nationaldagsgaloppen

Meddelande från Svensk Galopps styrelse: Nationaldagsgaloppen ställs in 2021

10 september 2020

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in.

Styrelsen informerar:

Efter avregleringen 2019 befinner sig Svensk Galopp i en mycket besvärlig ekonomisk sits. För 2019 redovisades en rekordförlust om 86 MSEK.

Våra ägare har nu ålagt oss ett mycket tufft beting nämligen att redovisa överskott för 2021. Det innebär att vi dammsuger verksamheten på resultatstärkande åtgärder och då i första hand att reducera våra kostnader.

Nationaldagsgaloppen är ett fantastiskt event men tyvärr – trots framgångsrik sponsring - går det inte ihop. Härtill kommer osäkerheten om Corona-läget. Vår bedömning som också är basen för vår budget 2021 är att vi i vart fall ser samma situation för första halvåret 2021 som vi haft 2020.

Kombinationen av vår ekonomiska situation och vår bedömning av Coronaläget gör att vi bestämt att ställa in Nationaldagsgaloppen även 2021 liksom 2020. Vår förhoppning är att vi till juni 2022 ska få en normal situation så att vi då kan återuppta NDG.

Svensk Galopps styrelse genom Jan Ohlsson, T.f. VD och styrelseledamot Svensk Galopp AB

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Sanary (e. Invincible Spirit) började året med formtal 87 och är nu uppe i 94. Han och ridande Per-Anders Gråberg gav inte favoriten Sandtastic någon chans i Benny Jensen Memorial och segern blev enkel.

Tränare Nina Lindberg Lensvik berättade efteråt att han är i sin bästa form någonsin. 360 North Horse Racing äger. Teamet hade också framgångar i Stutteri Hjortebo Produce Stakes med 100 000 DKK till vinnaren. De var tvåa med Eternity Tree med Per-Anders Gråberg och trea med Tiny Dancer och Annie Nilsson Lindahl. Johanna Åberg tränar och deläger Jesse The Body (e. Eishin Dunkirk) tillsammans med Ramonia Gård AB som vann knappt före Hawthorn. Tor Harry Sigfridsson är uppfödare.

Läs mer: Lopprepriser på Fasttrackracing.dk nyheter på Galopsport.dk, resultat på Dansk Galop och kommande tävlingar på Galopbane.dk

Foto: Burt Seeger
WV1DvPZw Sanary.jpeg
26 juli 2021 | Notis Niklas Lovén skadad

Londonia och Niklas Lovén föll vid det näst sista hindret i steeplechaselöpningen på Bro Park i söndags. Niklas fördes till Danderyds sjukhus med smärtor i nacken och vid röntgen konstaterades att han har fått frakturer på en nackkota.

– Båda vingarna i den andra nackkotan är skadade, men det är inga ligamentsskador och jag fick precis besked om att jag slapp operation. Förhoppningsvis får jag resa hem imorgon med bil eller sjuktransport, berättar Niklas Lovén från sjukhuset.

Han är vid gott mod trots skadan och berättar att läkarna kommer göra en ny röntgen om två veckor.

Londonia var snabbt uppe på benen igen och har inte åtdragit sig några skador.

Kick On TOP Kick On TOP

Niels Petersen-tränade Kick On försvarade sin titel när han tillsammans med Carlos Lopez spurtade förbi konkurrenterna i Lelles Legacy Swedish Open Mile (L). Petersen och Lopez tog även hem Stewards Cup med toppstoet Ramone. Madeleine Smiths stjärna Espen Hill årsdebuterade på bästa sätt i en Guldhandicap. Läs mer