Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp
Bro vinter 5987.jpg

Ingen vintergalopp på Bro Park från januari till mars

17 oktober 2023 14:01

Svensk Galopp har tagit beslutet att inte arrangera några tävlingsdagar den kommande vintern. Det saknas ekonomiska förutsättningar att hålla den stora tävlingsbanan på Bro Park öppen under de kallaste vintermånaderna.

Beslutet betyder att tävlingar genomförs på Bro Park enligt nuvarande schema fram till söndagen den 17 december. Därefter blir det ett fyra månaders långt tävlingsuppehåll fram till vårpremiären i april.

Under dessa vintermånader kommer den stora dirttrackbanan på Bro Park att hållas stängd. Rakbanan längs stallområdet hålls öppen och underhålls precis som tidigare vintrar.

Vi återkommer med information om hur och i vilken omfattning vintergaloppens löpningar kan fördelas ut under huvudsäsongen 2024.

Svensk Galopp har full förståelse för att beskedet kommer med kort varsel och att det påverkar verksamheten för många aktiva. Att fullfölja vintergaloppen vore emellertid både oansvarigt och direkt olämpligt ur ett ekonomiskt perspektiv.

Fler nyheter, artiklar och bloggar

styrelsen dreamstime_l_103695803.jpg
styrelsen dreamstime_l_103695803.jpg

Den fortsatta inriktningen gällande en ny bana i Skåne, förutsättningarna för en decentralisering av verksamheten och Svensk Galopps ekonomi. Det var några av de frågor som fullmäktige avhandlade i samband med lördagens årsstämma på Hotel Birger Jarl i Stockholm. Dessutom valdes två nya ledamöter in i styrelsen. Läs mer

Rekryteringsprocessen för tillsättningen av en permanent vd för Svensk Galopp är i full gång. Det är viktigt att rätt person får denna post. Därför måste det ta lite tid att genomföra denna rekrytering.

Bland alla ansökningar som kommit in är urvalsprocessen redan påbörjad. Nästa steg blir att träffa ett antal kandidater för intervjuer. Huvudansvarig för denna rekryteringsprocess är Bengt-Ove Hedborg som sitter i Svensk Galopps styrelse.

Styrelsen har identifierat ett behov av en tillfällig lösning på vd-posten. Styrelsen har därför beslutat att Bengt-Ove tar rollen som tf vd på deltid under en övergångsperiod, fram till dess att den nya vd:n är på plats.

Bengt-Ove Hedborg

Katinka Berg kommer den 30 juni 2024 att lämna sitt uppdrag som interim marknads- och försäljningschef för Svensk Galopp AB.

Enligt kontraktet avslutas det tidsbegränsade uppdraget den 30 juni. Ansvaret för kommersialisering av Svensk Galopp läggs på den kommande vd:n. Rekryteringsprocessen av ny vd pågår för närvarande.

- Mitt uppdrag som interim marknad & försäljningschef för Svensk Galopp AB var att sätta struktur, skapa och implementera ny kommunikationsstrategi, identifiera ny strategisk riktning för ökad omsättning och tillväxt i galoppsporten, säger Katinka.

- Tillsammans med mitt hårt arbetade team har vi på mycket kort tid genomfört stora insatser och skapat förändringar som ska ligga till grund för en positiv utveckling av Svensk Galopp, samt galoppen i Sverige. Jag tackar för fantastiskt roliga och produktiva månader med ledningsgruppen och marknadsteamet, avslutar Katinka.