nationaldagsgaloppen

Meddelande från Svensk Galopps styrelse: Nationaldagsgaloppen ställs in 2021

10 september 2020 00:00

Kombinationen av Svensk Galopps ekonomiska situation och styrelsens bedömning av Coronaläget har lett till beslutet att Nationaldagsgaloppen 2021 ställs in.

Styrelsen informerar:

Efter avregleringen 2019 befinner sig Svensk Galopp i en mycket besvärlig ekonomisk sits. För 2019 redovisades en rekordförlust om 86 MSEK.

Våra ägare har nu ålagt oss ett mycket tufft beting nämligen att redovisa överskott för 2021. Det innebär att vi dammsuger verksamheten på resultatstärkande åtgärder och då i första hand att reducera våra kostnader.

Nationaldagsgaloppen är ett fantastiskt event men tyvärr – trots framgångsrik sponsring - går det inte ihop. Härtill kommer osäkerheten om Corona-läget. Vår bedömning som också är basen för vår budget 2021 är att vi i vart fall ser samma situation för första halvåret 2021 som vi haft 2020.

Kombinationen av vår ekonomiska situation och vår bedömning av Coronaläget gör att vi bestämt att ställa in Nationaldagsgaloppen även 2021 liksom 2020. Vår förhoppning är att vi till juni 2022 ska få en normal situation så att vi då kan återuppta NDG.

Svensk Galopps styrelse genom Jan Ohlsson, T.f. VD och styrelseledamot Svensk Galopp AB

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Chatarina TOP Chatarina TOP

Hemmatränarna Lennart Jr Reuterskiöld, Jan-Erik Pettersson och Peter Jardby hade alla anledning att vara nöjda efter onsdagens lunchtävlingar på Jägersro. Trion bokförde nämligen två segrar vardera. Junior tränar det treåriga stoet Chatarina, som visade riktigt fin attityd genom att avvisa Khatun i huvudloppet Becky Moss Fillies Mile. Läs mer

Sam Bill och Or Harry.jpeg Sam Bill och Or Harry.jpeg

Häst nummer 1 i första loppet på Jägersro på söndag heter Or Harry – fritt översatt till Eller Harry. Med det namnet måste det förstås finnas en story bakom – och det stämde. Så plötsligt hamnade vi i en välkänd musikal och ett faderskapsdrama. Läs mer

BP22APRIL2020_05.jpg BP22APRIL2020_05.jpg

Skatteverket har nyligen publicerat en omarbetning av ett ställningstagande om beskattningsbar person. Svensk Galopp har tillsammans med Svensk Travsport och LRF Häst sedan en tid tillbaka varit starkt engagerade i att påverka för en rimlig tillämpning av situationen för hästverksamheter i det ställningstagandet. Här beskriver vi vad det nya ställningstagandet innebär. Läs mer