Foto: Cedric Lane
ASCOT BRASS (SWE)-3060.JPG

Tor Harry Sigfridssons uppfödning Ascot Brass och Pat Cosgrave stod för en enastående prestation som tvåa i Cape Verdi (Gr2).

Svenskuppfödda Ascot Brass glänste på Meydan

14 januari 2022 19:51

Oj, oj, oj. Det blev spännande värre i Grupp 2-loppet Cape Verdi när Ascot Brass tillsammans med Pat Cosgrave gjorde ett mäktigt lopp och för ett tag såg det ut som att det skulle bli seger, men 30 meter före mål blev ekipaget upphunna av en flygande Pevensey Bay under Olivier Peslier och fick nöja sig med andraplatsen.

Förra året var Silent Night fyra i Cape Verdi (Gr2) och hon och Elione Chaves var med i år också. Hon låg dock på en del och mattades begripligt sista hundra meterna och slutade på sista prisplaceringen som sexa. Hon såg dock fin ut och kommer säkerligen att göra ett ännu bättre lopp nästa gång. Patrick Wahl tränar. Tor och Helena Sigfridsson (Tor Harry Sigfridsson) har all anledning att duka fram en festmiddag i kväll efter att deras uppfödning Ascot Brass, i träning hos Niels Petersen, stått för en svettig uppvisning som inbringade ägarna Stall Valley 36 000 USD.

Foto: Cedric Lane
MASTER BLOOM (SWE),-8348 och Suspicios Mind.JPG

IKC Racings Master Bloom (i mitten av bilden i vit, gul och röd dress) samt 360 North Horse Racings Suspicious Mind (grönt och vitt, längst till höger) springer av från boxarna.

Överlag var det bra prestationer från det ”skandinaviska laget”. Förutom de nämnda så gjorde Suspicious Mind, i träning hos Nina Lindberg Lensvik, en fin insats i det tredje loppet (L) som fyra. Tillsammans med Per-Anders Gråberg såg de segerfarliga in på upploppet, då i knapp ledning, men cirka 300 meter före mål var de upphunna. Master Bloom hade dragit ett dåligt spår, fick en spårdryg resa under Elione Chaves innan de landade som tvåa utvändigt om tidigt ledande Passion And Glory. Mjölksyreskulden blev dock för stor, för snabbt, och man slutade sist. Efter den resan är Master Bloom ursäktad och kommer igen. Dubai Future vann (Pat Cosgrave).

Foto: Cedric Lane
SUSPICIOUS MIND (DEN)-2861.JPG

Suspicious Mind i ledvolten. Nioåringen gjorde en toppinsats som fyra.

Raphael Freire tränar stjänskottet Hotline Bling, som är regerande ”Vinterfavorit” i Sverige. Under Manuel Martinez höll han på att krypa ur skinnet när de blixtrade till en tidig ledning. Det höll dock inte hela vägen utan ekipaget slutade fyra. En fin insats även om man får hoppas att han är lite lugnare nästa gång. Det blev ändå skandinaviskt i topp då ingen mindre än William Buick på Souvereign Prince segrade.

Sist ut för kvällen var Ricardo Ramallos adept El Guanche och det var inget fel på insatsen i Listedloppet Dubai Dash över snabba 1000 meter. Det var bara det att motståndet var alldeles för bra och man slutade till sist tia efter en sportig och optimistisk öppning första halvan av loppet. Manuel Martinez red. Mutaraffa och Antonio Fresu vann loppet. Resultat hittar du här.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

PJERROT (USA)-0510 Pjerrot bild 1 använd.JPG PJERROT (USA)-0510 Pjerrot bild 1 använd.JPG

Lone Kaj-Nielsen och tränare Bent Olsen har en riktigt bra treåring i Pjerrot. Det kan vi konstatera efter en väldigt fin insats i Jumeirah Derby Trial. I övrigt bjöds vi tyvärr inte på några större framgångar för det skandinaviska laget den här tävlingsdagen. Läs mer

21 januari 2022 | Notis Ingen fredagsblogg den här veckan

Fredagsbloggen tar en liten paus den här veckan och är förhoppningsvis tillbaka igen nästa fredag.

Fyra jockeys.jpg Fyra jockeys.jpg

Emma Nordin, Per-Anders Gråberg, Malin Holmberg och Ulrika Holmquist är i elden den här veckan – på två av världens mest berömda galoppbanor. Emma Nordin tog en tredjeplats i sin debut på Gulfstream Park igår och Gråberg, Holmberg och Holmquist tävlar på Meydan under helgen. Läs mer