nationaldagsgaloppen

Meddelande från Svensk Galopps styrelse: Nationaldagsgaloppen ställs in 2021

10 september 2020

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in.

Styrelsen informerar:

Efter avregleringen 2019 befinner sig Svensk Galopp i en mycket besvärlig ekonomisk sits. För 2019 redovisades en rekordförlust om 86 MSEK.

Våra ägare har nu ålagt oss ett mycket tufft beting nämligen att redovisa överskott för 2021. Det innebär att vi dammsuger verksamheten på resultatstärkande åtgärder och då i första hand att reducera våra kostnader.

Nationaldagsgaloppen är ett fantastiskt event men tyvärr – trots framgångsrik sponsring - går det inte ihop. Härtill kommer osäkerheten om Corona-läget. Vår bedömning som också är basen för vår budget 2021 är att vi i vart fall ser samma situation för första halvåret 2021 som vi haft 2020.

Kombinationen av vår ekonomiska situation och vår bedömning av Coronaläget gör att vi bestämt att ställa in Nationaldagsgaloppen även 2021 liksom 2020. Vår förhoppning är att vi till juni 2022 ska få en normal situation så att vi då kan återuppta NDG.

Svensk Galopps styrelse genom Jan Ohlsson, T.f. VD och styrelseledamot Svensk Galopp AB

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Trust Me TOP Trust Me TOP

Tränare Lennart Jr Reuterskiöld och det båda jockeykollegorna Jacob Johansen och Carlos Lopez dominerade onsdagens galopptävlingar på Jägersro. Samtliga tog tre segrar denna regniga tävlingsdag då banan var blöt och startfälten relativt små. Läs mer

FQpSXkRQ Suspiocious Boy Nr 2.jpeg FQpSXkRQ Suspiocious Boy Nr 2.jpeg

Nina Lindberg Lensvik vann sin första klassiska tränarseger när årets sista skandinaviska klassiker avgjordes på Klampenborg. Hon och ägarna 360 North Horse Racing har haft en väldigt fin säsong och nu fick de kröna den när Suspicious Boy bara var starkast för dagen. Läs mer

Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg Nationaldagsgaloppen 2019 MÖ.jpg

Efter två inställda år laddar vi för fullt inför Nationaldagsgaloppen 2022! Den 6 juni blir det galopptävlingar, uppträdanden och andra aktiviteter på Gärdet i centrala Stockholm. Läs mer