Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp
i-SVHDTwP-X2.jpg

Good Eye och Shane Karlsson är ett samspelt ekipage. Den meriterade jockeyn har suttit i sadeln vid inte mindre än fem av valackens sex segrar. Här vid seger i SM för sprinters 2021.

Listedseger för Good Eye i Baden-Baden

30 maj 2022 11:30

Så kom då äntligen dagen då Good Eye fick vinna på tysk mark efter flera lovvärda försök och som han gjorde det. Det blir en spännande fortsättning på säsongen om den här formen håller i sig.

Shane Karlsson och Good Eye (e. Eishin Dunkirk) startade under söndagen i Baden-Badens tredje lopp över 1200 meter. Ekipaget sprang av riktigt bra och de fick genast längder ner till klungan tillsammans med Artista. Den senare tröttnade, men det gjorde sannerligen inte Good Eye som drog musten ur motståndarna. Favoriten Waldersee stånkade på berömvärt, men kunde inte göra något åt stenhårda och härdade Good Eye. Segermarginalen blev till slut en och en halv längd vilket är ett respektabelt avstånd över 1200 meter i sådana här sammanhang.

–Jag visste att jag hade mer kvar i honom så jag kunde ta det lugnt på slutet, berättade Shane Karlsson som på frågan om han kan ta steget upp till grupplopp fortsatte:

–Ja, särskilt på en god eller god till mjuk bana vilket krävs för att göra honom rättvisa.

Segern i Casino Baden-Baden Silberne Peitsche (L) var värd 15 000 Euro. Tränar gör Jessica Long, Oldies But Goodies äger och Per Arvidsson och Equo Bloodstock HB är uppfödare.

Resultat Baden-Baden 2022-05-29

Repriser / sändning Baden-Baden 2022-05-29 (Good Eyes lopp kommer cirka 1:34:00 in i sändningen).

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

Han har inte mycket rutin och kom i gång ganska sent för att vara galopphäst, men utvecklingen har varit explosionsartad sedan Quebello började tränas av Tobias Hellgren. Hur är det då för en relativt ny proffstränare att få en riktig reklamhäst i stallet? Läs mer

Det har inte varit något höjdarväder i Oslo under veckan, men dirttrackbanan, som alla lopp reds på denna dag före den stora dagen, var i ett fint skick och klassades som god. Det blev också två svenska segrar.

Dragonfly (e. Appel Au Maitre) reds av Anna Pilroth till en klar seger över 2500 meter. Ekipaget kom för ovanlighetens skull bakifrån och var bara starkast till slut när de andra ridit klart över en krävande distans. En fin insats. Tobias Hellgren tränar och Stalltrollet äger. Hon är uppfödd av C Söderberg, Kraftkonsult, D Wirenstål.

Marie Lustig-tränade Penny Lane (e. Helsinki) segrade i sista loppet över 1600 meter under Emelie Gustafsson som deläger ihop med Grytåsa Ridcenter. Scanstar Farm AB är uppfödare. Stoet har en lysande säsong och tog fjärde årssegern, varav tredje på Övrevoll.

–Hon är en jättebra häst. Jag tänkte att det här kommer att bli en kanonhäst, men så blev hon påriden i Göteborg och föll och det tog nästan ett år att få tillbaka hennes självförtroende. Vi tar ett lopp i taget, vi tar det sakta, berättade en glad Marie Lustig i vinnarcirkeln.

Läs mer: Resultat, nyheter, referat och kommande tävlingsdagar på Ovrevoll.no

Foto: ©hesteguiden.com
Dragonfly_S8I9908 i vinnarcirkeln Övrevoll 18 augusti.jpg
Hard one to please fredagsblogg.jpg Hard one to please fredagsblogg.jpg

Norsk Derby på söndag, svenskt i England och Tyskland under helgen, fina resultat utomlands, Tobias Hellgren tränar travare, Fiftyshadesfreed vann Göteborgs Stora Pris och Baaeed är i en klass för sig. Det är några av ämnena i veckans fredagsblogg, där Niclas Cronberg skriver om aktuella händelser på galoppbanan. Läs mer