Appelaia

Stall Perlen sponsrade även förra årets Kriteriedag på Jägersro. Passande nog tog de även två segrar under dagen. Här ses Bente Jordanger (t.v.) tillsammans med Appelaia som tränas av Jessica Long.

Stall Perlen sätter färg på Kriteriedagen

10 november 2022 14:48

För andra året i rad förgylls Kriteriedagen med ett samarbete med Stall Perlen – Magne och Bente Jordanger. "Det kommer att bli en helt underbar söndag. Ett härligt arrangemang och högklassiga löpningar", säger Anna Thelander, platsansvarig på Jägersro.

På söndag är det dags för en av höstens bästa dagar på Jägersro Galopp. Huvudnumret blir givetvis Appel Au Maitre Svenskt Kriterium, men hela sju av söndagens åtta löpningar är namngivna av stall Perlens stjärnor.

– Ett fantastiskt fint sätt att hylla och minnas några otroliga hästar och stora vinnare, säger förre jockeyn Fredrik Johansson som hade enorma framgångar med stall Perlens stjärnor. Jag är stolt över att ha fått rida sådana topphästar och att ha fått förmånen att lära känna Bente och Magne.

Fredrik kommer att vara på plats på söndag och säga några ord om hästar som Valley Chapel, Appel Au Maitre, Handsome Hawk och de andra stjärnorna som tränats av Wido Neuroth.

– Vi har många gånger sett stall Perlen i vinnarcirkeln efter storlopp på Jägersro. Så det här samarbetet känns så rätt, förklarar Anna Thelander.

Det är inte bara på banan som stall Perlen förgyller dagen, de 100 första besökarna kommer också att bli bjudna på kaffe och en kanelsnäcka i publikhallen. Allt för att skapa en extra trivsam stämning.

Och ni minns väl hur det gick förra året i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium?

Då vann Hear the Drums före Tin Win – och båda har som bekant Appel Au Maitre som pappa.

I år har Appel Au Maitre sönerna Master Zone och My Poet i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium och dottern Eko Lalique i Val De Mar Svenskt Kriterium Consolation.

Och hjärtat klappar säkert lite extra hos Bente och Magne Jordanger för Master Zone i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium. Det är en egen uppfödning med de egna stjärnorna Appel Au Maitre (vinnare av Svenskt Derby 2007) och La Zona (vinnare av Svenskt Oaks 2009) som föräldrar.

Mer information om söndagens tävlingar hittar du i kalendariet.

Master Zone

Tvååriga Master Zone vann sitt andra lopp i karriären på Göteborg Galopp den 1 oktober och kommer nu till start i Appel Au Maitre Svenskt Kriterium på söndag.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

hurricane-red-top hurricane-red-top

31 januari 2023 | Nyhet

Marianne Andrén in memoriam

För några dagar sedan nåddes vi av beskedet att Marianne Andrén har avlidit, 92 år gammal. Få har varit en del av den svenska galoppsporten under så många år som Marianne. Läs mer

Ocean Side Ocean Side

30 januari 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Vintergaloppen på Bro Park fortsätter ytterligare några veckor in i februari månad, närmast nu på söndag. Meydan-banan i Dubai arrangerar en riktigt toppdag på fredag med flera Grupp-löpningar. I vanlig ordning sänder ATG internationell galopp från alla världens hörn. Läs mer

I Kirk MOF200712-08376.jpeg I Kirk MOF200712-08376.jpeg

Här finns hopp, drömmar och ambitioner, men också sjukdom och utmaningar. Det handlar om listan över tio av de mest populära artiklarna på svenskgalopp.se under 2022. Kanske finns det något som du missat eller några artiklar som är värda att läsa igen? Läs mer