Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp
Derbykurva 4198 på Jägersro.jpg

Jockeyklubben ny sponsor till Svenskt Derby

29 juni 2022 16:00

Den 17 juli är det dags för årets höjdpunkt på galoppbanan: Svenskt Derby på Jägersro Galopp. Svensk Galopp är väldigt glada över ett nytt samarbete med Jockeyklubben och den prestigefyllda löpningen kommer i år att heta Jockeyklubben Svenskt Derby.

Sponsringen innebär bland annat att Jockeyklubben namnger Svenskt Derby och bjuder in hästägare med häst till start i Derbyt till en trerätters lunch under dagen.

– Vi är mycket glada och tacksamma över att Jockeyklubben valt att stödja Svenskt Derby och hoppas förstås att det blir ett långt samarbete, säger Anna Thelander som är marknadsansvarig på Jägersro Galopp.

– Jockeyklubben har betytt mycket för Svenskt Derby genom åren och det knyts nu ihop på ett fantastiskt sätt. Vandringspriset i Svenskt Derby idag är samma pokal som gavs till ägarna av Voter som vann det allra första Svenskt Derby år 1918. För ett trettiotal år sedan lyckades just Jockeyklubben förvärva priset vid en auktion i Köpenhamn och nu är det ständigt vandrande, fortsätter Anna Thelander.

Jockeyklubben är galoppsportens största sponsor. Föreningen sponsrar bland annat Jockeyklubbens 2000 Guineas och Jockeyklubbens Grand Prix på Bro Park, Jockeyklubben 6 Juni Cup på Gärdet och de två auktionslöpningarna. Dessutom gör Jockeyklubben betydande insatser för bland annat ponnygaloppen, amatörryttarna och svensk avel.

Läs mer om tävlingarna på sidan Svenskt Derby.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

JCRoundTable081422-Dennis-Madsen_SZ12147.jpeg JCRoundTable081422-Dennis-Madsen_SZ12147.jpeg

Spöanvändning inom galoppsporten är en het fråga inom galoppsporten i USA och det finns ett stort intresse för de nya skandinaviska spöreglerna. I söndags höll Dennis Madsen från Svensk Galopp ett föredrag om det nya regelverket på en stor konferens i Saratoga. Läs mer

Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg Quebello_S3I7774 vinner Oslo Cup på Övrevoll 25 juni.jpg

15 augusti 2022 | Nyhet

Galopp den här veckan

Här är galopptävlingarna och sändningarna du inte får missa under vecka 33 (15-21 augusti). I Skandinavien har vi fem tävlingsdagar att se fram emot. Den stora höjdpunkten är Norsk Derby på Övrevoll på söndag! Läs mer

Jägersro DSC_5730.jpeg Jägersro DSC_5730.jpeg

Svensk Galopps vd Harald Dörum informerar om vad som skett sedan extrastämman den 28 juli, då det bestämdes att projektering av en anläggning i Bara i Svedala kommun ska inledas. Projektgruppen håller på att ta form och ambitionen är att lägga fram en statusrapport till höststämman. Ett första steg är att sätta konkreta ekonomiska ramar för projektet. Läs mer