Foto: Peter Knutson / Kungahuset.se
Carl_XVI_Gustaf_Drottning_Silvia_Foto_Peter_Knutson_Kungahuset.se (1).jpg

Kungaparet besöker Bro Park

19 augusti 2022 11:19

Om en månad får galoppbanan Bro Park kungligt besök. DD.MM. Konungen och Drottningen närvarar vid de stora galopptävlingarna i Bro den 18 september.

Galoppsporten har fått ett glädjande besked: Kungaparet besöker galopptävlingarna och delar ut pris i de två hinderlöpningarna H.M. Konungens Pris samt H.M. Drottningens Pris på Bro Park den 18 september.

– Vi ser mycket fram emot besöket och är glada över att Kungen och Drottningen vill ta del av vår vackra sport, säger Harald Dörum som är vd för Svensk Galopp.

– Tävlingsdagen den 18 september är en av våra absoluta höjdpunkter på året. Det är ett mycket fint program med de två kungliga hinderlöpningarna och vår största slätlöpning Stockholm Cup International. Dessutom avgörs ett lopp för de allra minsta ponnyerna och deras ryttare, fortsätter Harald Dörum.

Detta blir Kungaparets första besök på Bro Park. Den nya galoppbanan invigdes 2016 och ersatte Täby Galopp som stängde samma år.

– Det är hedrande att få visa Kungen och Drottningen vår nya galoppbana i Bro. Jag tycker att Bro Park är norra Europas bästa tävlings- och träningsanläggning för galoppsport och vi ser fram emot att visa upp den, avslutar Harald Dörum.

Kungahuset har en nära koppling till galoppsporten och en lång historia i sporten. Arvprins Gustaf Adolf, Kungens framlidne far, var en framstående kapplöpningsryttare över hinder och tillhörde eliten bland amatörryttarna omkring 1930. Kungafamiljen har också ett långt engagemang i galoppföreningen Jockeyklubben.

Även utomlands har galoppsporten en kunglig koppling och kallas ofta för ”the Sport of Kings”. Storbritanniens drottning Elizabeth II äger flera galopphästar och besöker Royal Ascot varje år.

På sidan Stockholm Cup finns mer information om tävlingsdagen.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

Globemaster TOP Globemaster TOP

Onsdagens lunchtävlingar på Bro Park toppades med en fin Guldhandicap. Martin Rodriguez serverade Globemaster en fin smygresa i den 1 200 meter långa uppgörelsen. Över de sista 200 meterna tackade Maria Sandhs adept täthästarna för draghjälpen och säkrade årets andra fullträff i snygg stil. Läs mer

Suspicious Mind 5261 (1).jpg Suspicious Mind 5261 (1).jpg

3 oktober 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 40 (3-9 oktober). Det är tävlingar på Odense, Bro Park, Övrevoll, Klampenborg och Jägersro under veckan. Höjdpunkten är de två listedlöpningarna Sysav SFK Jubileumslöpning och Peas And Carrots Mile i Malmö på söndag. Läs mer

Ninasimone TOP Ninasimone TOP

Per-Anders Gråberg hade en bra onsdagslunch på Bro Park och drygade ut sin ledning i jockeyligan med tre fina fullträffar. Han inledde med att lotsa fyraåringarna Swiss Doctor och Red Coultish först över mållinjen. Båda tränas av Roy Arne Kvisla. Men segerritten som övertygade mest var nog den ombord på debutanten Ninasimone. Läs mer