Nationaldagsgaloppen 2016

Planeringen är i full gång inför Nationaldagsgaloppen

26 februari 2022 19:23

Lördag 26 februari – 100 dagar kvar till Nationaldagsgaloppen och givetvis är arbetet redan i full gång. Och då handlar det om planering på många plan. Häng med på en liten genomgång på vad som kommer att hända den sjätte juni på Gärdet.

– Vi jobbar intensivt med att skapa ett evenemang, en happening, där alla ska hitta något spännande. Här finns något för hela familjen, säger Linda Persson som är en av de ansvariga för projektet.

Grunden är givetvis de spännande galopploppen, fem för engelska fullblod och arabiska fullblod samt två för de charmiga ponnygaloppörerna. Men runt omkring händer det massor av spännande saker.

Den populära Hattparaden är tillbaka, inte minst med succéklassen ”Match your dog”. Välbekanta Ann Wilson är givetvis ordförande för juryn.

– Sen jobbar vi med sensationella namn, både när det gäller juryn till Hattparaden och till våra artistuppträdanden, avslöjar Linda Persson.

Men en heldag på Gärdet kräver också mat och dryck. Det kommer att finnas flera matserveringar, foodtrucks och inte minst det sköna, gröna, gräset.

– Det är många som har med sig egna picknickkorgar och en filt för att njuta av dagen.

Missa inte Galopptältet, var med i de roliga tävlingarna där vi kan utlova otroligt fina priser.

Givetvis finns det massor av kul att hitta på för barnen också; inte minst den populära ponnyridningen. Per Skoglund är tillbaka och ledsagar dig genom dagen.

Det är givetvis fri entré och skulle du av någon anledning inte kunna vara på plats på Gärdet så kommer TV4 att direktsända.

Här kan du läsa mer: Nationaldagsgaloppen

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg Nationaldagsgaloppen 220606MOF-BLO00861.jpg

Vilken succé! Nationaldagsgaloppens återkomst efter pandemin blev inget annat än en stor succé. Massor av folk – publikrekord, perfekt väder och Per–Anders Gråberg som Kung av Gärdet. "Jag är så nöjd", sa Linda Persson, projektansvarig. "Vi har haft en kanondag." Läs mer

Steinway TOP Steinway TOP

Efter två års uppehåll samlades en rekordstor publik för att fira nationaldagen med galopptävlingar på Gärdet. Per-Anders Gråberg rivstartade dagen med att lotsa både The Skimmer och Steinway till seger. Maria Hagman-Erikssons hästar lade beslag på större delen av den generösa priskakan i Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyan Cup (L). Läs mer

NDG.jpg NDG.jpg

På måndag, den 6 juni, är det återigen dags för Nationaldagsgaloppen på Gärdet. Här hittar du all info inför dagen. Som vanligt är det fri entré och gratis program. Läs mer