Den här sidan är arkiverad och kan innehålla inaktuell information.

Pilgrim besegrade favoriten

19 juni 2013

Flashline och Per-Anders Gråberg spårade länge i lördagens TrioKomb på Täby Galopp. Men över de avslutande 200 meterna fick favoriten sträcka vapen mot Pilgrim med Rafael De Oliveira på ryggen. - Segern var ganska väntad med tanke på hur bra Pigrim gjorde det i förra starten, säger tränare Roy Arne Kvisla.

Pilgrim

Rafael De Oliviera gav Pilgrim fick en utmärkt resa över 2 400 meterna. Redan med varvet kvar till mål klev fyraåringen fram som tvåa i draget bakom Flashline. Rafael väntade med att sätta in attacken till upploppets början och över de avslutande 200 meterna blev favoriten ett relativt lätt byte. Segermarginalen skrevs till en längd.

Lättviktade Mohikan med Nathalie Mortensen på ryggen liftade med som trea och fastställde triooddset till 306,80. Rätt triokombination gav 25,33 gånger insatsen.

Pilgrim har fått en bra start hos sin nygamla tränare Roy Arne Kvisla. Efter en mersmakande fjärdeplats bakom Maserati för drygt två veckor sedan var Stall Pilgrims häst mogen att bärga årets andra seger.

- Pilgrim är en häst jag hade i stallet under min tid som tränare i Norge. Sedan någon månad tillbaka finns han åter i min regi. Dagens seger var inte helt oväntad med tanke på hur bra han gjorde det i förra starten. Det enda jag egentligen oroade mig över var att han skulle ha dragit på sig samma infektion som boxkamraten Steamship. Därför kollade vi upp Pilgrim en extra gång inför dagens start och blodvärdena såg bra ut, säger Roy Arne Kvisla.

Pilgrim matchades i relativt tuffa sällskap under sommaren. Dock utan någon större framgång.

- Han inledde säsongen starkt, men sedan har han tyvärr varit nedsatt av luftvägsinfektioner. Miljöombytet verkar ha gjort susen och efter dagens fina insats är det inte omöjligt att vi testar honom i en handicap på Övrevoll senare i november.

I Roy Arnes stall står även Pilgrims yngre halvbror Tabasco. Desert Prince-sonen - uppfödd av Eva Isacsson Sjunnessons HorseNature KB – var den näst dyraste hästen vid åringsauktionen på Täby Galopp för en vecka sedan.

- Några av delägarna i konsortiet Stall Pilgrim har även köpt in sig på Tabasco och det känns kul, avslutar Roy.

 

Fler nyheter, artiklar och bloggar

i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad i-p8zMhmW-X2 Visiteur Du Pom redigerad

Förutom nio spännande galopplopp så är det på onsdag dags för en ny Näringslivsdag i samarbete med Upplands-Bro kommun. I publikhallen arrangeras en företagsmässa där många lokala företag kommer och visar upp sig. Sportsligt finns det mycket intressant att se fram emot. Läs mer

i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023 i-QwQ9m9k-X3 Ulrika Holmquist vinner Bobbie Killicks Minneslöpning på Saigon 2023

Det är en stor bedrift att vinna en sådan här internationell jockeyturnering en gång, men att göra det två gånger på två försök är otroligt bra gjort. Det är precis vad Ulrika Holmquist lyckades med när hon under söndagen presterade imponerande insatser i sadeln i den kvinnliga jockeyturneringen Campeonato Internacional de Jocketas på Hipódromo de la Zarzuela i Madrid. Läs mer

St Leger Göteborg St Leger Göteborg

25 september 2023 | Nyhet

Galopp den här veckan

Näringslivsdag på Bro Park, en klassisk säsongsfinal på Göteborg Galopp och flera storlopp i Norge. Det händer mycket spännande i den skandinaviska galoppsporten denna vecka. Till det kan läggas Prix de l'Arc de Triomphe, som avgörs i Paris på söndag. Läs mer