var lika klar tvåa.

- Den här segern har vi verkligen väntat på. Powerhouse har gjort det bra över flera olika distanser tidigare i år och jag kan inte klaga på hästens inställning. Han har helt enkelt mött en bättre häst varje gång, sade Vanja Sandrup, som har planer på att starta Powerhouse igen redan på söndag.

Powerhouse är uppfödd av Löberöds Hästklinik.

Powerhouse

Gick ner i distans och vann

Sprintdistans var inget som stoppade My Sprit från att bärga årets andra seger i dagens inledande Järnhandicap. Per Strömberg tränar femåringen som lotsades till seger av Carlos Lopez.

My Spirit fick en fin start och kunde glida med i draget någon längd bakom ledande How Dare You (E Gustafsson). I sällskap med Brienne (C Hartsmar) tog Center Divider-dottern över kommandot vid upploppets början och i de avslutande galoppsprången sträckte hon ut till en säker seger.

Help äger Hjortebo-uppfödningen.

My Spirit

Spräckte segernollan efter stark avslutning

Mouli Princessrose från Jan-Erik Petterssons stall spräckte segernollan efter en bra avslutning i en 1 730 meter lång Järnlöpning. I segersadeln satt Carlos Lopez som fick göra dagens andra besök i vinnarcirkeln.

Från en position som sjua i ett fält där Quic TJ (E Chaves) initialt tog hand om ledningen före Sixten Blixten (J Landgren) förbättrade sig Mouli Princessrose över bortre lång och tog rygg på Mrs April (Tapia Dalbark) när denne började sätta press på ledarna i ingången till sista sväng.

Redan vid upploppets början hade Helsinki-dottern övertagit kommandot och även om Camaluna (M Rodriguez) kom tillbaka starkt i slutvinjetten var karriärens första seger aldrig riktigt i fara.

- Mouli Princessrose gjorde en brukbar insats idag. Men hon släpper gärna bettet och tittar mycket på banan, så det finns saker som går att förbättra, sade Jan-Erik Pettersson om fuxan som både ägs och är uppfödd av Bo Nilsson.

Mouli Princessrose

Trippelt Lopez

Four Dragons blev svaret i dagens avslutande Bronshandicap över snabba 1 200 meter. Charlotte Sjögrens adept lotsades till seger av Carlos Lopez, som därmed tog sin tredje dagsseger.

Carlos skickade fram Four Dragons utvändigt om ledande Giant Sally (R Stålhandske) i ingången till kurvan. Den sistnämnde kämpade på fint och en bit in på upploppsrakan blandade sig även Jungle Dream (E Chaves) i segerstriden.

Men Four Dragon hade en liten pollett sparad i de avslutande galoppsprången och drygade ut med en knapp längd.

- En väldigt ärlig häst som i stort sett går på alla underlag. Hon är ganska liten och har haft en del otur i de senaste loppen, sade Charlotte Sjögren om Dragon Pulse-dottern som ägs av Höllviken Häst & Foder AB.

Four Dragons

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat Ulrika Holmquist med häst i Nya Zeeland redigerad privat

När vintermörkret är som mörkast och dagarna korta så är en del av den skandinaviska jockeyeliten på äventyr i olika delar av världen. Vi har tagit pulsen på tre av våra absolut mest framgångsrika ryttare som skördar framgångar i Nya Zeeland och Australien. Läs mer

Jacob Johansen 50 Jacob Johansen 50

22 februari 2024 | Nyhet

Så övervintrar Jacob Johansen

På sociala medier ser vi bilder på svenska ryttare som jobbar och njuter i solen under vintern. Nya Zeeland, Australien, USA och andra länder med ett behagligare klimat än den svenska vintern. Men det gäller inte alla. Jacob Johansen övervintrar på hemmaplan. Läs mer

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer