Annie Johansson TOP

Annie Johansson vann nyligen SM på Strömsholm. På tisdag representerar hon Sverige i Fegentri Junior.

Internationell kamp mellan ponnyryttare på Bro Park

26 juni 2023 15:19

Tisdagskvällens tävlingar på Bro Park har lite mer internationell karaktär än vanligt. Programmet innehåller två Fegentri-lopp för några av världens främsta amatörryttare. I år får de dessutom sällskap av ett gäng yngre talanger som möts i ponnyloppet Fegentri Junior.

Longines Fegentri Junior World Championship är en nyinstiftad internationell serie för ponnyryttare. Den första delserien avgjordes i italienska Florens i slutet av april. Bro Park blir den andra anhalten av totalt fem under detta premiärår.

Varje deltagarland nominerar två ponnyryttare mellan 12 och 16 år. Även om ryttarna rider individuellt räknas poängen ihop så att det blir en tävling mellan deltagarnationerna. Efter tävlingarna i Florens leder Italien före Sverige, Frankrike och Ungern.

Longines Fegentri Junior rids mellan lopp tre och fyra på tisdag kväll, ca klockan 19.15. Sveriges representant i loppet är 16-åriga Annie Johansson, som hittills vunnit 17 av sina 77 ritter som ponnyryttare. Med i laget har hon även Amanda Söderman, som red in två poäng till laget i Florens. Amanda kommer dessutom att representera Sverige i nästa delserie på franska Chantilly redan nu på lördag.

Det är tack vare Jockeyklubbens generösa bidrag till svensk ponnygalopp, som Annie och Amanda kan förverkliga sina drömmar om att få rida på några av Europas främsta galoppbanor.

Startlista Longines Fegentri Junior World Championship 1000 m gr

1 Munsboro Mayfair - Lavinia Picchi / Italien

2 Kingston 27 - Jadviga Rebeka Juharos / Ungern

3 Munsboro Marco - Annie Johansson / Sverige

4 Grace - Manda Olsson

5 Steyn - Jad Hondier / Frankrike

6 T.J. - Amanda Söderman

> Läs mer om Fegentri Junior på fegentri.com

Fler nyheter, artiklar och bloggar

IMG_5460 IMG_5460

25 mars 2024 | Nyhet

Ponnygaloppen visar vägen!

Helgens utbildningsdag lockade så många som 35 barn och ungdomar till Stall Lilla Rörby i Vallentuna, norr om Stockholm och cirka hälften av dessa provade på galopp för första gången! Läs mer

Point Boy 3229.jpg Point Boy 3229.jpg

PONNYGALOPPENS HALL OF FAME. I denna artikelserie får du läsa om olika profiler inom galoppsporten som hållit på med just ponnygalopp. Susanne Sivrup-Rosenqvist minns tillbaka till ponnytiden och säger spontant att det var en av de roligaste perioderna i hennes liv. Då ska ni veta att hon kanske inte hade de lättaste hästarna att ta hand om – men kanske var det just den utmaningen som skapade den härliga känslan. Läs mer

Free House och Jessica Long Free House och Jessica Long

15 februari 2024 | Nyhet

Nu är vårens kursprogram klart

Nu är vårens kurser öppna för anmälan! Under våren och försommaren arrangerar vi en introduktionskurs, en amatörtränarkurs, två tappskokurser, tre ponnylicenskurser och två ryttarlicenskurser samt utbildningsdagar för ryttare. Läs mer